pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκόπια: Την Πέμπτη οι κηδείες των 59 θυμάτων της τραγωδίας στο Κότσανι

Μεγαλώνει ο αριθμός των συλλήψεων – Διαφθορά καταγγέλλει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι

19/03/2025 - 7:21μμ
Κόσμος περιμένει να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης Κότσανι (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Κόσμος περιμένει να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης Κότσανι (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ στην πόλη Κότσανι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, που στοίχισε τη ζωή σε 59 ανθρώπους –στην πλειονότητά τους νέοι–, έχει ξεσηκώσει κύμα οργής και θλίψης σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα. Σήμερα, ο πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι μετέβη στο Κότσανι όπου υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει στο πάρκο της πόλης, και στη συνέχεια αποχώρησε.

O Μίτσκοσκι είχε μεταβεί στο Κότσανι και το πρωί της περασμένης Κυριακής, μερικές ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας –τα περισσότερα από τα οποία ήταν από το Κότσανι–, θα γίνουν αύριο το μεσημέρι σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Οι δημοτικές Αρχές του Κότσανι ετοιμάζουν τους τάφους για τα θύματα της τραγωδίας (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Συνολικά 25 συλλήψεις και προσαγωγές

Για το τραγικό συμβάν έχουν συλληφθεί 18 άτομα, τα οποία αρχικά τέθηκαν υπό κράτηση για 48 ώρες, η οποία πριν από λίγο παρατάθηκε για ακόμη 48 ώρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα εις βάρος τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι (προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο και μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα, το DUI).

Ο Μπεκτέσι ελέγχεται για το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας του χορηγήθηκε στο νυχτερινό κλαμπ πλαστή άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Οικονομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοφσκι γνωστοποίησε πως επτά αστυνομικοί από το Κότσανι και τη γειτονική πόλη Στιπ προσήχθησαν σήμερα, καθώς όπως είπε έχουν ανάμιξη στη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο νυχτερινό κλαμπ, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Η Εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκιση των αστυνομικών για διάστημα 30 ημερών, καθώς η έρευνα εις βάρος τους έχει ολοκληρωθεί.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Άρμπεν Ταραβάρι, ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ ανέρχεται στους 178, εκ των οποίων οι 77 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων και άλλοι 101 σε νοσοκομεία δεκατεσσάρων ξένων χωρών. Στην Ελλάδα έχουν διακομιστεί για νοσηλεία συνολικά 12 εγκαυματίες (πέντε στα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και 424, στη Θεσσαλονίκη, και επτά στο 401 και στο 251, στην Αθήνα).

Ο Ταραβάρι ανέφερε πως το μόνο «ενθαρρυντικό» στοιχείο είναι πως 72 ώρες μετά την τραγωδία ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξήθηκε, καθώς κανείς από τους τραυματίες δεν κατέληξε.

Ο Μίτσκοσκι έχει καταγγείλει πως ο ιδιοκτήτης του μοιραίου νυχτερινού κλαμπ στο Κότσανι –γνωστός επιχειρηματίας της επαρχιακής αυτής πόλης– πιθανότατα δωροδόκησε κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομίας για να λάβει «πλαστή» άδεια λειτουργίας, και μάλιστα με τη σφραγίδα του υπουργείου, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δεν τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας. Έκανε επίσης λόγο για «κλασικό παράδειγμα» διαφθοράς στη χώρα, και ανήγγειλε εκστρατεία καταπολέμησής της.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / N. Φραγκόπουλος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπερψήφισε η Ελλάδα

12/09/2025 - 7:49μμ
Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Τον πιάσαμε» – Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 22χρονου δράστη

12/09/2025 - 6:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα Τύπου, στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Συνελήφθη και ανακρίνεται ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

12/09/2025 - 3:27μμ
Υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου προσεύχονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στην Μπραζίλια, λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου (φωτ.: EPA / Antonio Lacerda)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου καταδικάζεται σε 27 χρόνια, ο «σύμμαχος» Τραμπ αντιδρά

12/09/2025 - 10:21πμ
Λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Τσάρλι Κερκ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ εντείνει τις ανησυχίες – Νέες φωτογραφίες και βίντεο του υπόπτου

12/09/2025 - 8:45πμ
(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

11/09/2025 - 11:30μμ
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

11/09/2025 - 10:58μμ
Η Diella ξεκίνησε την... καριέρα της ως εικονική βοηθός TN στην πλατφόρμα e-Albania (φωτ.: Albanian Post)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Μια υπουργός-ρομπότ για την καταπολέμηση της διαφθοράς – Η Diella θα αναλάβει τις δημόσιες συμβάσεις

11/09/2025 - 7:38μμ
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ (φωτ.: EPA / Marielle Scott)
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Τι γνωρίζουμε για το φονικό όπλο και τον δράστη

11/09/2025 - 6:20μμ
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Μανμπίτζ (φωτ.: αρχείο EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις

11/09/2025 - 2:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων

1 λεπτό πριν

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπερψήφισε η Ελλάδα

30 λεπτά πριν
(Πηγή φωτ.: Pixabay/ JudyGilmore)

Αγορά σχολικών ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να γλιτώσουν χρήματα και χρόνο

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου

1 ώρα πριν
Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Τον πιάσαμε» – Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 22χρονου δράστη

2 ώρες πριν
(Από την αφίσα της παράστασης)

«Μαυροθάλασσα, Κυρά μου»: Παράσταση-ύμνος στο μεγαλείο της Πόντιας γυναίκας με την υπογραφή της Αγγελικής Παμπουκίδου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign