pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ: «Οφείλουμε να υποστηρίξουμε τον Ζελένσκι, αντιστέκεται στο όνομα της ελευθερίας»

Τι δήλωσε ο ιεράρχης σε συνέντευξή του σε γαλλικό περιοδικό

17/03/2025 - 3:04μμ
Ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στη διάρκεια της τελετής των Θεοφανίων στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Sedat Suna)

Ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στη διάρκεια της τελετής των Θεοφανίων στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στην δράση του πάπα Φραγκίσκου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Le Point», με τίτλο «Ο Ζελένσκι αντιστέκεται στο όνομα της ελευθερίας, οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε».

Ο δημοσιογράφος του περιοδικού προλογίζει τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται άμεσα με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, θεωρείται ο άνθρωπος για δύσκολες αποστολές και ότι έχοντας διαπραγματευθεί το 2018 την ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Κίεβο, η μαρτυρία του είναι πολύτιμη για την τρέχουσα κατάσταση.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας, ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι πάντες θέλουν την ειρήνη, αλλά αυτή η ειρήνη, για να είναι αληθινή και διαρκής, πρέπει να είναι δίκαιη. Αναφερόμενος στον Ζελένσκι και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, διερωτάται κατά πόσο «ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος μιας χώρας, το μέλλον της οποίας εξαρτάται από μια ειρηνευτική συμφωνία, μπορεί να εξαιρεθεί από αυτές; Μπορούμε να τροποποιήσουμε σύνορα όπως αλλάζουμε ρούχα; Μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις αρχές του δικαίου με το δίκαιο των όπλων;» Ο ίδιος, όπως αναφέρει, είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλές φορές τον Ζελένσκι. «Δεν είμαι Ουκρανός, δεν ψηφίζω στην Ουκρανία, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ενσαρκώνει τη φωνή του λαού του, ότι μάχεται για την πατρίδα του και αντιστέκεται στο όνομα της ελευθερίας, για εκείνους και για εμάς. Οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε».

Η υγεία του Φραγκίσκου και οι δύο εκκλησίες

Ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ προσεύχεται, επίσης, όπως αναφέρει, για μία γρήγορη ανάρρωση του πάπα Φραγκίσκου, αναμένοντας τον -όπως είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο- στην Κωνσταντινούπολη, για να τιμήσουν μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη 1700ή επέτειο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας.

Κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην εν λόγω σύνοδο, αναφέρεται στη διαφοροποίηση του υπολογισμού της ημερομηνίας του Πάσχα για Ανατολικούς και Δυτικούς Χριστιανούς, αποκαλύπτοντας ότι, τον περασμένο Ιούνιο, όταν επισκέφθηκε τη Ρώμη για την εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο πάπας Φραγκίσκος του είχε πει ότι «του χρόνου αναμένεται μια μεγάλη έκπληξη», με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται ότι υπολογίζει στην επέτειο της συνόδου της Νίκαιας για να ανακοινώσει την πρόθεσή του να τελειώσει αυτή η απόκλιση που διαταράσσει τόσο το χριστιανικό αίσθημα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να «εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν» ενόψει συνομιλιών υψηλού ρίσκου στο Ομάν

6/02/2026 - 10:00πμ
Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ κατά Ελλάδας: Η Αθήνα διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Μόσχα

5/02/2026 - 12:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Τα Μωμοέρια των «Κομνηνών» Ροδοχωρίου θα «χτυπήσουν» και στον ετήσιο χορό

20 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Παπαχρήστου)

Βαρθολομαίος: Αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης – «Εγγίζει η ώρα που θα ανοίξουν και πάλιν αι πύλαι της»

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Υπ. Εργασίας: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, έως τις 13 Φεβρουαρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ιπποκράτειο-Φακελάκι: Ελεύθερος με αναστολή και όρους ο πρώην επικεφαλής της Καρδιολογικής

2 ώρες πριν
Η κεντρική αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Διάλεξη με θέμα την υγεία του παχέος εντέρου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Σίδνεϊ: Έλληνας ομογενής ξεκινά από τις στάχτες την ανοικοδόμηση της επιχείρησής του, που καταστράφηκε από πυρκαγιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign