pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στη Βουλή: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική για την άμυνα και τους εξοπλισμούς

2/04/2025 - 1:35μμ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας, Τετάρτη 2 Απριλίου 2025 (φωτ.:Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας, Τετάρτη 2 Απριλίου 2025 (φωτ.:Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά την άμυνα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της χώρας υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι επενδύσεις στις αμυντικές δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία», και επεσήμανε ότι δρομολογείται ο  δραστικότερος μετασχηματισμός στη σύγχρονη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, χάρη σε αυτές η χώρα μας απέτρεψε κινδύνους, υπερασπίστηκε τα δίκαια της σε κάθε κρίση στο Αιγαίο, ενώ συνήψε στρατηγικές συμφωνίες, όπως αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, συμμαχίες, που προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας σε ένα ασφαλές περιβάλλον» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το παλαιότερο δίλημμα, που επιστράτευε συχνά πυκνά η Αριστερά «κανόνια ή βούτυρο» καθίσταται σήμερα σαθρό και επικίνδυνο.

Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ότι οι φιλοδοξίες της χώρας μας είναι αποτρεπτικές και όχι επιθετικές και επεσήμανε ότι η εσωτερική μας σταθερότητα εδραιώνεται στην εθνική μας κυριαρχία, αλλά και ότι η αμυντική μας πολιτική προσλαμβάνει υπαρξιακά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

«Οι στρατηγικές επιλογές της πατρίδας μας καθίστανται απολύτως κρίσιμες» συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι φαίνεται πως «η αμυντική αντίληψη της ηγεσίας των ΗΠΑ διαφοροποιείται σε σχέση με το ρόλο του ΝΑΤΟ, ενώ οι οικονομικές της επιλογές αποκλίνουν από τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της. Η Ελλάδα και προσωπικά εγώ έχουμε μιλήσει εδώ και χρόνια για την ανάγκη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σοβαρά βήματα μπροστά, μεταξύ των οποίων και η ενεργοποίηση για την επόμενη 4ετία της ρήτρας διαφυγής, που επιτρέπει και στη χώρα μας να υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, προκειμένου να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Άμυνα».

Στη συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία όπως υποστήριξε δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρέλαβε η ΝΔ το 2019 υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την προμήθεια των 24 μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Rafale και τις 3 φρεγάτες Belharra, η πρώτη εκ των οποίων θα φθάσει στη χώρα μας εντός του τρέχοντος έτους.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συζήτηση για τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τη δυνητική τους επέκταση στους υπόλοιπους ενστόλους ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «για πρώτη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας είδαν αυξήσεις στο μισθό και τα επιδόματα τους. Αυτό, που παρουσιάστηκε προσφάτως είναι κατ’ ουσίαν μία διαφορετική φιλοσοφία, καθώς αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο, ώστε μεταξύ άλλων να προσελκύσουμε νέα στελέχη στις ΕΔ, για αυτό και έγιναν τώρα οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ώστε να προλάβουμε τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τέλος σε τρεις βασικές παραμέτρους ως προς το νέο αμυντικό δόγμα, την τεχνολογική υπεροχή, την εγχώρια προστιθέμενη αξία και τη διαρκή υποστήριξη των οπλικών συστημάτων, που έχουμε ήδη προμηθευθεί, ενώ γνωστοποίησε ότι ο θεσμός του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναβαθμίζεται σε Γραμματεία Εθνικής Ασφάλειας, υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που επιτέθηκε σε ασθενείς και επισκέπτες στα Επείγοντα νοσοκομείου

35 δευτερόλεπτα πριν

ΕΛΘ: Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου της Μολδαβίας»

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: x.com)

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Η γαστρονομία ως γέφυρα μνήμης και ταυτότητας για μαθητές Λυκείου

1 ώρα πριν
1964: Επίσημη παράδοση του κτηρίου μετά από επτά χρόνια, με πολλές ατέλειες (πηγή: Βιβλιοθήκη Εστίας Νέας Σμύρνης)

Τα ορφανά της Μικρασιατικής Καταστροφής που βρήκαν νέα ζωή στην Καλαμάτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τηλεργασία και αποφυγή αεροπορικών ταξιδιών για να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign