pontosnews.gr
Τρίτη, 22/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χρήστος Τριαντόπουλος: Επιθυμώ να με κρίνει απευθείας η Δικαιοσύνη

«Έχω απόλυτη πίστη στην αθωότητά μου και τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» γράφει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον Π. Καππάτο ο βουλευτής της ΝΔ

18/03/2025 - 5:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Παναγή Καππάτο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Τριαντόπουλος εκφράζει την επιθυμία-αίτημά του να προχωρήσει η διαδικασία απευθείας στη δικαιοσύνη, κατά τα προβλεπόμενα στο σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Χρήστος Τριαντόπουλος –όπως την δημοσίευσε ο ίδιος στο facebook– αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη της Επιτροπής,

Όπως γνωρίζετε, μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συστάθηκε η Επιτροπή σας, η οποία οφείλει να εξετάσει με ακεραιότητα και αμεροληψία την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, όπως αυτή οριοθετήθηκε από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πρόταση που υπερψήφισε, με δική μου προτροπή, η πλειοψηφία, ώστε να κριθεί εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες απλές ενδείξεις, προς κίνηση σε βάρος μου ποινικής διώξεως για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως εξ αρχής δήλωσα, είμαι απολύτως αθώος όσων η πρόταση τούτη μου αποδίδει, κάτι που προκύπτει από μια στοιχειώδη –πλην όμως ψύχραιμη– επισκόπηση και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, και προς τούτο άλλωστε και ήμουν ο πρώτος που ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου καμία σκιά να μην πλανάται ως προς την Αλήθεια.

Δυστυχώς, είναι εμφανές ότι διάγουμε μια περίοδο ακραίας πολιτικής πόλωσης όπου, κατά την άποψή μου, ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έχει εργαλειοποιηθεί από την αντιπολίτευση, προς απόσπαση πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, φοβούμαι πως το όποιο πόρισμα εκδώσει η Επιτροπή σας θα αποτελέσει αντικείμενο έντονης αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης, η οποία μοιραία θα με ακολουθεί στο υπόλοιπο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου μου. Και η ακεραιότητά μου, στα μάτια των συμπολιτών μου, είναι κάτι που δεν είναι, για εμένα τουλάχιστον, διαπραγματεύσιμο.

Επειδή λοιπόν δεν θα ήθελα η κρίση σας, επί της υποθέσεώς μου, να εκληφθεί ως ενδεχομένως εδραζόμενη στην πολιτική και κομματική ταυτότητα των μελών της Επιτροπής σας, επιθυμία μου είναι, όσο παράδοξο και εάν τούτο εκ πρώτης μπορεί να φαντάζει, να κριθώ από την τακτική Δικαιοσύνη, κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών, αφού οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν εγγυημένη ανεξαρτησία και αμεροληψία, αλλά και αυξημένες γνώσεις και κύρος.

Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής μου στην πολιτική, θεωρώ ακράδαντα και το ακολουθώ, πως η στάση, η πορεία και οι επιλογές ενός πολιτικού πρέπει να συνιστούν παράδειγμα για την κοινωνία και την πατρίδα που θέλουμε να έχουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω, ούτε να φοβηθώ. Έχω απόλυτη πίστη στην αθωότητά μου και τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία και επιθυμώ να με κρίνει απευθείας, ως σας ζητώ διά της παρούσας να πράξετε, λαμβάνοντας σχετική απόφαση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

20/09/2026 - 12:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια αύξηση στο επίδομα

18/09/2026 - 12:12μμ
Συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση για την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλουκαι των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου, «όχι» για Αυγενάκη και Λαζαρίδη

17/09/2026 - 11:30μμ
Από τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ορλεάνη: Ελληνικό προξενείο ξανά έπειτα από 21 χρόνια – Η ιστορία που φτάνει στον Λίνκολν

16/09/2026 - 9:33μμ
Η ελληνική και η τουρκική έξω από το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα προς Τουρκία: «Απειλή» η άμυνα των νησιών ενώ ισχύει το casus belli

16/09/2026 - 9:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

16/09/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Ώρα μηδέν στη Βουλή για τις απαιτούμενες πλειοψηφίες

16/09/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

15/09/2026 - 11:28μμ
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14/09/2026 - 3:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών, με νέο χοροδιδάσκαλο

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ΜΜΕ (φωτ. αρχείου: EPA/Al Drago)

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας

2 ώρες πριν
Στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, για τον Στάθη Νικολαΐδη. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Ασλανίδης - Δήμαρχος Παύλου Μελά)

Στάθης Νικολαΐδης: 50 χρόνια ποντιακό τραγούδι – Η βραδιά που ένωσε γενιές στην Πολίχνη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

ΗΠΑ-ΥΠΠΟ: Δεκαπέντε ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίζονται μέσω της εισαγγελίας του Μανχάταν

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)

Παμβώτιδα: Δύο οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομακρύνθηκαν από το βυθό της λίμνης

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV