pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Τον προφυλακισμένο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε ο ηγέτης του CHP – Στη φυλακή φωτορεπόρτερ του AFP

Αύριο το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα εκλέξει τον διάδοχό του στη θέση του δημάρχου

25/03/2025 - 4:51μμ
Τούρκοι πολίτες εξακολουθούν να διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου, παρά τις απαγορεύσεις (φωτ.: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Τούρκοι πολίτες εξακολουθούν να διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου, παρά τις απαγορεύσεις (φωτ.: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον προφυλακισμένο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, μετά τη δεύτερη νύχτα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στις φυλακές της Σηλυβρίας.

Κατά την έξοδό του από τη φυλακή, ο Οζ. Οζέλ δήλωσε πως όταν η τουρκική κυβέρνηση κατάλαβε πως δεν μπορεί να νικήσει τον Ιμάμογλου, αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτόν.

Silivri Cezaevi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretimizin ardından açıklama yapıyorum https://t.co/RizWXjpfeF

— Özgür Özel (@eczozgurozel) March 25, 2025

«Προσπαθούν μέσω δικαστικών διώξεων να σπάσουν το χέρι που δεν μπορούν να λυγίσουν», τόνισε ο Οζγκούρ Οζέλ και κάλεσε σε νέα διαδήλωση στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης. «Ντρέπομαι εκ μέρους αυτών που κυβερνούν την Τουρκία. Δεν τους έχει απομείνει καμία ντροπή, ντρέπομαι», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του CHP παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, στην οποία δήλωσε ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία δεν είναι αμερόληπτη και οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται. Επιπλέον, σημείωσε ότι επιθυμεί ισχυρές σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και το ΝΑΤΟ.

Πάνω από 1.400 συλλήψεις

Περισσότεροι από 1.400 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τουρκία από την έναρξη την περασμένη Τετάρτη ενός κύματος διαμαρτυρίας που προκάλεσε η σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες απαγόρεψαν κάθε συγκέντρωση στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

«1.418 ύποπτοι έχουν συλληφθεί επί του παρόντος κατά τη διάρκεια των παράνομων διαδηλώσεων από τη 19 Μαρτίου», έγραψε στο Χ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.

19 Mart 2025 tarihinden itibaren yapılan yasa dışı gösterilerde bugüne kadar 1.418 şüpheli gözaltına alındı.

Halen gözaltında 979 şüpheli bulunurken bugün 478 şahıs mevcutlu olarak adli makamlara çıkartılacak.

Sokakları terörize etmeye kalkışanlara, milli ve manevi…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 25, 2025

Νέες έρευνες σε δήμους

Εν τω μεταξύ, κλήθηκε στην Ασφάλεια και κατέθεσε ως ύποπτος και ο δήμαρχος του Πέρα, του πλέον κεντρικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, Ινάν Γκιουνέϊ, σχετικά με την παράλληλη έρευνα που γίνεται για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας συνέδρων στο τελευταίο συνέδριο του CHP.

Παράλληλα, κινείται έτερη εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά για το δήμο Άγκυρας, σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες σε συναυλίες που οργάνωσε ο δήμος στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει στην εκλογή του διαδόχου του Εκρέμ Ιμάμογλου για τη θέση του δημάρχου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, επειδή ο Ιμάμογλου κατηγορείται μεν, αλλά δεν προφυλακίστηκε για υπόθεση τρομοκρατίας, ο αντικαταστάτης του θα είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Προφυλακίστηκε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου

Ένας Τούρκος δικαστής διέταξε σήμερα την προφυλάκιση ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Agence France-Presse- AFP), του Γιασίν Ακγκιούλ, που κατηγορείται από τις αρχές ότι συμμετείχε σε μια παράνομη συγκέντρωση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του στο AFP.

Ο δημοσιογράφος, ο δικηγόρος του οποίου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εφεσιβάλει την απόφαση, επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ότι το μόνο που έκανε ήταν να καλύπτει δημοσιογραφικά τη διαδήλωση συμπαράστασης στον φυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, μια κινητοποίηση στην οποία κατηγορείται ότι πήρε μέρος.

Σύμφωνα τη δικαστική απόφαση, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του Ακγκιούλ εν αναμονή της δίκης με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συναθροίσεις και πορείες κι ότι δεν αποχώρησε εθελουσίως παρά τις προειδοποιήσεις.

Ο Ακγκιούλ, που εργάζεται για το AFP, συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οικία του, μαζί με άλλους εννέα δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη (δυτικά), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ένας εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα την προφυλάκιση επτά εξ αυτών, σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων τους.

Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Sans Frontiers- RSF) χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδη» την απόφαση του Τούρκου δικαστή.

«Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος, η ταυτότητα του οποίου έχει ξεκάθαρα επιβεβαιωθεί, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, προφυλακίζεται στη βάση αυτού του νόμου κατά των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων. Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση αντικατοπτρίζει μια ολοένα και πιο σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται στην Τουρκία», δήλωσε στο AFP ο Ερόλ Οντέρογλου, εκπρόσωπος των RSF στην Τουρκία.

Πανό υπέρ του Ιμάμογλου στην Bundestag

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αξιοποίησε τη σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση της Bundestag με τη νέα της σύνθεση προκειμένου να διακηρύξει την αντίθεσή της προς τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Προσερχόμενοι στο κοινοβούλιο, οι βουλευτές του SPD ανήρτησαν πανό στο οποίο ήταν γραμμένη στα γερμανικά και στα τουρκικά η φράση: «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος». Στον λογαριασμό της στο «Χ» η ΚΟ ζητά την «άμεση απελευθέρωση» του κ. Ιμάμογλου και των άλλων αντιφρονούντων που έχουν συλληφθεί.

Μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κρατούν πανό που αναγράφει «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος» πριν από τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέοι ψηφίζουν στα Σκόπια για τις βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δημοτικές εκλογές αύριο με φαβορί τους υποψήφιους του VMRO

18/10/2025 - 3:49μμ
Ιρανοί στρατιώτες παρελαύνουν μπροστά από τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτική βάση της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λήγει σήμερα η 10ετής συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – «Δεν δεσμευόμαστε πλέον από περιορισμούς» λέει η Τεχεράνη

18/10/2025 - 2:26μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

«Να σταματήσουν εκεί όπου βρίσκονται» ζήτησε από Μόσχα και Κίεβο ο Τραμπ – Δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι για τους Tomahawk

18/10/2025 - 1:24μμ
Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένης οικοδομής σε γειτονιά της Γάζας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι διασώστες βοηθούν τη Χαμάς να ανακτήσει θαμμένα πτώματα ομήρων

17/10/2025 - 10:10πμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

16/10/2025 - 10:12μμ
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

16/10/2025 - 8:00μμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς Ισραηλινών ομήρων οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί να ξαναρχίσει τον πόλεμο αν δεν παραλάβει άμεσα όλες τις σορούς των ομήρων

16/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

15/10/2025 - 11:26μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

15/10/2025 - 10:57μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες χαιρετούν ενώ κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού φέρνει μια από τις σορούς (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Άλλες τέσσερις σορούς Ισραηλινών ομήρων θα παραδώσει σήμερα η Χαμάς – «Τεράστιοι» οι κίνδυνοι από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί

15/10/2025 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο παίκτης της ΑΕΚ  Λούκας Λεκαβίτσιους (Α) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της Καρδίτσας Νόα Χόρχλερ (2Α), κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ - Καρδίτσα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Greek Basketball League, στο γήπεδο Sunel Arena στα Άνω Λιόσια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Άνετη νίκη της ΑΕΚ επί της Καρδίτσας με 77-62

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Συνελήφθη πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής – Κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια, μάσκες

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς»)

7η Συνάντηση Ποντιακής Λαογραφίας και Ιστορίας στον Μαυρόβατο Δράμας

2 ώρες πριν
Κόσμος παρακολουθεί ομιλίες στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου ελληνικού single malt ουίσκι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πάτρα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώτα Λοτσάρη)

Πάτρα: Το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι είναι γεγονός – «Παιδί» των The Whisky Friends

2 ώρες πριν
(Φωτ.: onlarissa.gr)

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η Ευρώπη να ξαναβρεί την πυξίδα της στις χριστιανικές της ρίζες

3 ώρες πριν
Νέοι ψηφίζουν στα Σκόπια για τις βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Σκόπια: Δημοτικές εκλογές αύριο με φαβορί τους υποψήφιους του VMRO

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign