pontosnews.gr
Παρασκευή, 1/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Σε αναβρασμό η χώρα μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου – Οι έρευνες δεν συνδέονται με τον Ερντογάν, λέει το υπ. Δικαιοσύνης

Η αντιπολίτευση καλεί σε πανεθνικές διαδηλώσεις – Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

19/03/2025 - 6:18μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πράξη θράσους και ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του την απόπειρα σύνδεσης δικαστικών ερευνών και υποθέσεων με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, στην πρώτη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμαμογλου και άλλων 105 ατόμων σε σχέση με κατηγορίες για διαφθορά και τρομοκρατία.

«Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ύποπτοι φέρονται να έχουν διαπράξει το έγκλημα της συνδρομής σε τρομοκρατική οργάνωση σε συνέργεια» και «αδικήματα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης που συστάθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος, συμπεριλαμβανομένων δωροδοκίας, υπεξαίρεσης, χειραγώγησης προσφορών, διακεκριμένης απάτης και παράνομης απόκτησης προσωπικών δεδομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τονίζεται ακόμη ότι στην Τουρκία «ο διαχωρισμός των εξουσιών –νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική– αποτελεί θεμελιώδη αρχή· η δικαστική εξουσία δεν δέχεται εντολές από κανέναν».

Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται: «Η επίθεση στη δικαιοσύνη, η απειλή δικαστικών λειτουργών ή η προσβολή τους είναι εντελώς απαράδεκτη σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Αντί να επιδίδεστε σε ενέργειες και συμπεριφορές που επιδιώκουν να παρεμποδίσουν τις έρευνες που διεξάγονται για χάρη της δικαιοσύνης, είναι απαραίτητο να ενεργείτε με κοινή λογική. Η απόφαση που θα εκδοθεί από την αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι δεσμευτική για όλους […]».

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις

Το πρωί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης που υποστηρίζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου έσπασαν οδοφράγματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της σύλληψής του, και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Ο αντίκτυπος της σύλληψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης ήδη έχει ταρακουνήσει τη χώρα. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε σε πανεθνικές διαδηλώσεις. Εξαιρείται ωστόσο η Κωνσταντινούπολη –η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας με πάνω από 16 εκατομμύρια ανθρώπους–, λόγω της πολυήμερης απαγόρευσης διαδηλώσεων που επέβαλε ο κυβερνήτης της πόλης.

Το CHP καταδίκασε τη σύλληψη Ιμάμογλου κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» που έχει στόχο να εκτοπίσει τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου, σύζυγος του συλληφθέντος δημάρχου, θεωρεί τον Ερντογάν υπεύθυνο για την κράτηση του συζύγου της. Ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι ότι νίκησε τους αμφισβητίες του στην κάλπη, είπε σε βίντεο.

(Φωτ.: EPA / Necati Savas)

«Ζούμε σε δικτατορία», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 40χρονος Κουζάι, ένας καταστηματάρχης σε δρόμο με θέα την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερα οχήματα για την αντιμετώπιση των ταραχών εξοπλισμένα με κανόνια νερού βρίσκονται παρατεταγμένα στην κορυφή των σκαλοπατιών με θέα την τεράστια πλατεία, γύρω από την οποία υψώθηκαν μεταλλικά φράγματα σήμερα το πρωί για να αποτραπούν τυχόν συγκεντρώσεις σε αυτό το σημείο που έγινε το επίκεντρο, το 2013, ενός κύματος διαμαρτυριών κατά του Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού.

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας όπου κρατείται ο Ιμάμογλου από τα ξημερώματα, εκατοντάδες άνθρωποι, σε απόσταση από αστυνομικά φράγματα, συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν «Ιμάμογλου, δεν είσαι μόνος!», «Κυβέρνηση παραιτήσου!» ή «Μια μέρα η ζυγαριά θα γείρει και το AKP θα λογοδοτήσει στον λαό».

«Διεξάγουν πραξικόπημα αυτή τη στιγμή κατά του Ιμάμογλου, ο οποίος νίκησε τον Ερντογάν τέσσερις φορές στην κάλπη από το 2019 με τη βούληση του λαού», είπε ο Μπουλέντ Γκιουλτέν, ένας διαδηλωτής, αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές του 2019 και του 2024, όταν το CHP νίκησε τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος, με σαρωτικές νίκες στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η βουτιά της τουρκικής λίρας

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάσημη οδό Ιστικλάλ, εκατοντάδες άνθρωποι στέκονται στην ουρά σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος, καθώς η σύλληψη του Ιμάμογλου έπληξε την ήδη ασταθή τουρκική λίρα, που κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και του ευρώ το πρωί.

(Φωτ.: EPA / Necati Savas)

Μπροστά σε ένα από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, ο 63χρονος Χασάν Γιλντίζ κατήγγειλε «πραξικόπημα» κατά του δημάρχου. «Στο παρελθόν ήταν στρατιώτες που πρωτοστατούσαν στα πραξικοπήματα, αλλά σήμερα οι πολιτικοί είναι αυτοί που στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου», είπε με ήρεμη φωνή, παρά το περιπολικό που ήταν σταθμευμένο δέκα μέτρα μακριά.

«Οι ξένοι επενδυτές δεν θα επενδύουν πλέον στην Τουρκία. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει σε μια χώρα χωρίς δικαιοσύνη ή κράτος δικαίου;» τόνισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: youtube.com/@DRMNewsInternational)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά στην Τουρκία: «Πεδίο μάχης» η Κωνσταντινούπολη, ειρηνικές πορείες στην υπόλοιπη χώρα

1/05/2026 - 5:44μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από γιγαντοαφίσα με το μήνυμα «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά», στην πλατεία Ενγκελάμπ στην Τεχεράνη, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Διπλωματία ή πλήγμα; Η πρόταση της Τεχεράνης και το δίλημμα Τραμπ

1/05/2026 - 5:20μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από μια τοιχογραφία με αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα σε δρόμο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Παγιδευμένα εκατοντάδες εμπορικά πλοία – 31% των σκαφών πλέουν με απενεργοποιημένο το σήμα GPS

1/05/2026 - 1:29μμ
(Πηγή: Diaplous)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον Κόλπο του Άντεν: Drone με εκρηκτικά «καρφώθηκε» σε πλοίο χωρίς να εκραγεί

1/05/2026 - 11:28πμ
Ο Ντόναλτ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εκπνέει η προθεσμία του Κογκρέσου για τον Ντόναλντ Τραμπ

1/05/2026 - 10:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com / iAmMrRob)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανήλικος χάκερ φέρεται ότι έκλεψε τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών

30/04/2026 - 10:33μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε δημοσιογράφους φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης 2026: Προτεινόμενος ο Τραμπ – 287 υποψηφιότητες σε μια χρονιά έντονων συγκρούσεων

30/04/2026 - 5:26μμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στο ράλι του πετρελαίου, αλλά η κρίση ΗΠΑ-Ιράν οδηγείται σε νέα κλιμάκωση

30/04/2026 - 2:26μμ
(Φωτ.: EPA / Larry W. Smith)
ΚΟΣΜΟΣ

Άλμα των τιμών του πετρελαίου στα 125 δολάρια

30/04/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

29/04/2026 - 9:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: youtube.com/@DRMNewsInternational)

Πρωτομαγιά στην Τουρκία: «Πεδίο μάχης» η Κωνσταντινούπολη, ειρηνικές πορείες στην υπόλοιπη χώρα

3 λεπτά πριν
Ιρανοί περνούν μπροστά από γιγαντοαφίσα με το μήνυμα «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά», στην πλατεία Ενγκελάμπ στην Τεχεράνη, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: Διπλωματία ή πλήγμα; Η πρόταση της Τεχεράνης και το δίλημμα Τραμπ

26 λεπτά πριν
Κούτες και ναρκωτικά που κατασχέθηκαν από την νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (πηγή: ΕΛΑΣ)

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε μισό τόνο ναρκωτικών από το ελληνικό FBI – Κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ

50 λεπτά πριν
Το όνομα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο μνημείο των εκτελεσθέντων της Καισαριανής, στο Σκοπευτήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο Σουκατζίδης της Καισαριανής, ο Ψαθάς της αφήγησης – Ένας Μικρασιάτης, ένας Πόντιος, μια Πρωτομαγιά

1 ώρα πριν
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα (φωτ.: INTIME / Νίκος Χαλκιόπουλος / EUROKINISSI)

Τεκτονικές μετατοπίσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?/
Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)

«Μάη μου με τα λούλουδα»: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από το Κατιρλί στη Μυτιλήνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign