pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Οδηγήθηκε στη φυλακή και παύθηκε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – Η ανάρτηση με τη ζωγραφιά

Μαζί του φυλακίστηκαν άλλα 47 άτομα εν αναμονή της δίκης – Παράταση στις κάλπες του CHP

23/03/2025 - 7:26μμ
«Μην στεναχωριέσαι» γράφει η παιδική ζωγραφιά με τη μορφή του Εκρέμ Ιμάμογλου, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ (φωτ.: Χ/ Ekrem İmamoğlu)

«Μην στεναχωριέσαι» γράφει η παιδική ζωγραφιά με τη μορφή του Εκρέμ Ιμάμογλου, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ (φωτ.: Χ/ Ekrem İmamoğlu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την απομάκρυνση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά την επίσημη σύλληψή του από δικαστήριο για κατηγορίες περί διαφθοράς.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έχει την πλειοψηφία, αναμένεται να εκλέξει πρόσωπο που θα ασκεί χρέη δημάρχου τις επόμενες ημέρες, μετά την απομάκρυνση του Ιμάμογλου. Άλλοι δύο δήμαρχοι της περιοχής έχουν επίσης απομακρυνθεί, ανέφερε το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου από το CHP πήρε παράταση έως τις 19.30 λόγω μεγάλης προσέλευσης. Με μοναδικό υποψήφιο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον Ιμάμογλου, οι οπαδοί του CHP προσήλθαν μαζικά στις κάλπες των πάνω από 6.000 εκλογικών κέντρων, προκειμένου να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Στις φυλακές Μαρμαρά

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ιμάμογλου, έφθασε το μεσημέρι στις φυλακές ΤΟΥ Μαρμαρά κοντά στην περιοχή Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης, σημειώνοντας ότι «η προφυλάκιση του κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εν αναμονή δίκης για κατηγορίες περί διαφθοράς, είναι πιθανό να πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις».

İMAMOĞLU CEZAEVİNDE

Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne getirildihttps://t.co/xvOZfr8eKZ pic.twitter.com/ZfoJewU0da

— Posta.com.tr (@postacomtr) March 23, 2025

Μαζί του προφυλακίστηκαν άλλα 47 άτομα εν αναμονή της δίκης, μεταξύ των οποίων ένας βασικός βοηθός και δύο δήμαρχοι περιφερειών από την Κωνσταντινούπολη. Άλλοι 44 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε την Κυριακή ότι 323 άτομα συνελήφθησαν το προηγούμενο βράδυ κατά τις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, Σάββατο, όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις στην Τουρκία με τους διαδηλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική βία. Μάλιστα, τα πλέον άγρια επεισόδια έγιναν έξω από το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης με τους υποστηρικτές του Ιμάμογλου να περιμένουν όλη τη νύχτα την απόφαση του δικαστηρίου.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκαν συμπλοκές σώμα με σώμα διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας με την αστυνομία να απαντά με πλαστικές σφαίρες, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα, αντλίες νερού αλλά και με δεκάδες συλλήψεις.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του Εκρέμ Ιμάμογλου και των άλλων προσαχθέντων πιάστηκαν στα χέρια και επιχείρησαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό μέσα στο δικαστικό μέγαρο, απαιτώντας να βρεθούν κοντά στους πελάτες τους, ενώ ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν την εισαγγελική εισήγηση από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τελικά, η αστυνομία έδωσε άδεια εισόδου μόνο στον ηγέτη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, την σύζυγο και τον γιο του Ιμάμογλου.

Ο επικεφαλής του CHP Οζγκιούρ Οζέλ είπε ότι η φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου θύμιζε «μεθόδους της ιταλικής μαφίας». Μιλώντας στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε ότι «ο Ιμάμογλου είναι αφενός στη φυλακή και αφετέρου στο δρόμο για την προεδρία».

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το πανευρωπαϊκό όργανο που εστιάζει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, επέκρινε την απόφαση φυλάκισης του δημάρχου.

«Θα θυσιαστώ για σένα»

Την ώρα που ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν καθ’ οδόν για τη φυλακή, στον λογαριασμό του στο Χ εμφανίστηκε μια νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά με μια παιδική ζωγραφιά. «Θα θυσιαστώ για σένα» γράφει, απευθυνόμενος προς τα παιδιά. «Καθώς με πήγαιναν στη φυλακή, μοιράστηκαν μαζί μου τις εικόνες, τα ποιήματα και τα μηνύματα που ζωγράφισαν για εμένα τα παιδιά. Αγαπημένοι μου, είστε οι καλύτεροι σύντροφοί μου. Ο θείος σου ο Εκρέμ θα εμφανιστεί και θα συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα για σένα», αναφέρει, δημοσιεύοντας ζωγραφιά του ανιψιού του, που του γράφει «Μη στεναχωριέσαι».

Kurban olurum size.

Cezaevine doğru yola çıkarken çocukların çizdiği resimleri, şiirleri, mesajları benimle paylaştılar.

Canlarım benim, siz benim en güzel yol arkadaşlarımsınız. Ekrem Amcanız çıkacak ve sizler için çok güzel şeyler yapmaya devam edecek. pic.twitter.com/K7DmcuzZin

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαντά στο Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Νετανιάχου»

20/08/2026 - 8:52μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

20/08/2026 - 7:30μμ
Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΚΟΣΜΟΣ

«Γκριζάρει» ξανά το Αιγαίο η Άγκυρα – Στο στόχαστρο το ελληνικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

20/08/2026 - 4:50μμ
Η τοποθεσία της αεροπορικής βάσης Αμπού αλ Ντουχούρ, στη Συρία (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/File:Syria_adm_location_map)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Ερντογάν – Η Τουρκία αρνείται την κατηγορία

20/08/2026 - 1:40μμ
Μια αμερικανική σημαία κυματίζει μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 40 τρισεκατομμύρια δολάρια το αμερικανικό δημόσιο χρέος

20/08/2026 - 12:51μμ
Η λίμνη της Ζυρίχης, το Πφανενστίλ και η κοιλάδα του Ζιλ, όπως φαίνονται από το Φέλσενεγκ (πηγή: creativecommons.org/ licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 75 ετών η στάθμη στη Λίμνη της Ζυρίχης

20/08/2026 - 10:45πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και των αγορών προβλέψεων (prediction markets) στο Ρούσβελτ Ρουμ του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με οικονομικό Αρμαγεδδώνα

20/08/2026 - 8:58πμ
Η Χιντ Ρατζάμπ, από την αποφοίτησή της από το νηπιαγωγείο, μέχρι τη δολοφονία της από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ηλικία 5 ετών (φωτ.: maktoobmedia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ποινική έρευνα από τον ισραηλινό στρατό δύο χρόνια μετά τον θάνατο της 5χρονης Χιντ Ρατζάμπ

19/08/2026 - 10:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΠΟΕ)

ΠΟΕ: «Η Γενοκτονία δεν συμψηφίζεται» – Παρέμβαση για τις δηλώσεις του Θανάση Διαμαντόπουλου

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Δύο βραδιές γεμάτες ποντιακή παράδοση στον 2ο Καλοκαιρινό Χορό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex/ertnews)

Άνω Γλυφάδα: Καρέ-καρέ η δράση διαρρήκτη – Με κατσαβίδι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα πολυκατοικίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Αδελαΐδα: Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε διήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην «πόλη των Εκκλησιών»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Στάθη Παρχαρίδη από Στάθης Παρχαριδης/Facebook-φωτό logo από Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου/Facebook)

Στάθης Παρχαρίδης: Το συγκινητικό μήνυμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου με βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μητρόπολη Βελγίου)

Χούταλεν: Ο Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων του Βελγίου στον ναό της Παναγίας – Μια ενορία με ιστορία 70 χρόνων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV