pontosnews.gr
Τρίτη, 8/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για διάλυση του υπουργείου Παιδείας  

Για την κατάργησή του απαιτείται νομοθετική πράξη από το Κογκρέσο, αλλά ο Τραμπ έχει βρει άλλον τρόπο

21/03/2025 - 9:07πμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το εκτελεστικό διάταγμα που έχει ως στόχο να διαλύσει το υπουργείο Παιδείας. Η πρωτοβουλία ικανοποιεί την αμερικανική Δεξιά, η οποία βλέπει στα σχολεία ένα πεδίο προώθησης των προοδευτικών ιδεών.

«Θα το καταργήσουμε», είπε ο Τραμπ λίγο πριν υπογράψει το κείμενο, στον Λευκό Οίκο. «Θα το κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε, περιστοιχισμένος από φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι θα απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό του, ενώ η υπογραφή του διατάγματος αναμενόταν από τις αρχές του μήνα.

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Με την απόφαση αυτή, η εκπαιδευτική πολιτική θα περάσει σχεδόν αποκλειστικά στις πολιτείες και τα τοπικά συμβούλια. Με το διάταγμα θα «αρχίσει η εξάλειψη» του υπουργείου, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Για το κλείσιμό του απαιτείται νομοθετική πράξη από το Κογκρέσο, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί δεν διαθέτουν τις 60 ψήφους που απαιτούνται για κάτι τέτοιο στη Γερουσία.

«Πολύ απλά, θα επιστρέψουμε την εκπαίδευση στις πολιτείες, εκεί όπου ανήκει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, όπως ο Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας και ο Ρον ΝτεΣάντις της Φλόριντα, καθώς και εκπρόσωποι της συντηρητικής οργάνωσης «Μαμάδες για την Ελευθερία».

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Το υπουργείο Παιδείας επιβλέπει περίπου 100.000 δημόσια και 34.000 ιδιωτικά σχολεία στις ΗΠΑ, ωστόσο πάνω από το 85% της χρηματοδότησης των δημόσιων σχολείων προέρχεται από τις πολιτειακές και τις δημοτικές Αρχές. Παρέχει επίσης ομοσπονδιακούς πόρους για ειδικά σχολεία και προγράμματα, όπως τα χρήματα για τους μισθούς των εκπαιδευτικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χρηματοδοτεί προγράμματα καλλιτεχνικών σπουδών και φροντίζει για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.

Πριν από την τελετή, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ επικαλέστηκε το απογοητευτικό επίπεδο αλφαβητισμού και τα χαμηλά σκορ των μαθητών στα τεστ για να δικαιολογήσει το κλείσιμο του υπουργείου.

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Ο Τραμπ έχει παραδεχτεί ότι θα χρειαστεί τη στήριξη των βουλευτών και των εκπαιδευτικών ενώσεων για να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή του για την κατάργηση του υπουργείου. Προς το παρόν, δεν την έχει.

«Θα τα πούμε στα δικαστήρια», σχολίασε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Δασκάλων, Ράντι Ουέινγκαρτεν.

Η Δημοκρατική γερουσιαστής Πάτι Μάρεϊ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας χωρίς το Κογκρέσο. Αλλά κατανοεί ότι αν απολύσεις όλο το προσωπικό και το διαλύσεις σε κομμάτια, μπορεί να έχεις ένα παρόμοιο, καταστροφικό αποτέλεσμα».

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Κρεμλίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / SPUTNIK / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο και δίνει χρονοδιάγραμμα για όλο το Ντονέτσκ

7/09/2026 - 11:03μμ
Το αρμενικό νεκροταφείο στη συνοικία Σαχίνκαγια του Ελαζίγ, το οποίο απέκτησε επίσημο καθεστώς προστασίας (φωτ.: Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομική «ασπίδα» για το αρμενικό νεκροταφείο στο Ελαζίγ – Προστατεύεται και το Σουρπ Νισάν

7/09/2026 - 10:15μμ
Τμήμα του νέου φράχτη στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας, με περιπολικό της Συνοριοφυλακής (φωτ.: Finnish Border Guard)
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ο φράχτης των 200 χλμ. απέναντι στη Ρωσία – Η νέα σκληρή γραμμή του Ελσίνκι

7/09/2026 - 9:54μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος και πρόεδρος της CDU Φρίντριχ Μερτς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μία ημέρα μετά τις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ, στις 7 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η νίκη της AfD κλονίζει τον Μερτς – «Τεκτονική αναταραχή» στο πολιτικό σύστημα

7/09/2026 - 5:23μμ
Τα στελέχη της AfD σε συνέντευξη Τύπου (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το AfD δεν κυβερνά, αλλάζει όμως μια ολόκληρη ήπειρο – Τι φοβάται η Ευρώπη, γιατί πανηγυρίζουν ΗΠΑ και Ρωσία

7/09/2026 - 1:16μμ
Ζελένσκι, Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Κίεβο, 6/9/2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Απαισιόδοξος ο Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ

7/09/2026 - 11:48πμ
Διαδηλωτής κρατά πλακάτ με τη μορφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη λέξη «Yok» [«Όχι»] (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Το ιρανικό ντόμινο απειλεί τον Ερντογάν: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και η σκιά της κάλπης

6/09/2026 - 10:43μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συναγερμός για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Σαξονία-Άνχαλτ

6/09/2026 - 8:46μμ
Κουκουλοφόροι διαδηλωτές στον σιδηροδρομικό σταθμό Dover Priory, καθώς αποχωρούν από το Ντόβερ μετά τον πολύωρο αποκλεισμό των οδών προς το λιμάνι. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Oscar Rihll / PA Wire / DPA / Picture Alliance)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ακροδεξιοί κουκουλοφόροι παρέλυσαν το Ντόβερ – Καμία σύλληψη

6/09/2026 - 7:32μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 17 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Alexander Zemlianichenko / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Ο Μερτς μάς κηρύσσει πόλεμο» – Τι συνέβη με το drone στη Λειψία

6/09/2026 - 4:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: bbnet2.gein.noa.gr)

Μεσολόγγι: Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Αιτωλικό

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Στ. Νικολαΐδη)

Η Πολίχνη τιμά τον Στάθη Νικολαΐδη με μια μεγάλη συναυλία

31 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ρόδος: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 21χρονη τα ξημερώματα

60 λεπτά πριν
Κολάζ φωτογραφιών από το εξωτερικό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα όπως είναι σήμερα (αριστερά) και κατά τη φάση της ανέγερσής της (δεξιά) (φωτ.: pantovasilissa.gr)

Παναγία η Παντοβασίλισσα: Η εικόνα που ταξίδεψε από την Τρίγλια της Μικράς Ασίας στη Ραφήνα και κράτησε ζωντανή τη μνήμη της χαμένης πατρίδας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Απολογούνται για βαριά κακουργήματα το ζευγάρι και ο 26χρονος Αφγανός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

ΕΛΑΣ: Δύο εκρήξεις τα ξημερώματα σε καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV