pontosnews.gr
Παρασκευή, 23/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕΣΥ: 24ωρη απεργία για τα ΜΜΕ – Την Τετάρτη η γενική απεργία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

Το pontosnews.gr συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

8/04/2025 - 4:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η Ελλάδα την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που κήρυξαν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.

Μία μέρα πριν από τη γενική απεργία, ωστόσο –από τις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 8/4 μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 9/4–, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ όλης της χώρας, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έχει ως εξής:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των δημοσιογραφικών Ενώσεων μελών της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και ΕΣΠΗΤ), συναποφασίσαμε την πραγματοποίηση νέας εικοσιτετράωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, από τις 5 το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου. Η τρίτη κατά σειρά απεργία γίνεται μία ημέρα πριν από τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 9 Απριλίου τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της χώρας, με αιχμή την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αίτημα που αποκτά πανελλαδικό χαρακτήρα.

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών, διεκδικούμε για τους δημοσιογράφους μέλη μας, αυξήσεις και αξιοπρεπείς μισθούς και γι’ αυτό συντονίζουμε τον αγωνιστικό βηματισμό μας με τη ΓΣΕΕ και τις μεγάλες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των οποίων τις κινητοποιήσεις θα καλύψουμε δημοσιογραφικά στις 9 Απριλίου, από όποιο Μέσο κι αν εργαζόμαστε. Την ώρα που οι Ενώσεις – μέλη της ΠΟΕΣΥ συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια να καταλήξουν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές Ενώσεις σε απτά και ωφέλιμα αποτελέσματα για τον κλάδο, δηλώνουμε ανυποχώρητοι στη διεκδίκηση των 11+1 αιτημάτων του κλάδου.

1. Ουσιαστικές και γόνιμες συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο να μπει ένα τέλος στην ομηρία των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
2. Εισαγωγικό μισθό 1.250 ευρώ σε όλα τα ΜΜΕ.
3. Αυξήσεις 10% με βάση τις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4. Κατοχύρωση των αμοιβών για την εργασία τα Σαββατοκύριακα (+25% και ρεπό για το Σάββατο και 100% για την Κυριακή) και αύξηση των αποζημιώσεων για αποστολές εκτός έδρας.
5. Ημερήσια αποζημίωση 350 ευρώ για αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και 250 ευρώ για τις περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.
6. Ενσωμάτωση των θεσμικών μας αιτημάτων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Ενσωμάτωση των Αρχών Δεοντολογίας στις συμβάσεις – Συμφωνία για anti-Slapps ρυθμίσεις – Δεσμευτικοί κανόνες για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ενημέρωση.
7. Δίκαιη αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων στον έντυπο Τύπο, τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες.
8. Έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατ’ αναλογία με τα δημόσια ΜΜΕ.
9. Προώθηση μέτρων για την καταπολέμηση της κερδοσκοπικής ακρίβειας σε είδη διατροφής, στην ενέργεια, τα ενοίκια.
10. Άρση των περιορισμών για την μονομερή προσφυγή στη διαδικασία της διαιτησίας.
11. Μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας – φρένο στην υπερσυγκέντρωση του Τύπου και διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.
+ Άρση των περιορισμών για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ, με θεσμικούς και οικονομικούς όρους. Η ΣΣΕ στα ΜΜΕ του Δημοσίου και η ΚΥΑ για τις αποδοχές των δημοσιογράφων, ως ένα βαθμό, στήριξαν τους συναδέλφους την περίοδο της κρίσης. Σήμερα επιβάλλεται η αύξηση, με εισαγωγικό μισθό πρώτης διετίας, στα 1.250 ευρώ, ώστε να συμπαρασύρει και τα υπάρχοντα κλιμάκια – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στα δημόσια ΜΜΕ και της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και άμεση καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους – να μπει τέλος στο καταχρηστικό καθεστώς των συμβάσεων έργου στο Δημόσιο.

Καλούμε τις εργοδοτικές ενώσεις να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία και να συνεργαστούν ουσιαστικά, ώστε να ρυθμιστεί επιτέλους, ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, το αποδιαρθρωμένο εργασιακό τοπίο στα ΜΜΕ που κρατάει σε ομηρία τους δημοσιογράφους και την ελευθερία του Τύπου.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 8ης Απριλίου, με την πεποίθηση πως ο αγώνας για αξιοπρεπείς μισθούς με αυξήσεις που θα κατοχυρώνονται θεσμικά από συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα έχει αποτέλεσμα γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από το μπλόκο της Νίκαιας, στο ...μπλόκο της πλατείας οι Θεσσαλοί αγρότες (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα – Άνοιξαν οι δρόμοι σε Νίκαια και Σέρρες

23/01/2026 - 2:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εποχική γρίπη: Δύο παιδιά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» – Το ένα διασωληνωμένο

23/01/2026 - 2:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστρος Κυνουρίας: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου λιμενικού που έχασε τη ζωή του κατά την κακοκαιρία

23/01/2026 - 1:23μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Κώστας Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 14χρονος που γρονθοκόπησε την 16χρονη αδελφή του

23/01/2026 - 11:58πμ
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης το 2005 (φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπύρος Καρατζαφέρης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος

23/01/2026 - 11:02πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τις 15:00 – Ποια τμήματα της λεωφόρου αφορούν

23/01/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

23/01/2026 - 8:08πμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του

22/01/2026 - 10:42μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο, Παρασκευή, το τελευταίο «αντίο» στον 53χρονο λιμενικό που έχασε τη ζωή του στο Άστρος Κυνουρίας

22/01/2026 - 8:23μμ
Καταστροφές στην Άνω Γλυφάδα από την κακοκαιρία, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει»: Η επόμενη μέρα στη Γλυφάδα – Θρήνος για την 56χρονη

22/01/2026 - 12:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη Γιορτή Γραμμάτων (φωτ.: Σωματείο & Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά»)

Σωματείο & Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά»: Στη Νάουσα φέτος η μεγάλη Γιορτή των Γραμμάτων

28 λεπτά πριν
Από το μπλόκο της Νίκαιας, στο ...μπλόκο της πλατείας οι Θεσσαλοί αγρότες (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα – Άνοιξαν οι δρόμοι σε Νίκαια και Σέρρες

57 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Εποχική γρίπη: Δύο παιδιά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» – Το ένα διασωληνωμένο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Η Ποντιακή Κοινότητα «Πόντος» του Νόργουοκ στις ΗΠΑ ετοιμάζει τον 21ο αποκριάτικο χορό της

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Άστρος Κυνουρίας: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου λιμενικού που έχασε τη ζωή του κατά την κακοκαιρία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: clickatlife.gr)

Χειμωνιάτικη σούπα με όσπρια και λαχανικά – Το φαγητό που μας κρατάει χορτάτους με λίγες θερμίδες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign