pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Σε εξέλιξη η απολογία Ιμάμογλου – Κάλεσμα σε νέες συγκεντρώσεις, για «τρομοκρατία του δρόμου» μιλά ο Ερντογάν

Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για απόψε το βράδυ σε διάφορες πόλεις

21/03/2025 - 6:39μμ
Υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου βγάζουν φωτογραφία μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου βγάζουν φωτογραφία μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η απολογία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κάλεσε τον κόσμο να βγει απόψε στους δρόμους και έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δεκάδες δήμους σε όλη την Τουρκία. Ειδικότερα, το νέο ραντεβού στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης έχει δοθεί για τις 20:30 το βράδυ, όπου ήδη τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων νέοι και μέλη εργατικών συνδικάτων πραγματοποιούν πορεία και φωνάζουν συνθήματα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Ιμάμογλου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση και μπορεί να κρατηθεί έως την Κυριακή, όταν δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα τον προφυλακίσει. Παράλληλα ανακρίνονται και οι υπόλοιποι 106 συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να προφυλακιστούν τις επόμενες ώρες.

Παρά την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων για τέσσερις ημέρες, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν από την Τετάρτη σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και άλλες πόλεις. Η αστυνομία διέλυσε διαδηλώσεις με χρήση αντλιών νερού, ενώ επίκεντρο των κινητοποιήσεων ήταν πανεπιστημιακοί χώροι και τα γραφεία του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, μόνο την Πέμπτη συνελήφθησαν 53 άτομα και τραυματίστηκαν 16 αστυνομικοί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, που κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Τουντς δήλωσε ότι «η συγκέντρωση και η πορεία είναι θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά η έκκληση για κινητοποιήσεις ενώ εκκρεμεί νομική διαδικασία είναι παράνομη».

Ο Οζέλ, από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φοβάται τους δρόμους» και κάλεσε σε ειρηνική διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του εκλογικού δικαιώματος. Τόνισε επίσης ότι το CHP δεν θα επιτρέψει την απομάκρυνση του Ιμάμογλου από τη δημαρχία.

«Τρομοκρατία του δρόμου»

Στον απόηχο των διαδηλώσεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία απειλή κατά της δημόσιας τάξης, με τον Τούρκο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι θα είναι ανυποχώρητος ενάντια σε βανδαλισμούς και σε βία στους δρόμους, εν μέσω των αυξανόμενων διαδηλώσεων κατά της σύλληψης Ιμάμογλου.

«Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της δημόσιας τάξης. Δεν θα ενδώσουμε σε βανδαλισμούς ή στην τρομοκρατία του δρόμου», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

Μάλιστα, συνεχίζοντας το άνοιγμά του στους Κούρδους, ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε να μετατραπεί σε εθνική εορτή, μια «γιορτή της αδελφοσύνης» το Νεβρόζ, που γιορτάζεται σήμερα και σημαίνει «νέα μέρα» στην περσική γλώσσα. Το Νεβρόζ σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης και την πρώτη μέρα στο ιρανικό ημερολόγιο και οι εορτασμοί του στην Τουρκία στο παρελθόν αποτελούσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης. Γιορτάζεται ευρέως στις περσικές και γειτονικές περιοχές και αναγνωρίζεται στον Κατάλογο της UNESCO της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή

Στο μεταξύ ο Εκρέμ Ιμάμογλου έστειλε στους υποστηρικτές του μήνυμα μέσα από τη φυλακή μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ. Σε αυτό αναφέρει: «Σας εμπιστεύομαι. Αυτές οι μέρες θα περάσουν, η ομορφιά της αλληλεγγύης και του αγώνα θα παραμείνει. Είστε πολύ δυνατοί μαζί».

Size güveniyorum. Bu günler geçecek, geriye dayanışmanın ve mücadelenin güzelliği kalacak. Bir arada çok güçlüsünüz. pic.twitter.com/6mdyApPj2W

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 21, 2025

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακοινωθεί επίσημα ως υποψήφιος πρόεδρος του CHP την Κυριακή, αν και οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2028. Η ακύρωση του πανεπιστημιακού του τίτλου την περασμένη Τετάρτη, τον εμποδίζει συνταγματικά από το να θέσει υποψηφιότητα.

Έκτακτο συνέδριο του CHP

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο για τις 6 Απριλίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Εζέλ, μπροστά στα κατασταλτικά μέτρα και τις νομικές ενέργειες με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το κόμμα.

Το συνέδριο συγκαλείται εν μέσω έρευνας που ξεκίνησε ένας εισαγγελέας της Άγκυρας για το τελευταίο συνέδριο του κόμματος το 2023, με κατηγορίες για παρατυπίες.

Ο Εζέλ τόνισε ότι το CHP θα πραγματοποιήσει το συνέδριο για να αποτρέψει τον διορισμό ενός εντολοδόχου στο κόμμα, ενώ κατήγγειλε τη σύλληψη Ιμάμογλου μιλώντας για «πολιτικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/
The Financial Express)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιστορική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας καταγγέλει το Κίεβο

19/07/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

«Αξέχαστα μαθήματα» απειλεί να δώσει το Ιράν στις ΗΠΑ – Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Χεζμπολάχ ενώ ο πρόεδρος του Λιβάνου μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον

18/07/2026 - 9:18μμ
(Φωτ. αρχείου: safaritravelplus / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές Παλαιστινίων

18/07/2026 - 8:14μμ
Εικόνα από την αστυνομική επιχείρηση (φωτ.: EPA / John van Der Tol)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, λόγω εντοπισμού εργαστηρίου παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

18/07/2026 - 7:44μμ
Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

18/07/2026 - 1:40μμ
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη  σε συνθήκες καύσωνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καύσωνας προ των πυλών με σαραντάρια μέχρι την Τετάρτη

4 λεπτά πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com/discover)

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σελήνια

28 λεπτά πριν
(Εικ.: facebook.com/ profile.php?id/Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς)

Μνημείο ποντιακής λύρας στη Διποταμία Καστοριάς: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια που έγιναν από τη Βούλα Πατουλίδου

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Ισπανία και Αργεντινή για το ιερό δισκοπότηρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου – Το πανόραμα του Μουντιάλ 2026

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Μια γυναίκα και ένας άνδρας μετέφεραν παράνομα μετανάστες σε Καβάλα και Ορεστιάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Θοδωρής Νικολάου)

Μεσσηνία: Η τοπική «μαφία» του νερού και των εμπρησμών – Κοινοτάρχης, πυροσβέστης και εκβιασμοί

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign