pontosnews.gr
Κυριακή, 12/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Ελεύθερος ο συνήγορος του Ιμάμογλου, υπό κράτηση Σουηδός δημοσιογράφος

Η κράτηση του δικηγόρου Μεχμέτ Πεχλιβάν θεωρήθηκε «προειδοποίηση» – Από την αρχή των διαδηλώσεων έχουν συλληφθεί σχεδόν 2.000 άνθρωποι

28/03/2025 - 8:45μμ
Διαδηλωτής στην πλατεία Ταξίμ κρατά ένα λουλούδι μπροστά από τους αστυνομικούς που φρουρούν το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Διαδηλωτής στην πλατεία Ταξίμ κρατά ένα λουλούδι μπροστά από τους αστυνομικούς που φρουρούν το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ελεύθερο άφησαν οι τουρκικές αρχές τον συνήγορο του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του βασικότερου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τον κράτησαν για μία νύχτα, όπως ανέφερε ένας δικηγόρος του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), προηγείται του Ερντογάν σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς, μια απόφαση που οδήγησε στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας και σε μαζικές συλλήψεις σε όλη την Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Πεχλιβάν, δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Ιμάμογλου στην έρευνα σε βάρος του, συνελήφθη «με κατασκευασμένες κατηγορίες» ανέφερε ο βουλευτής του CHP Τουράν Τασκίν Οζέρ σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο συνήγορος του Πεχλιβάν, Γιγκίτ Γκιοκτσεχάν Κότσογλου, είπε ότι ο πελάτης του δεν συνελήφθη «επειδή έκανε κάτι, αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι δικηγόρος του δημάρχου Εκρέμ και συνηγορεί υπέρ του», σημειώνοντας ότι η κράτησή του ήταν μια «προειδοποίηση».

Σύμφωνα με τον Κότσογλου, ο Πεχλιβάν ρωτήθηκε στην ανάκριση για μια μεταφορά χρημάτων που δεν έκανε εκείνος, καθώς και για μια δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο Κότσογλου είπε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο Ιμάμογλου είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του δικηγόρου του. «Σαν να μην έφτανε το πραξικόπημα στη δημοκρατία, δεν μπορούν να ανεχθούν ότι τα θύματα αυτού του πραξικοπήματος υπερασπίζονται τον εαυτό τους» ανέφερε.

Συνελήφθη Σουηδός δημοσιογράφος

Ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιοακίμ Μεντίν συνελήφθη σήμερα κατά την άφιξή του στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καλύψει τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας και τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας του, Dagens ETC.

«Λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψη την κράτηση δημοσιογράφων. Πληροφορηθήκαμε ότι ένας Σουηδός δημοσιογράφος συνελήφθη λόγω της εισόδου του στην Τουρκία», έγραψε η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ στο Χ.

«Με πηγαίνουν για ανάκριση», έγραψε ο δημοσιογράφος σε ένα μήνυμα που αναπαρήγαγε ο αρχισυντάκτης της Dagens ETC, Αντρέας Γκούσταφσον, στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Ο Γκούσταφσον διευκρίνισε πως δεν έχει νέα από τον δημοσιογράφο του εδώ και 24 ώρες.

«Αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε αυτό. Διότι ο Γιοακίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Διότι η ελευθερία του Τύπου δέχεται επίθεση», έγραψε.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο εδώ και 12 χρόνια κύμα διαδηλώσεων, τις οποίες πυροδότησε η σύλληψη τη 19η Μαρτίου του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και έκαναν γνωστό πως συνέλαβαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας.

Δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις, μεταξύ αυτών ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιασίν Ακγκιούλ τη Δευτέρα.

Η τουρκική δικαιοσύνη διέταξε την αποφυλάκισή του, όπως και άλλων επτά δημοσιογράφων που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MLSA.

Χθες, οι τουρκικές αρχές απέλασαν επίσης έναν δημοσιογράφο του BBC, τον Μαρκ Λόουεν, που είχε πάει επίσης να καλύψει τις κινητοποιήσεις στη χώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Στους 4.333 οι νεκροί από τον καταστροφικό διπλό σεισμό – Χιλιάδες παραμένουν χωρίς στέγη

11/07/2026 - 10:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τροχιά νέας επικίνδυνης σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν – Απειλές για αντίποινα, προειδοποιήσεις και εύθραυστες διπλωματικές ισορροπίες

11/07/2026 - 9:08μμ
Βόσνιοι μουσουλμάνοι μεταφέρουν φέρετρο θύματος της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, στο Μνημείο του Ποτοτσάρι. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Hazim Aljovic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σρεμπρένιτσα: 31 χρόνια μετά, συνεχίζουν να θάβουν τα θύματα της γενοκτονίας

11/07/2026 - 8:15μμ
Ο τάφος του πρώην ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο τέμενος Ιμάμ Ρεζά, στη Μασχάντ (φωτ.: EPA / Iranian Supreme Leader Office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Η εκδίκηση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε», διαμηνύει ο νέος ανώτατος ηγέτης

11/07/2026 - 5:28μμ
Βουλευτές στην αίθουσα της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Αγνοείται η ψηφοφορία στην Κνεσέτ – Οι Αζέροι αποδίδουν το «πάγωμα» στο Μπακού

11/07/2026 - 3:53μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης των πεσόντων στρατιωτών και των θυμάτων της τρομοκρατίας, στην Ιερουσαλήμ, στις 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Marc Israel Sellem / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αγώνας δρόμου για 7 κρίσιμα νομοσχέδια πριν από τις εκλογές – Τα «ανταλλάγματα» για να κρατήσει όρθια την κυβέρνηση

11/07/2026 - 1:51μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ένταλμα προφυλάκισης για 36 υπόπτους – Στο στόχαστρο δήμαρχος του CHP

11/07/2026 - 1:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών στη Γαλλία – Τα συλλυπητήρια της Αθήνας για την τραγωδία στην Ισπανία

10/07/2026 - 9:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Η εκεχειρία με το Ιράν τελείωσε» – Ανοιχτό, όμως, το ενδεχόμενο νέου γύρου συνομιλιών

10/07/2026 - 8:03μμ
(Φωτ.: Nordic Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Hürriyet: Η Τουρκία «ξεφορτώνεται» τους S-400 – Το σχέδιο για να επιστρέψει στα F-35

10/07/2026 - 2:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σημείο όπου δέχθηκε τις σφαίρες ο 20χρονος, εγκλωβισμένος ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον μαντρότοιχο, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς – Προφυλακίστηκαν οι δύο ένστολοι

23 λεπτά πριν
Πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Αργεντινής στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ελβετίας στην παράταση, στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ, 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Αναβιώνει η μεγάλη βεντέτα – Αργεντινή και Αγγλία ξανά απέναντι

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria/Facebook)

Στη Θεσσαλονίκη οι νέοι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου/Facebook)

Όταν η ποντιακή παράδοση γίνεται γιορτή – Ξεχωριστό γλέντι από την Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/ Colectividad Helénica Panelinion)

100 χρόνια «Πανελλήνιον»: Ένας αιώνας που κράτησε ζωντανή την ελληνική ψυχή στην Αργεντινή

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Βενεζουέλα: Στους 4.333 οι νεκροί από τον καταστροφικό διπλό σεισμό – Χιλιάδες παραμένουν χωρίς στέγη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign