pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χρήστος Τριαντόπουλος: Δηλώνει αθώος και ζητά να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη

Το υπόμνημα που κατέθεσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και οι αποχωρήσεις

28/03/2025 - 12:27μμ
Συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερεύνησε ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερεύνησε ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αθώος δηλώνει με το υπόμνημά του, το οποίο κατέθεσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Τριαντόπουλος και δηλώνει ότι επιθυμεί η υπόθεσή του να αχθεί στην τακτική Δικαιοσύνη, έτσι ώστε αυτή να αξιολογηθεί από τους φυσικούς δικαστές του.

«Με την υπ΄ αριθ. 2°/20-3-2025 κλήση της Επιτροπής σας κλήθηκα σε παροχή εξηγήσεων στην υπό διενέργεια προκαταρκτική εξέταση, ως ύποπτος ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), το οποίο ερευνάται εάν τέλεσα από τις 3 έως τις 6-3-2023, ήτοι σε χρόνο που έφερα την ιδιότητα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

»Επί του θέματος επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι είμαι αθώος και ότι ουδεμία αξιόποινη ή/και παράνομη πράξη διέπραξα, της παράβασης καθήκοντος ή οποιαδήποτε άλλη, στις 3 έως 6-3-2023 ή οποτεδήποτε άλλοτε. Αναφέρομαι, δε, καθ’ ολοκληρίαν στην προηγηθείσα από 18-3-2025 επιστολή μου προς τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής σας.

»Σε συνέχεια, λοιπόν, της ως άνω επιστολής μου, δηλώνω και διά του παρόντος ότι επιθυμώ η υπόθεσή μου να αχθεί στην τακτική Δικαιοσύνη, έτσι ώστε αυτή να αξιολογηθεί από τους φυσικούς Δικαστές μου» αναφέρει στο υπόμνημά του ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αποχώρησαν από τη συζήτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της ΝΙΚΗΣ

Από τη συζήτηση του υπομνήματος του Χρήστου Τριαντόπουλου στην Προκαταρκτική Επιτροπή, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιφυλάσσονται να επιστρέψουν στη συνεδρίαση όταν και εάν τεθούν άλλα θέματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ παραβιάζει το Σύνταγμα, το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και βάζει σε κίνδυνο ακυρότητας την προδικασία της προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση Τριαντόπουλου». Επίσης ότι «αποκλείει συνειδητά για πολιτικούς λόγους την κλήτευση μαρτύρων ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, τόνισε ότι « είναι προφανές ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία προωθεί και ολοκληρώνει, εάν θέλετε, την επιχείρηση συγκάλυψης η οποία συνεχίζεται και μάλιστα με τρόπο όχι μέσω μεθοδεύσεων αλλά με το έτσι θέλω. Σήμερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στην ανάγνωση και στην συνέχεια επί της συζήτησης του Υπομνήματος του κ. Τριαντόπουλου, που είναι θέμα ουσίας και δεν επέτρεψε να προηγηθεί καν ψηφοφορία για την εξέταση των μαρτύρων, όπως επιβάλλεται και προβλέπεται δικονομικά. Γι αυτό τον λόγο αποχωρήσαμε από την συζήτηση επί του Υπομνήματος».

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν επίσης η Νέα Αριστερά και η Νίκη.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποχωρώντας κατήγγειλε τη στάση της ΝΔ και τους χειρισμούς του προέδρου της Επιτροπής Παναγή Καππάτου, σημειώνοντας ότι οι μεθοδεύσεις αυτές οδηγούν σε απαλλαγή τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Σε λίγη ώρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναμένεται να κάνει και σχετικές δηλώσεις.

Ο βουλευτής της Νίκης Τάσος Οικονομόπουλος, αποχώρησε και αυτός από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας όπως δήλωσε «θεσμική εκτροπή από την πλειοψηφία της ΝΔ». Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

«Πράξη δειλίας και ωμής σκοπιμότητας η στάση Τριαντόπουλου»

«Η σημερινή στάση του κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος δεν προσήλθε στην Προανακριτική Επιτροπή αλλά έστειλε ένα μονοσέλιδο υπόμνημα με τρεις παραγράφους, στο οποίο ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, είναι μια πράξη ωμής σκοπιμότητας και δειλίας» σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«H νομιμότητα καταστρατηγείται, οι θεσμοί παρακάμπτονται και προκύπτει ένα καίριο ζήτημα. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Τριαντόπουλος δεν έχει καμία ευθύνη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά παρ´ όλα αυτά αποφασίσει να του ασκήσει ποινική δίωξη, τότε διαπράττεται κατάχρηση εξουσίας. Οφείλει να εξηγήσει με ποια νομική βάση στέλνει στο δικαστικό συμβούλιο, έναν αθώο».

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι «το Σύνταγμα υποχρεώνει τη Βουλή να ερευνήσει την υπόθεση, δεν παρέχει ευχέρεια στον Υπουργό να αποφασίζει τα στάδια της διαδικασίας. Η παραίτηση του κ. Τριαντόπουλου από τα δικαιώματά του ενώπιον της επιτροπής δεν μπορεί να στερήσει την επιτροπή από τις αρμοδιότητές της. Αντίθετα, η εξέταση κρίσιμων νέων στοιχείων, όπως το email του κ. Τριαντόπουλου, καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της διαδικασίας και την εξέταση μαρτύρων. Γι’ αυτό και καταθέσαμε κατάλογο μαρτύρων που πρέπει να κληθούν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Η προσβολή των θεσμικών διαδικασιών, η κυβερνητική στρατηγική αποφυγής λογοδοσίας και η συγκάλυψη συνεχίζονται».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Champions League: Πάλεψε αλλά υποκλίθηκε στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας U23: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα

3 ώρες πριν
Πράκτορες του FBI στο σημείο όπου δύο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Will Oliver)

Πυροβολισμοί στη σκιά του Λευκού Οίκου: Νεκροί δύο εθνοφρουροί – Οργή Τραμπ

3 ώρες πριν
Η εμφάνιση του νησιού στη Λίμνη Μαραθώνα υποδηλώνει χαμηλή στάθμη των υδάτων. 23 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Σε «κόκκινο συναγερμό» Πάτμος και Λέρος λόγω λειψυδρίας – Ακολουθεί η Αττική

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μπλακ άουτ στο Βελιγράδι και ήττα για τον Ολυμπιακό

4 ώρες πριν
Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign