pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεραπετρίτης για ηλεκτρικό καλώδιο: Το έργο θα γίνει σε χρόνο ο οποίος είναι ο κατάλληλος

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κωνσταντίνου Φίλη ότι το θέμα για το επόμενο διάστημα «μπαίνει στο ράφι»

10/04/2025 - 12:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Το έργο θα προχωρήσει, θα γίνει σε χρόνο, ο οποίος είναι ο κατάλληλος» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη ο οποίος εκτίμησε ότι  το θέμα της πόντισης καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για το επόμενο διάστημα «μπαίνει στο ράφι».

«Καταλαβαίνουμε όλοι, πάντως ότι από τη στιγμή που πρόκειται να υπάρξει έρευνα και πόντιση σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν οριοθετηθεί και υπάρχουν διεκδικήσεις εκ μέρους και της Τουρκίας, είναι προφανές ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τριβή», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και υπενθύμισε ότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, και «προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο, υπό την έννοια ότι είναι ελεύθερη αυτή η έρευνα και πόντιση, δεν απαιτεί άδεια».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρά τη βεβαιότητα που εξέφρασε ότι το έργο θα προχωρήσει δεν προχώρησε σε χρονικό προσδιορισμό αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι : «Ο χρονισμός είναι πολυπαραγοντικός. Δεν εξαρτάται μόνο από τον προγραμματισμό της εταιρίας, ο οποίος θα πρέπει να γίνει. Εξαρτάται και από τις τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες καθορίζουν το ζήτημα της εξόδου προς έρευνα και πόντιση, γιατί υπάρχει και η ανάγκη να εκδοθούν οι αναγκαίες NAVTEX».

Σημείωσε δε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος», πρόσθεσε όμως πως «πάντοτε μετράμε τα γεγονότα, μετράμε τις προθέσεις και μετράμε τις αντιδράσεις και αυτό πάντοτε σε συνάρτηση με το πώς θα προκύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια για τη δική μας εξωτερική πολιτική» και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε σθεναρά και με σοβαρότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το κάναμε ήδη στην περίπτωση της ανάθεσης της Chevron και της Exxon, δύο παγκοσμίων ενεργειακών κολοσσών. Θα το πράξουμε σε σχέση και με τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια, τα οποία από μακρού χρόνου είναι υπερήμερα. Η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς κανένα απολύτως φοβικό σύνδρομο».

Αναφερόμενος στην σχέση της χώρας μας με την νέα αμερικανική διοίκηση την χαρακτήρισε «άριστη» ενώ ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως θα υπάρξει «εν ευθέτω χρόνω» συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο των πολλαπλών διαβουλεύσεων για διάφορα ζητήματα.

«Είναι ήδη δομημένη η σχέση από την πρώτη θητεία του Αμερικανού Προέδρου. Νομίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν θα υπάρξει και η δεύτερη συνάντηση». Επεσήμανε δε πως οι δίαυλοι είχαν καλλιεργηθεί και πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

12/07/2026 - 9:45μμ
(Φωτ.: facebook / Sevi Voloudaki)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Απειλητικά μηνύματα έξω από το σπίτι και το γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – Καταδικάζει και η αντιπολίτευση

12/07/2026 - 3:25μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Τουρκία και ΝΑΤΟ: Το casus belli είναι βαρίδι που δεν μπορεί να αγνοηθεί

12/07/2026 - 10:49πμ
Ο Παύλος Πολάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για την επιστροφή Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

11/07/2026 - 5:04μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τα καύσιμα – «Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα»

10/07/2026 - 1:39μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση επόμενης ημέρας μετά την παραίτηση Φάμελλου – Στο επίκεντρο η Κεντρική Επιτροπή

10/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

9/07/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο Σωκράτης Φάμελλος – «Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»

9/07/2026 - 8:02μμ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς Άγκυρα: Όσο υπάρχει casus belli, δεν υπάρχει SAFE – Τι λένε διπλωματικές πηγές για F-35 και Τουρκία

9/07/2026 - 3:26μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναθεώρηση Συντάγματος: Επανέρχεται η συζήτηση για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή

9/07/2026 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: haluklevent/Instagram)

Συνελήφθη στην Προύσα ο Τούρκος τραγουδιστής Χαλούκ Λεβέντ – Έρευνα για διαφθορά στην οργάνωση AHBAP που βοήθησε τους σεισμόπληκτους

3 ώρες πριν
Πυρκαγιά σε χώρο κτιρίου του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Περιορίστηκε η φωτιά στο Μπάντμιντον – Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Άβαντα Αλεξανδρούπολης και Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ράδιο Ακρίτες)

29 χρόνια Ακριτικός Κύκλος: Όταν η «Αργατία» γίνεται πράξη και κρατά ζωντανή την ψυχή του Πόντου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: hellenicinstitute.ca)

Βασίλης Γιαϊλαλί: Δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – «Η επιστροφή του στην Τουρκία θα τον εκθέσει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»/Facebook)

Η αγκαλιά του Πόντου για την Κλαυδία – Η υποδοχή που συγκίνησε πριν από τη μεγάλη συναυλία στην Αλεξανδρούπολη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign