pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Ελεύθερος ο συνήγορος του Ιμάμογλου, υπό κράτηση Σουηδός δημοσιογράφος

Η κράτηση του δικηγόρου Μεχμέτ Πεχλιβάν θεωρήθηκε «προειδοποίηση» – Από την αρχή των διαδηλώσεων έχουν συλληφθεί σχεδόν 2.000 άνθρωποι

28/03/2025 - 8:45μμ
Διαδηλωτής στην πλατεία Ταξίμ κρατά ένα λουλούδι μπροστά από τους αστυνομικούς που φρουρούν το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Διαδηλωτής στην πλατεία Ταξίμ κρατά ένα λουλούδι μπροστά από τους αστυνομικούς που φρουρούν το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ελεύθερο άφησαν οι τουρκικές αρχές τον συνήγορο του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του βασικότερου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τον κράτησαν για μία νύχτα, όπως ανέφερε ένας δικηγόρος του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), προηγείται του Ερντογάν σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς, μια απόφαση που οδήγησε στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας και σε μαζικές συλλήψεις σε όλη την Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Πεχλιβάν, δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Ιμάμογλου στην έρευνα σε βάρος του, συνελήφθη «με κατασκευασμένες κατηγορίες» ανέφερε ο βουλευτής του CHP Τουράν Τασκίν Οζέρ σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο συνήγορος του Πεχλιβάν, Γιγκίτ Γκιοκτσεχάν Κότσογλου, είπε ότι ο πελάτης του δεν συνελήφθη «επειδή έκανε κάτι, αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι δικηγόρος του δημάρχου Εκρέμ και συνηγορεί υπέρ του», σημειώνοντας ότι η κράτησή του ήταν μια «προειδοποίηση».

Σύμφωνα με τον Κότσογλου, ο Πεχλιβάν ρωτήθηκε στην ανάκριση για μια μεταφορά χρημάτων που δεν έκανε εκείνος, καθώς και για μια δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο Κότσογλου είπε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο Ιμάμογλου είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του δικηγόρου του. «Σαν να μην έφτανε το πραξικόπημα στη δημοκρατία, δεν μπορούν να ανεχθούν ότι τα θύματα αυτού του πραξικοπήματος υπερασπίζονται τον εαυτό τους» ανέφερε.

Συνελήφθη Σουηδός δημοσιογράφος

Ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιοακίμ Μεντίν συνελήφθη σήμερα κατά την άφιξή του στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καλύψει τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας και τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας του, Dagens ETC.

«Λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψη την κράτηση δημοσιογράφων. Πληροφορηθήκαμε ότι ένας Σουηδός δημοσιογράφος συνελήφθη λόγω της εισόδου του στην Τουρκία», έγραψε η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ στο Χ.

«Με πηγαίνουν για ανάκριση», έγραψε ο δημοσιογράφος σε ένα μήνυμα που αναπαρήγαγε ο αρχισυντάκτης της Dagens ETC, Αντρέας Γκούσταφσον, στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Ο Γκούσταφσον διευκρίνισε πως δεν έχει νέα από τον δημοσιογράφο του εδώ και 24 ώρες.

«Αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε αυτό. Διότι ο Γιοακίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Διότι η ελευθερία του Τύπου δέχεται επίθεση», έγραψε.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο εδώ και 12 χρόνια κύμα διαδηλώσεων, τις οποίες πυροδότησε η σύλληψη τη 19η Μαρτίου του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και έκαναν γνωστό πως συνέλαβαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας.

Δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις, μεταξύ αυτών ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιασίν Ακγκιούλ τη Δευτέρα.

Η τουρκική δικαιοσύνη διέταξε την αποφυλάκισή του, όπως και άλλων επτά δημοσιογράφων που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MLSA.

Χθες, οι τουρκικές αρχές απέλασαν επίσης έναν δημοσιογράφο του BBC, τον Μαρκ Λόουεν, που είχε πάει επίσης να καλύψει τις κινητοποιήσεις στη χώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

18/07/2026 - 1:40μμ
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Χάρης Κυριακίδης με δείγματα της προσεγμένης δουλειάς του (φωτ.: facebook / Xaris Kiriakidis)

Χάρης Ακριτίδης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ποντιακής λύρας

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18: Ασημένια μετάλλια για Αντωνάτου στα 100μ. και Κασσαβήτα στη σφυροβολία

57 λεπτά πριν
Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Βρεφονηπιακοί σταθμοί & ΚΔΑΠ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων – Η καινοτομία που αφορά πολύτεκνες οικογένειες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Amy Kontras)

Γαλλία και Αγγλία στον τελικό της παρηγοριάς – Το πανόραμα του Μουντιάλ

2 ώρες πριν
Εικόνα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign