pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έφεση κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου από την αντιπολίτευση – «Δεν θα υποκύψω ποτέ, μεγάλη προδοσία η σημερινή διαδικασία»

Με κυρώσεις απείλησε ο Ερντογάν τα δίκτυα που μεταδίδουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

23/03/2025 - 2:42μμ
Ψηφόφορος του CHP κρατά το ψηφοδέλτιο για τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος, με μοναδικό όνομα αυτό του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Ψηφόφορος του CHP κρατά το ψηφοδέλτιο για τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος, με μοναδικό όνομα αυτό του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έφεση πρόκειται να ασκήσει το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία στην απόφαση που έλαβε σήμερα δικαστήριο για προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενόψει δίκης για κατηγορίες περί διαφθοράς.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ, χαρακτήρισε την υπόθεση σκευωρία με πολιτικά κίνητρα, προσθέτοντας πως ο δήμαρχος συνελήφθη επειδή αποτελούσε εκλογική απειλή για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει αύριο, Δευτέρα, να τον επισκεφθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα εκλέξει τώρα ένα πρόσωπο που θα ασκεί καθήκοντα δημάρχου ενόσω θα περιμένει μια απόφαση για τον Ιμάμογλου.

Έφεση δήλωσαν ότι θα ασκήσουν και οι συνήγοροι του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ένας από αυτούς στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Και βέβαια θα ασκήσουμε έφεση στο ένταλμα φυλάκισης», δήλωσε συνήγορος του δημάρχου, κύριου αντιπάλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Παράλληλα, από το πρωί είναι σε εξέλιξη οι εκλογές του CHP για την ανάδειξη υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2028, με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ ο κόσμος ετοιμάζεται για μια ακόμη ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Κυριακή, στις 20:30, παρά τις απαγορεύσεις.

«Δεν θα υποκύψω ποτέ»

«Χέρι-χέρι θα ξεριζώσουμε αυτό το πλήγμα, αυτή τη μαύρη κηλίδα στη δημοκρατία μας…Ορθώνω το ανάστημά μου, δεν θα υποκύψω ποτέ», ανέφερε ο Ιμάμογλου σε νέες αναρτήσεις στο Χ.

«Ο φόβος δεν ωφελεί τον θάνατο! Θα ηττηθείς έτσι ακριβώς! Θα ηττηθείς έτσι. Θα νικηθείτε από τη δικαιοσύνη, το θάρρος, την ταπεινοφροσύνη και το χαμογελαστό πρόσωπό μας!

»Αγαπητό έθνος. Ποτέ μην είσαι λυπημένο, ποτέ μην λυπάσαι, μην χάνεις ποτέ την ελπίδα. Αυτό το χτύπημα, αυτή τη μαύρη κηλίδα στη δημοκρατία μας θα αφαιρέσουμε μαζί.

»Είναι κοντά οι μέρες που οι άνθρωποι που διαχειρίζονται αυτά που συμβαίνουν θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Παντοδύναμου Δημιουργού, τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο και στο επέκεινα.

»Καλώ τα 86 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μεταδώσουν τον αγώνα για δημοκρατία και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.

»Στέκομαι ψηλά, δεν θα υποκύψω ποτέ. Όλα θα πάνε υπέροχα…»

Korkunun ecele faydası yok!

Öyle de yenileceksin! Böyle de yenileceksin.

Haklılığımıza, cesaretimize, tevazumuza, güler yüzümüze yenileceksin!

Aziz Milletim;
Asla üzülmeyin, mahzun olmayın, umudunuzu yitirmeyin.

Demokrasimize yapılan bu darbeyi, bu kara lekeyi el birliğiyle…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έσπευσαν σήμερα στα πάνω από 6.000 εκλογικά κέντρα που έστησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την ανάδειξη υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

«Η Τουρκία ξύπνησε βιώνοντας μια μεγάλη προδοσία σήμερα. Η δικαστική διαδικασία που διεξάγεται δεν είναι δικαστική διαδικασία. Είναι μια πλήρης εξώδικη εκτέλεση.

»Καλώ το έθνος μας στον αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα με αίσθημα ευθύνης. Αυτός ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θέμα του μέλλοντος του έθνους μας και των παιδιών μας.

»Φροντίστε να ψηφίσετε σήμερα για το μέλλον της Τουρκίας. Στη συνέχεια, υψώστε τη φωνή σας στις πλατείες στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες επαρχίες.

»Σήμερα είναι η μέρα για να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τη βούληση του έθνους και να συμμετάσχουμε στον αγώνα για τα δικαιώματα. Όλοι μαζί, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Sevgili vatandaşlarım,

Türkiye bugün büyük bir ihanete uyandı.

Yürütülen yargı süreci bir adli işlem değildir. Tam bir yargısız infazdır.

Milletimizi sorumluluk duygusu içinde hak mücadelesine davet ediyorum. Bu hak mücadelesi milletimizin ve evlatlarımızın geleceği…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

Απειλές Ερντογάν

Με την ένταση να μαίνεται σε Άγκυρα, Σμύρνη και δεκάδες άλλες πόλεις της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το ρεπουμπλικανικό κόμμα για υποκίνηση ταραχών, με αφορμή την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου. «Υπό την παρούσα διοίκηση, το CHP δεν είναι ένα κόμμα που μεταφέρει τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων του στο κοινοβούλιο, αλλά έχει γίνει ένας μηχανισμός που ξεπλένει τα ονόματα μιας χούφτας ληστών του δήμου που έχουν τυφλωθεί από τα χρήματα», τόνισε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απείλησε με κυρώσεις τα τηλεοπτικά δίκτυα που θα μεταδίδουν στο εξής τις διαδηλώσεις, ενώ το X του Έλον Μασκ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των λογαριασμών της αντιπολίτευσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πολέμου Ισραήλ–Ιράν

28/03/2026 - 11:53μμ
Στρατιώτης των Χούθι πίσω από το πολυβόλο του κατά τη διάρκεια περιπολίας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: 
EPA/ YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρώτη επίθεση των Χούθι κατά του Ισραήλ

28/03/2026 - 1:13μμ
Η οροφή κτηρίου κατοικιών στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, που δέχθηκε πυραυλικό χτύπημα από το Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα η σύρραξη – Στο «κόκκινο» η παγκόσμια οικονομία

28/03/2026 - 9:04πμ
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

27/03/2026 - 10:55μμ
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram/syllogos_pontiwn_metamorfosis)

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα χορέψει για τον «Καθαρμό»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πολέμου Ισραήλ–Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νεκρός 82χρονος στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή σύνδεση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με νεκρούς και τραυματίες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο Κύπελλο καλλιτεχνικής κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο η Εθνική στο τεχνικό ομαδικό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: aris.gr)

Ο ΑΣ Άρης αποχαιρετά τη Μαρινέλλα: «Εφυγε» η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign