pontosnews.gr
Τρίτη, 23/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεραπετρίτης για ηλεκτρικό καλώδιο: Το έργο θα γίνει σε χρόνο ο οποίος είναι ο κατάλληλος

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κωνσταντίνου Φίλη ότι το θέμα για το επόμενο διάστημα «μπαίνει στο ράφι»

10/04/2025 - 12:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Το έργο θα προχωρήσει, θα γίνει σε χρόνο, ο οποίος είναι ο κατάλληλος» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη ο οποίος εκτίμησε ότι  το θέμα της πόντισης καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για το επόμενο διάστημα «μπαίνει στο ράφι».

«Καταλαβαίνουμε όλοι, πάντως ότι από τη στιγμή που πρόκειται να υπάρξει έρευνα και πόντιση σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν οριοθετηθεί και υπάρχουν διεκδικήσεις εκ μέρους και της Τουρκίας, είναι προφανές ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τριβή», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και υπενθύμισε ότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, και «προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο, υπό την έννοια ότι είναι ελεύθερη αυτή η έρευνα και πόντιση, δεν απαιτεί άδεια».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρά τη βεβαιότητα που εξέφρασε ότι το έργο θα προχωρήσει δεν προχώρησε σε χρονικό προσδιορισμό αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι : «Ο χρονισμός είναι πολυπαραγοντικός. Δεν εξαρτάται μόνο από τον προγραμματισμό της εταιρίας, ο οποίος θα πρέπει να γίνει. Εξαρτάται και από τις τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες καθορίζουν το ζήτημα της εξόδου προς έρευνα και πόντιση, γιατί υπάρχει και η ανάγκη να εκδοθούν οι αναγκαίες NAVTEX».

Σημείωσε δε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος», πρόσθεσε όμως πως «πάντοτε μετράμε τα γεγονότα, μετράμε τις προθέσεις και μετράμε τις αντιδράσεις και αυτό πάντοτε σε συνάρτηση με το πώς θα προκύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια για τη δική μας εξωτερική πολιτική» και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε σθεναρά και με σοβαρότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το κάναμε ήδη στην περίπτωση της ανάθεσης της Chevron και της Exxon, δύο παγκοσμίων ενεργειακών κολοσσών. Θα το πράξουμε σε σχέση και με τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια, τα οποία από μακρού χρόνου είναι υπερήμερα. Η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς κανένα απολύτως φοβικό σύνδρομο».

Αναφερόμενος στην σχέση της χώρας μας με την νέα αμερικανική διοίκηση την χαρακτήρισε «άριστη» ενώ ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως θα υπάρξει «εν ευθέτω χρόνω» συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο των πολλαπλών διαβουλεύσεων για διάφορα ζητήματα.

«Είναι ήδη δομημένη η σχέση από την πρώτη θητεία του Αμερικανού Προέδρου. Νομίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν θα υπάρξει και η δεύτερη συνάντηση». Επεσήμανε δε πως οι δίαυλοι είχαν καλλιεργηθεί και πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός: Έξι μέτρα για το στεγαστικό – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοίκια, ανακαινίσεις και AirBnb

16/12/2025 - 8:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

ΗΣΑΠ: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας που έπεσε στις ράγες – Κανονικά η λειτουργία της Γραμμής 1

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΠΟΣΠΛΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Αττικής τις ημέρες των γιορτών

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί 13 χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Για μια ακόμη χρονιά στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου»

7 ώρες πριν

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών: Κοπή βασιλόπιτας με διαλέξεις για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου

8 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign