pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Τι ζητά για τον Οτζαλάν το ΡΚΚ προκειμένου να προχωρήσει ο αφοπλισμός

Συνάντηση αντιπροσωπείας του φιλοκουρδικού DEM με στελέχη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Μπαχτσελί

17/03/2025 - 6:03μμ
Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας πίσω από τα μέλη της αντιπροσωπείας του Τουρκικού Φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας πίσω από τα μέλη της αντιπροσωπείας του Τουρκικού Φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και τη δημιουργία συνθηκών ώστε αυτός να εργάζεται ελεύθερα ζητά το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), προκειμένου να συγκληθεί το συνέδριο που θα αποφασίσει τον αφοπλισμό και την αυτοδιάλυσή του, σύμφωνα με την έκκληση του ίδιου του Οτσαλάν.

Κανείς εκτός από τον Οτζαλάν δεν μπορεί να συγκαλέσει το συνέδριο και κανείς δεν μπορεί να λάβει αυτές τις αποφάσεις, φέρεται να δήλωσε ο εκ των ηγετών του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαγίκ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Κανείς από εμάς, η διοίκηση του ΡΚΚ ή τα στελέχη του ΡΚΚ δεν μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό» τόνισε και ζήτησε να διασφαλιστεί η «φυσική ελευθερία» και οι «ελεύθερες συνθήκες εργασίας» για τον ηγέτη της οργάνωσης. Ζήτησε παράλληλα να συστήσει η τουρκική Εθνοσυνέλευση μια επιτροπή για να αλλάξει ορισμένα άρθρα στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Τις προηγούμενες ημέρες το ίδιο ηγετικό στέλεχος του ΡΚΚ είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αδυνατεί να συγκαλέσει συνέδριο, καθώς δεν συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας, λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων του τουρκικού στρατού.

Συνάντηση DEM με το κόμμα Μπαχτσελί

Την ίδια στιγμή, αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) της Τουρκίας συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με στελέχη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) για να συζητήσουν την έκκληση Οτζαλάν για αφοπλισμό και τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνευτικής διαδικασίας.

A delegation from Turkey’s pro-Kurdish Peoples’ Equality and Democracy Party (DEM Party) met with the Nationalist Movement Party (MHP) on Monday to discuss jailed PKK leader Abdullah Ocalan’s call for disarmament and efforts for a peace process. https://t.co/HRqQ10ENIy

— Rudaw English (@RudawEnglish) March 17, 2025

Από την πλευρά, του, ο πρόεδρος του MHP και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει χθες ότι δεν μπορεί να αναβληθεί η σύγκληση του συνεδρίου του ΡΚΚ «για να αποφασίσει τη διάλυσή του και να παραδώσει τα αιματηρά όπλα του το συντομότερο δυνατό».

Στις 22 Οκτωβρίου πέρυσι, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε καταθέσει πρόταση για αποφυλάκιση του Οτζαλάν, υπό αυστηρά περιοριστικούς όρους αν αυτός αποκηρύξει δημοσίως στην Εθνοσυνέλευση την ένοπλη δράση και καλέσει τα μέλη του ΡΚΚ να διαλύσουν την οργάνωση. Ο Οτζαλάν απηύθυνε την έκκληση για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση του ΡΚΚ στις 27 Φεβρουαρίου, και το ΡΚΚ κήρυξε κατάπαυση του πυρός από την 1η Μαρτίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

9/07/2026 - 4:37μμ
Ύποπτοι που φέρονται να συμμετείχαν σε κέντρα διαδικτυακών απατών συνελήφθησαν στη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο της τρίμηνης διεθνούς επιχείρησης «First Light 2026» (φωτ.: Interpol)
ΚΟΣΜΟΣ

Έστησαν ολόκληρο… αστυνομικό τμήμα για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – 5.800 συλλήψεις από την Interpol

9/07/2026 - 2:50μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 7 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

S-400, CAATSA και F-35: Η «φόρμουλα» που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/07/2026 - 2:26μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την ένταξη στην ΕΕ – Τι συζήτησε με φον ντερ Λάιεν και Κόστα

9/07/2026 - 12:27μμ
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ φέρονται να καταγράφουν αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων (πηγή: U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκεχειρία κατέρρευσε: Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και απειλές Τραμπ για «20 φορές ισχυρότερα» αντίποινα

9/07/2026 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαυαρία: Τραυματίες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης – Για αμόκ κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

8/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ άνοιξε νέο μέτωπο με την Ισπανία και κήρυξε «τέλος» στην εκεχειρία με το Ιράν

8/07/2026 - 12:33μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ, στην Άγκυρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τρίτη 7 Ιουλίου 2027 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ ανοίγει ξανά την πόρτα στην Τουρκία για τα F-35 και τις κυρώσεις CAATSA

8/07/2026 - 10:32πμ
Ονόματα αγνοουμένων γραμμένα σε κατεστραμμένο κτήριο στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας, δύο εβδομάδες μετά τον διπλό σεισμό των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ (φωτ.: EPA / Xaume Olleros)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Αγώνας για να ανοίξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο

8/07/2026 - 9:20πμ
Καρέ από το αποχαρακτηρισμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα  η CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν ξανά στο χείλος της σύρραξης: Αμερικανικά πλήγματα σε 80 στόχους, πυραυλική απάντηση σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν

8/07/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Μουντιάλ 2026: Με Εμπαπέ και Ντεμπελέ στα ημιτελικά η Γαλλία

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: «Καραγκιόζης, ο Πόντιος» – Μια παράσταση για κάθε ηλικία, με τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε τρεις για παράνομη αλιεία 3.584 αχινών

9 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στη περιοχή του Ασπροπύργου (φωτ.: EUROKINISSI)

Ασπρόπυργος-Καλοχώρι: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΔΑΕΕ για τις πυρκαγιές

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign