pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Οδηγήθηκε στη φυλακή και παύθηκε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – Η ανάρτηση με τη ζωγραφιά

Μαζί του φυλακίστηκαν άλλα 47 άτομα εν αναμονή της δίκης – Παράταση στις κάλπες του CHP

23/03/2025 - 7:26μμ
«Μην στεναχωριέσαι» γράφει η παιδική ζωγραφιά με τη μορφή του Εκρέμ Ιμάμογλου, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ (φωτ.: Χ/ Ekrem İmamoğlu)

«Μην στεναχωριέσαι» γράφει η παιδική ζωγραφιά με τη μορφή του Εκρέμ Ιμάμογλου, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ (φωτ.: Χ/ Ekrem İmamoğlu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την απομάκρυνση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά την επίσημη σύλληψή του από δικαστήριο για κατηγορίες περί διαφθοράς.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έχει την πλειοψηφία, αναμένεται να εκλέξει πρόσωπο που θα ασκεί χρέη δημάρχου τις επόμενες ημέρες, μετά την απομάκρυνση του Ιμάμογλου. Άλλοι δύο δήμαρχοι της περιοχής έχουν επίσης απομακρυνθεί, ανέφερε το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου από το CHP πήρε παράταση έως τις 19.30 λόγω μεγάλης προσέλευσης. Με μοναδικό υποψήφιο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον Ιμάμογλου, οι οπαδοί του CHP προσήλθαν μαζικά στις κάλπες των πάνω από 6.000 εκλογικών κέντρων, προκειμένου να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Στις φυλακές Μαρμαρά

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ιμάμογλου, έφθασε το μεσημέρι στις φυλακές ΤΟΥ Μαρμαρά κοντά στην περιοχή Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης, σημειώνοντας ότι «η προφυλάκιση του κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εν αναμονή δίκης για κατηγορίες περί διαφθοράς, είναι πιθανό να πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις».

İMAMOĞLU CEZAEVİNDE

Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne getirildihttps://t.co/xvOZfr8eKZ pic.twitter.com/ZfoJewU0da

— Posta.com.tr (@postacomtr) March 23, 2025

Μαζί του προφυλακίστηκαν άλλα 47 άτομα εν αναμονή της δίκης, μεταξύ των οποίων ένας βασικός βοηθός και δύο δήμαρχοι περιφερειών από την Κωνσταντινούπολη. Άλλοι 44 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε την Κυριακή ότι 323 άτομα συνελήφθησαν το προηγούμενο βράδυ κατά τις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, Σάββατο, όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις στην Τουρκία με τους διαδηλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική βία. Μάλιστα, τα πλέον άγρια επεισόδια έγιναν έξω από το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης με τους υποστηρικτές του Ιμάμογλου να περιμένουν όλη τη νύχτα την απόφαση του δικαστηρίου.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκαν συμπλοκές σώμα με σώμα διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας με την αστυνομία να απαντά με πλαστικές σφαίρες, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα, αντλίες νερού αλλά και με δεκάδες συλλήψεις.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του Εκρέμ Ιμάμογλου και των άλλων προσαχθέντων πιάστηκαν στα χέρια και επιχείρησαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό μέσα στο δικαστικό μέγαρο, απαιτώντας να βρεθούν κοντά στους πελάτες τους, ενώ ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν την εισαγγελική εισήγηση από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τελικά, η αστυνομία έδωσε άδεια εισόδου μόνο στον ηγέτη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, την σύζυγο και τον γιο του Ιμάμογλου.

Ο επικεφαλής του CHP Οζγκιούρ Οζέλ είπε ότι η φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου θύμιζε «μεθόδους της ιταλικής μαφίας». Μιλώντας στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε ότι «ο Ιμάμογλου είναι αφενός στη φυλακή και αφετέρου στο δρόμο για την προεδρία».

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το πανευρωπαϊκό όργανο που εστιάζει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, επέκρινε την απόφαση φυλάκισης του δημάρχου.

«Θα θυσιαστώ για σένα»

Την ώρα που ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν καθ’ οδόν για τη φυλακή, στον λογαριασμό του στο Χ εμφανίστηκε μια νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά με μια παιδική ζωγραφιά. «Θα θυσιαστώ για σένα» γράφει, απευθυνόμενος προς τα παιδιά. «Καθώς με πήγαιναν στη φυλακή, μοιράστηκαν μαζί μου τις εικόνες, τα ποιήματα και τα μηνύματα που ζωγράφισαν για εμένα τα παιδιά. Αγαπημένοι μου, είστε οι καλύτεροι σύντροφοί μου. Ο θείος σου ο Εκρέμ θα εμφανιστεί και θα συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα για σένα», αναφέρει, δημοσιεύοντας ζωγραφιά του ανιψιού του, που του γράφει «Μη στεναχωριέσαι».

Kurban olurum size.

Cezaevine doğru yola çıkarken çocukların çizdiği resimleri, şiirleri, mesajları benimle paylaştılar.

Canlarım benim, siz benim en güzel yol arkadaşlarımsınız. Ekrem Amcanız çıkacak ve sizler için çok güzel şeyler yapmaya devam edecek. pic.twitter.com/K7DmcuzZin

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
Το πολυώροφο κτήριο στην Μπατ Γιαν που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν σε πόλεμο πυραύλων: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» λένε και οι δύο πλευρές

15/06/2025 - 4:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Χ / NikosChristodoulides)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαμεσολαβήτρια η Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης μεταφέρει μήνυμα του Ιράν στον Νετανιάχου

15/06/2025 - 3:18μμ
Συντρίμμια και καταστροφές στη Ρεχοβότ, πόλη στο Κεντρικό Διαμέρισμα του Ισραήλ που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν μόλις πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές: Ο εφιάλτης άρχισε για Μέση Ανατολή και τιμές ενέργειας

15/06/2025 - 12:42μμ
Καπνός υψώνεται στη νότια Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό, ενώ εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι παρακολουθούν από καταυλισμό στη Χαν Γιουνίς (φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Σκοτώθηκαν άνθρωποι που περίμεναν να πάρουν τρόφιμα

15/06/2025 - 10:40πμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Israel)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ μετρά νεκρούς από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν

15/06/2025 - 8:39πμ
Το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ στο πλαίσιο της  επιχείρηση «Αληθινή υπόσχεση» (φωτ.: X / Iranian Military)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ιρανική καταιγίδα μετά την επίθεση του Ισραήλ

15/06/2025 - 12:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

5 ώρες πριν
Η διάσημη αυτή φωτογραφία της Αρμένιας μάνας τραβήχτηκε από τον Άρμιν Βέγκνερ (πηγή: armenian-genocide.org)

Από τις οθωμανικές γενοκτονίες στο νέο τουρκικό επεκτατισμό: Σκέψεις και προτάσεις

6 ώρες πριν
Εικόνα από παλαιότερο γλέντι του δραστήριου Συλλόγου (πηγή: spfth.wordpress.com)

Αποχαιρετιστήριο γλέντι για τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

7 ώρες πριν
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

7 ώρες πριν
Εικόνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, έξω από χάνι του Γεσίρογλη ή Γεσίρογλου στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook.com/ groups/Zafer Duran/ TRABZONDAN ESİNTİLER)

Η φιλοξενία στον Πόντο ήταν μοναδική και θύμιζε αρχαία Ελλάδα – Ένα βράδυ στα Αμπέλια Τραπεζούντας

8 ώρες πριν

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign