pontosnews.gr
Τρίτη, 16/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Σε εξέλιξη η απολογία Ιμάμογλου – Κάλεσμα σε νέες συγκεντρώσεις, για «τρομοκρατία του δρόμου» μιλά ο Ερντογάν

Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για απόψε το βράδυ σε διάφορες πόλεις

21/03/2025 - 6:39μμ
Υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου βγάζουν φωτογραφία μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου βγάζουν φωτογραφία μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η απολογία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κάλεσε τον κόσμο να βγει απόψε στους δρόμους και έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δεκάδες δήμους σε όλη την Τουρκία. Ειδικότερα, το νέο ραντεβού στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης έχει δοθεί για τις 20:30 το βράδυ, όπου ήδη τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων νέοι και μέλη εργατικών συνδικάτων πραγματοποιούν πορεία και φωνάζουν συνθήματα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Ιμάμογλου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση και μπορεί να κρατηθεί έως την Κυριακή, όταν δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα τον προφυλακίσει. Παράλληλα ανακρίνονται και οι υπόλοιποι 106 συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να προφυλακιστούν τις επόμενες ώρες.

Παρά την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων για τέσσερις ημέρες, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν από την Τετάρτη σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και άλλες πόλεις. Η αστυνομία διέλυσε διαδηλώσεις με χρήση αντλιών νερού, ενώ επίκεντρο των κινητοποιήσεων ήταν πανεπιστημιακοί χώροι και τα γραφεία του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, μόνο την Πέμπτη συνελήφθησαν 53 άτομα και τραυματίστηκαν 16 αστυνομικοί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, που κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Τουντς δήλωσε ότι «η συγκέντρωση και η πορεία είναι θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά η έκκληση για κινητοποιήσεις ενώ εκκρεμεί νομική διαδικασία είναι παράνομη».

Ο Οζέλ, από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φοβάται τους δρόμους» και κάλεσε σε ειρηνική διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του εκλογικού δικαιώματος. Τόνισε επίσης ότι το CHP δεν θα επιτρέψει την απομάκρυνση του Ιμάμογλου από τη δημαρχία.

«Τρομοκρατία του δρόμου»

Στον απόηχο των διαδηλώσεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία απειλή κατά της δημόσιας τάξης, με τον Τούρκο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι θα είναι ανυποχώρητος ενάντια σε βανδαλισμούς και σε βία στους δρόμους, εν μέσω των αυξανόμενων διαδηλώσεων κατά της σύλληψης Ιμάμογλου.

«Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της δημόσιας τάξης. Δεν θα ενδώσουμε σε βανδαλισμούς ή στην τρομοκρατία του δρόμου», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

Μάλιστα, συνεχίζοντας το άνοιγμά του στους Κούρδους, ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε να μετατραπεί σε εθνική εορτή, μια «γιορτή της αδελφοσύνης» το Νεβρόζ, που γιορτάζεται σήμερα και σημαίνει «νέα μέρα» στην περσική γλώσσα. Το Νεβρόζ σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης και την πρώτη μέρα στο ιρανικό ημερολόγιο και οι εορτασμοί του στην Τουρκία στο παρελθόν αποτελούσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης. Γιορτάζεται ευρέως στις περσικές και γειτονικές περιοχές και αναγνωρίζεται στον Κατάλογο της UNESCO της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή

Στο μεταξύ ο Εκρέμ Ιμάμογλου έστειλε στους υποστηρικτές του μήνυμα μέσα από τη φυλακή μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ. Σε αυτό αναφέρει: «Σας εμπιστεύομαι. Αυτές οι μέρες θα περάσουν, η ομορφιά της αλληλεγγύης και του αγώνα θα παραμείνει. Είστε πολύ δυνατοί μαζί».

Size güveniyorum. Bu günler geçecek, geriye dayanışmanın ve mücadelenin güzelliği kalacak. Bir arada çok güçlüsünüz. pic.twitter.com/6mdyApPj2W

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 21, 2025

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακοινωθεί επίσημα ως υποψήφιος πρόεδρος του CHP την Κυριακή, αν και οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2028. Η ακύρωση του πανεπιστημιακού του τίτλου την περασμένη Τετάρτη, τον εμποδίζει συνταγματικά από το να θέσει υποψηφιότητα.

Έκτακτο συνέδριο του CHP

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο για τις 6 Απριλίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Εζέλ, μπροστά στα κατασταλτικά μέτρα και τις νομικές ενέργειες με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το κόμμα.

Το συνέδριο συγκαλείται εν μέσω έρευνας που ξεκίνησε ένας εισαγγελέας της Άγκυρας για το τελευταίο συνέδριο του κόμματος το 2023, με κατηγορίες για παρατυπίες.

Ο Εζέλ τόνισε ότι το CHP θα πραγματοποιήσει το συνέδριο για να αποτρέψει τον διορισμό ενός εντολοδόχου στο κόμμα, ενώ κατήγγειλε τη σύλληψη Ιμάμογλου μιλώντας για «πολιτικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

16/09/2025 - 11:27μμ
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

16/09/2025 - 10:37μμ
Γραφιστική απεικόνιση του υποβρυχίου Orka (πηγή: Ministerie van Defensie/ defensie.nl)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την αγορά τριών υποβρυχίων

16/09/2025 - 6:40μμ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε εκδήλωση στο Μονακό, το 2021 (φωτ. αρχείου: 
EPA/ SEBASTIEN NOGIER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16/09/2025 - 3:38μμ
Μικρή διαδηλώτρια κρατά την παλαιστινιακή σημαία στη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης (φωτ.: EPA/Bianca De Marchi)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος

16/09/2025 - 2:39μμ
Σύρος αναζητά πληροφορίες για συγγενείς του μέσα στη φυλακή Σεντάγια, κοντά στη Δαμασκό (φωτ.: EPA/Antonio Pedro Santos)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μουσείο εικονικής πραγματικότητας «μαρτυρά» τα δεινά των κρατουμένων στις φυλακές-«ανθρώπινα σφαγεία»

16/09/2025 - 1:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανκής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

16/09/2025 - 11:15πμ
(Φωτ.: x.com/IDF)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών για κατάληψη της Γάζας

16/09/2025 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν ανάμεσα στα ερείπια συγκροτήματος κατοικιών μετά από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καλεί τις ΗΠΑ να «φρενάρουν» το Ισραήλ

15/09/2025 - 11:25μμ
Computer room (φωτ.: Pixabay / Wolfgang Eckert)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερ «χτύπησαν» κορυφαίους οίκους ειδών πολυτελείας – Έκλεψαν προσωπικά στοιχεία

15/09/2025 - 8:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Αγιασμός και δραστηριότητες για τη νέα χρονιά από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

43 λεπτά πριν
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

1 ώρα πριν
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

2 ώρες πριν
Στην Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων της Νέας Περάμου Αττικής (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Περαμίων-Κυζικηνών)

Από την Πέραμο Κυζίκου στη Νέα Πέραμο Αττικής: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Πτολεμαΐδα: Αποκαλύπτεται το μνημείο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign