pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Σε αναβρασμό η χώρα μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου – Οι έρευνες δεν συνδέονται με τον Ερντογάν, λέει το υπ. Δικαιοσύνης

Η αντιπολίτευση καλεί σε πανεθνικές διαδηλώσεις – Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

19/03/2025 - 6:18μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πράξη θράσους και ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του την απόπειρα σύνδεσης δικαστικών ερευνών και υποθέσεων με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, στην πρώτη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμαμογλου και άλλων 105 ατόμων σε σχέση με κατηγορίες για διαφθορά και τρομοκρατία.

«Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ύποπτοι φέρονται να έχουν διαπράξει το έγκλημα της συνδρομής σε τρομοκρατική οργάνωση σε συνέργεια» και «αδικήματα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης που συστάθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος, συμπεριλαμβανομένων δωροδοκίας, υπεξαίρεσης, χειραγώγησης προσφορών, διακεκριμένης απάτης και παράνομης απόκτησης προσωπικών δεδομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τονίζεται ακόμη ότι στην Τουρκία «ο διαχωρισμός των εξουσιών –νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική– αποτελεί θεμελιώδη αρχή· η δικαστική εξουσία δεν δέχεται εντολές από κανέναν».

Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται: «Η επίθεση στη δικαιοσύνη, η απειλή δικαστικών λειτουργών ή η προσβολή τους είναι εντελώς απαράδεκτη σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Αντί να επιδίδεστε σε ενέργειες και συμπεριφορές που επιδιώκουν να παρεμποδίσουν τις έρευνες που διεξάγονται για χάρη της δικαιοσύνης, είναι απαραίτητο να ενεργείτε με κοινή λογική. Η απόφαση που θα εκδοθεί από την αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι δεσμευτική για όλους […]».

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις

Το πρωί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης που υποστηρίζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου έσπασαν οδοφράγματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της σύλληψής του, και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Ο αντίκτυπος της σύλληψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης ήδη έχει ταρακουνήσει τη χώρα. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε σε πανεθνικές διαδηλώσεις. Εξαιρείται ωστόσο η Κωνσταντινούπολη –η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας με πάνω από 16 εκατομμύρια ανθρώπους–, λόγω της πολυήμερης απαγόρευσης διαδηλώσεων που επέβαλε ο κυβερνήτης της πόλης.

Το CHP καταδίκασε τη σύλληψη Ιμάμογλου κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» που έχει στόχο να εκτοπίσει τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου, σύζυγος του συλληφθέντος δημάρχου, θεωρεί τον Ερντογάν υπεύθυνο για την κράτηση του συζύγου της. Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι ότι νίκησε τους αμφισβητίες του στην κάλπη, είπε σε βίντεο.

(Φωτ.: EPA / Necati Savas)

«Ζούμε σε δικτατορία», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 40χρονος Κουζάι, ένας καταστηματάρχης σε δρόμο με θέα την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερα οχήματα για την αντιμετώπιση των ταραχών εξοπλισμένα με κανόνια νερού βρίσκονται παρατεταγμένα στην κορυφή των σκαλοπατιών με θέα την τεράστια πλατεία, γύρω από την οποία υψώθηκαν μεταλλικά φράγματα σήμερα το πρωί για να αποτραπούν τυχόν συγκεντρώσεις σε αυτό το σημείο που έγινε το επίκεντρο, το 2013, ενός κύματος διαμαρτυριών κατά του Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού.

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας όπου κρατείται ο Ιμάμογλου από τα ξημερώματα, εκατοντάδες άνθρωποι, σε απόσταση από αστυνομικά φράγματα, συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν «Ιμάμογλου, δεν είσαι μόνος!», «Κυβέρνηση παραιτήσου!» ή «Μια μέρα η ζυγαριά θα γείρει και το AKP θα λογοδοτήσει στον λαό».

«Διεξάγουν πραξικόπημα αυτή τη στιγμή κατά του Ιμάμογλου, ο οποίος νίκησε τον Ερντογάν τέσσερις φορές στην κάλπη από το 2019 με τη βούληση του λαού», είπε ο Μπουλέντ Γκιουλτέν, ένας διαδηλωτής, αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές του 2019 και του 2024, όταν το CHP νίκησε τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος, με σαρωτικές νίκες στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η βουτιά της τουρκικής λίρας

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάσημη οδό Ιστικλάλ, εκατοντάδες άνθρωποι στέκονται στην ουρά σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος, καθώς η σύλληψη του Ιμάμογλου έπληξε την ήδη ασταθή τουρκική λίρα, που κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και του ευρώ το πρωί.

(Φωτ.: EPA / Necati Savas)

Μπροστά σε ένα από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, ο 63χρονος Χασάν Γιλντίζ κατήγγειλε «πραξικόπημα» κατά του δημάρχου. «Στο παρελθόν ήταν στρατιώτες που πρωτοστατούσαν στα πραξικοπήματα, αλλά σήμερα οι πολιτικοί είναι αυτοί που στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου», είπε με ήρεμη φωνή, παρά το περιπολικό που ήταν σταθμευμένο δέκα μέτρα μακριά.

«Οι ξένοι επενδυτές δεν θα επενδύουν πλέον στην Τουρκία. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει σε μια χώρα χωρίς δικαιοσύνη ή κράτος δικαίου;» τόνισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ζελένσκι και ο  Τραμπ συνομιλούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ukrainian Presidential Press Service / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Η φωτογραφία που άλλαξε το κλίμα για την Ουκρανία – Πώς Μακρόν και Ζελένσκι κέρδισαν τη στήριξη του Τραμπ

18/06/2026 - 10:55πμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απορρίπτει την έκθεση-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου: «Αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη»

18/06/2026 - 8:57πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβιβάζεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στο αεροδρόμιο της Γενεύης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G7 που φιλοξενήθηκε στο Εβιάν της Γαλλίας (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Τι πήρε και τι έδωσε ο Τραμπ στην Τεχεράνη – Το στοίχημα των 60 ημερών

18/06/2026 - 8:33πμ
Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)
ΚΟΣΜΟΣ

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

17/06/2026 - 10:52μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 9:40μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παραμένουν παγωμένες – Στο στόχαστρο οι παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

17/06/2026 - 6:54μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το χωριό Μπόζχουγιούκ (Bozhüyük), στo όρος Ακ Νταγ, ανατολικά της πόλης Ακνταγμαντενί (πηγή: Wikipedia)

Τα μεταλλεία που γέννησαν μια πατρίδα: Η ιστορία του Ακ Νταγ Ματέν

14 λεπτά πριν
To Κατράκειο κατάμεστο (φωτ.: Facebook / Κατράκειο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας / Ορέστης Νικολαΐδης)

Η Αθήνα ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι του καλοκαιριού – Αντίστροφη μέτρηση για το «Ο Πόντος ανταμώνει»

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

2 ώρες πριν
Μικροί ομογενείς επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς χορούς (φωτ.: facebook/ESTIA Greek Festival Hobart/ΑΡΧΕΙΟ)

Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη: Δύο μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ ενώνουν την ομογένεια με γεύσεις, μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign