pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έφεση κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου από την αντιπολίτευση – «Δεν θα υποκύψω ποτέ, μεγάλη προδοσία η σημερινή διαδικασία»

Με κυρώσεις απείλησε ο Ερντογάν τα δίκτυα που μεταδίδουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

23/03/2025 - 2:42μμ
Ψηφόφορος του CHP κρατά το ψηφοδέλτιο για τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος, με μοναδικό όνομα αυτό του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Ψηφόφορος του CHP κρατά το ψηφοδέλτιο για τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος, με μοναδικό όνομα αυτό του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έφεση πρόκειται να ασκήσει το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία στην απόφαση που έλαβε σήμερα δικαστήριο για προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενόψει δίκης για κατηγορίες περί διαφθοράς.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ, χαρακτήρισε την υπόθεση σκευωρία με πολιτικά κίνητρα, προσθέτοντας πως ο δήμαρχος συνελήφθη επειδή αποτελούσε εκλογική απειλή για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει αύριο, Δευτέρα, να τον επισκεφθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα εκλέξει τώρα ένα πρόσωπο που θα ασκεί καθήκοντα δημάρχου ενόσω θα περιμένει μια απόφαση για τον Ιμάμογλου.

Έφεση δήλωσαν ότι θα ασκήσουν και οι συνήγοροι του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ένας από αυτούς στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Και βέβαια θα ασκήσουμε έφεση στο ένταλμα φυλάκισης», δήλωσε συνήγορος του δημάρχου, κύριου αντιπάλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Παράλληλα, από το πρωί είναι σε εξέλιξη οι εκλογές του CHP για την ανάδειξη υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2028, με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ ο κόσμος ετοιμάζεται για μια ακόμη ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Κυριακή, στις 20:30, παρά τις απαγορεύσεις.

«Δεν θα υποκύψω ποτέ»

«Χέρι-χέρι θα ξεριζώσουμε αυτό το πλήγμα, αυτή τη μαύρη κηλίδα στη δημοκρατία μας…Ορθώνω το ανάστημά μου, δεν θα υποκύψω ποτέ», ανέφερε ο Ιμάμογλου σε νέες αναρτήσεις στο Χ.

«Ο φόβος δεν ωφελεί τον θάνατο! Θα ηττηθείς έτσι ακριβώς! Θα ηττηθείς έτσι. Θα νικηθείτε από τη δικαιοσύνη, το θάρρος, την ταπεινοφροσύνη και το χαμογελαστό πρόσωπό μας!

»Αγαπητό έθνος. Ποτέ μην είσαι λυπημένο, ποτέ μην λυπάσαι, μην χάνεις ποτέ την ελπίδα. Αυτό το χτύπημα, αυτή τη μαύρη κηλίδα στη δημοκρατία μας θα αφαιρέσουμε μαζί.

»Είναι κοντά οι μέρες που οι άνθρωποι που διαχειρίζονται αυτά που συμβαίνουν θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Παντοδύναμου Δημιουργού, τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο και στο επέκεινα.

»Καλώ τα 86 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μεταδώσουν τον αγώνα για δημοκρατία και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.

»Στέκομαι ψηλά, δεν θα υποκύψω ποτέ. Όλα θα πάνε υπέροχα…»

Korkunun ecele faydası yok!

Öyle de yenileceksin! Böyle de yenileceksin.

Haklılığımıza, cesaretimize, tevazumuza, güler yüzümüze yenileceksin!

Aziz Milletim;
Asla üzülmeyin, mahzun olmayın, umudunuzu yitirmeyin.

Demokrasimize yapılan bu darbeyi, bu kara lekeyi el birliğiyle…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έσπευσαν σήμερα στα πάνω από 6.000 εκλογικά κέντρα που έστησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την ανάδειξη υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

«Η Τουρκία ξύπνησε βιώνοντας μια μεγάλη προδοσία σήμερα. Η δικαστική διαδικασία που διεξάγεται δεν είναι δικαστική διαδικασία. Είναι μια πλήρης εξώδικη εκτέλεση.

»Καλώ το έθνος μας στον αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα με αίσθημα ευθύνης. Αυτός ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θέμα του μέλλοντος του έθνους μας και των παιδιών μας.

»Φροντίστε να ψηφίσετε σήμερα για το μέλλον της Τουρκίας. Στη συνέχεια, υψώστε τη φωνή σας στις πλατείες στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες επαρχίες.

»Σήμερα είναι η μέρα για να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τη βούληση του έθνους και να συμμετάσχουμε στον αγώνα για τα δικαιώματα. Όλοι μαζί, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Sevgili vatandaşlarım,

Türkiye bugün büyük bir ihanete uyandı.

Yürütülen yargı süreci bir adli işlem değildir. Tam bir yargısız infazdır.

Milletimizi sorumluluk duygusu içinde hak mücadelesine davet ediyorum. Bu hak mücadelesi milletimizin ve evlatlarımızın geleceği…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

Απειλές Ερντογάν

Με την ένταση να μαίνεται σε Άγκυρα, Σμύρνη και δεκάδες άλλες πόλεις της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το ρεπουμπλικανικό κόμμα για υποκίνηση ταραχών, με αφορμή την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου. «Υπό την παρούσα διοίκηση, το CHP δεν είναι ένα κόμμα που μεταφέρει τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων του στο κοινοβούλιο, αλλά έχει γίνει ένας μηχανισμός που ξεπλένει τα ονόματα μιας χούφτας ληστών του δήμου που έχουν τυφλωθεί από τα χρήματα», τόνισε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απείλησε με κυρώσεις τα τηλεοπτικά δίκτυα που θα μεταδίδουν στο εξής τις διαδηλώσεις, ενώ το X του Έλον Μασκ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των λογαριασμών της αντιπολίτευσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

9/04/2026 - 11:22μμ
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

9/04/2026 - 10:48μμ
Δορυφορική εικόνα δείχνει γενική άποψη της υπόγειας εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordo, πριν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, 20 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxar Technologies)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυνήγι «θησαυρού» στην Τεχεράνη: «Αγνοείται» το εμπλουτισμένο ουράνιο – Ο άσσος στο μανίκι των Ιρανών

9/04/2026 - 9:39μμ
(Εικ.: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο

9/04/2026 - 7:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνεχίζεται από την Κυριακή η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά

9/04/2026 - 4:05μμ
(Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα θύματα στα ερείπια

9/04/2026 - 11:56πμ
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Επί ξυρού ακμής η εκεχειρία – Νέο απειλητικό μήνυμα από τον Τραμπ

9/04/2026 - 9:35πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Εκτός εκεχειρίας ο Λίβανος» – Σφοδροί βομβαρδισμοί και απειλές του Ιράν ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία

8/04/2026 - 8:37μμ
Από το σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Στις 11 οι συλλήψεις για την επίθεση στο ισραηλινό προξενείο

8/04/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA / Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν: Μικτές οι διεθνείς αντιδράσεις – Επιφυλακτικότητα για τη ναυτιλία στα Στενά του Ορμούζ

8/04/2026 - 1:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

18 λεπτά πριν
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

51 λεπτά πριν
Μεγάλη Πέμπτη στον προσφυγικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη Χίο λέγεται το μοιρολόι της Παναγιάς (φωτ.: Chiosphotos)

«Στου Επιταφίου το φως»: Το μοιρολόι της Παναγίας που κρατά ζωντανές τις αλησμόνητες πατρίδες

51 λεπτά πριν
«Ρωσοτουρκικό Μέτωπο του Καυκάσου. Άποψη της Τραπεζούντας που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους» αναγράφεται στη λεζάντα της εικόνας που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό της προεπαναστατικής Ρωσίας «Niva» (τευχ. 25), το 1916, στην Αγία Πετρούπολη (πηγή: public domain/ commons.wikimedia.org)

Μαρτυρία Μαρίας Τσιναρίδου: Μεγάλη Πέμπτη μπήκανε οι Ρώσοι στ’ Αμπέλια… για μας είχε αναστηθεί ο Χριστός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Ψάχνει το θαύμα η ΑΕΚ, μετά την ήττα στο Βαγιέκας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς για τον Ολυμπιακό στη Σόφια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign