pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Συγγνώμη, λάθος» – Ομογενής πρώην πράκτορας της CIA μετέδωσε ψευδείς πληροφορίες για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο Τζον Κυριάκου παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ οικονομική συναλλαγή ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αντάλλαγμα την αυτοκεφαλία

12/03/2025 - 10:13πμ
Ο ομογενής Τζον Κυριάκου στη διάρκεια του podcast (φωτ.: Χ/Julian Dorey)

Ο ομογενής Τζον Κυριάκου στη διάρκεια του podcast (φωτ.: Χ/Julian Dorey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην παραδοχή ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε για την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας ήταν λανθασμένες προχώρησε ο ομογενής, πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριάκου. Ο πρώην πράκτορας της CIA είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη πριν από μερικές εβδομάδας στην εκπομπή του Τζούλιαν Ντόρεϊ.

Στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τη διαφθορά στην Ουκρανία, ο Τ. Κυριάκου είχε υποστηρίξει ότι η τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε προσφέρει 20 εκατομμύρια δολάρια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με αντάλλαγμα την απονομή αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο Τζον Κυριάκου επανήλθε με μια νέα δημόσια τοποθέτηση στην οποία αναγνώρισε ότι μετέδωσε μια λανθασμένη πληροφορία. «Άκουσα αυτή την ιστορία από έναν αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχε ισχυριστεί ότι είχε άμεση γνώση της κατάστασης. Έμαθα, ωστόσο, ότι η ιστορία είναι ψευδής. Δεν έγινε καμία τέτοια συναλλαγή», εξήγησε ο πρώην πράκτορας της CIA.

Ο κ. Κυριακού ολοκλήρωσε τη νέα τοποθέτηση του λέγοντας, «επιτρέψτε μου λοιπόν να επαναλάβω: Η ιστορία που είπα στον Τζούλιαν Ντόρεϊ δεν είναι αληθινή. Και θα έπρεπε να είχα επιβεβαιώσει τα γεγονότα πριν τα επαναλάβω».

Η δήλωση του Τζον Κυριάκου

«Έδωσα μια συνέντευξη πριν από μερικές εβδομάδες στον φίλο μου Τζούλιαν Ντόρεϊ κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε για τη διαφθορά στην Ουκρανία. Ως μέρος αυτής της συζήτησης, του είπα μια ιστορία που είχα ακούσει το 2010 όταν ήμουν ο ανώτερος ερευνητής στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

»Η ιστορία ήταν ότι η τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε προσφέρει στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, 20 εκατομμύρια δολάρια για να αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη ή αυτοδιοικούμενη φύση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία βρισκόταν στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για αιώνες.

»Είπα ότι τα χρήματα στάλθηκαν μέσω ουκρανικών τραπεζών και ότι όταν τελικά έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, έλειπαν 5 εκατομμύρια δολάρια. ‘Ακουσα αυτή την ιστορία από έναν αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχε ισχυριστεί ότι είχε άμεση γνώση της κατάστασης.

»Έμαθα, ωστόσο, ότι η ιστορία είναι ψευδής. Δεν έγινε καμία τέτοια συναλλαγή.

»Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η επανάληψη αυτής της ιστορίας μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Έχει ήδη γίνει αντικείμενο εγκληματικών και τρομοκρατικών επιθέσεων από Τούρκους εθνικιστές, επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα 60 Minutes.

»Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι για μένα η Ορθόδοξη πίστη μου. Και εκτός αυτού, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας προσωπικός μου ήρωας. Είναι γνωστός ως “ο Πράσινος Πατριάρχης” λόγω της επιρροής και της μακροχρόνιας υποστήριξής του για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι υπέρμαχος της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

»Κυριολεκτικά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να τον βάλω σε κίνδυνο ή να θέσω σε κίνδυνο τη σημαντική δουλειά που κάνει.

»Επιτρέψτε μου λοιπόν να επαναλάβω: Η ιστορία που είπα στον Τζούλιαν Ντόρεϊ δεν είναι αληθινή. Και θα έπρεπε να είχα επιβεβαιώσει τα γεγονότα πριν τα επαναλάβω».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (κέντρο), ο προεδρικός σύμβουλος Εμανουέλ Μπον (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκύρ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Πιέρ-Αντρέ Ιμπέρ (δεύτερος από δεξιά) και η σύμβουλος Καμίγ Μορφουάς ντε Μπρουκέρ, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 (φωτ.: EPA/ LUDOVIC MARIN/ POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Αποδέσμευση έως 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου για να «φρεναριστούν» οι τιμές

2/10/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Flydubai: «Δεν μπορούσα να αφήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν» – Η πρώτη μαρτυρία του τραυματισμένου κυβερνήτη μετά την επίθεση

2/10/2026 - 4:27μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων επιβατών από το Ντουμπάι

2/10/2026 - 12:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2/10/2026 - 12:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

1/10/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για την πτήση του τρόμου της flydubai: «Ο συγκυβερνήτης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ισλαμιστικά και επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος»

1/10/2026 - 7:08μμ
Φωτογραφία του Σμιτ Ματσάρ που ανάρτησε στο x.com το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

FlyDubai: Ποιος είναι ο Σμιτ Ματσάρ, ο πιλότος που απέτρεψε τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου» και έσωσε 170 ζωές

1/10/2026 - 4:45μμ
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Η θανατοποινίτισσα που επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις

1/10/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: EPA / Pawel Supernak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο αντιπολιτευόμενος Κασπάροφ προειδοποιήθηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του

1/10/2026 - 10:27πμ
Περαστικοί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, στις 29 Απριλίου 2025 (φωτ. αρχείου: EPA / Afolabi Sotunde)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η ανύπαρκτη υπηρεσία που απέκτησε διευθυντή, γραφεία και… προϋπολογισμό

30/09/2026 - 10:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Euroleague: Σκόρπισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός στο T-Center

6 ώρες πριν
Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης(φωτ.: Javodish / Wikimedia Commons, CC0/Public Domain)

Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης κρατά ζωντανό τον ελληνισμό με τρεις δράσεις μέσα στον Οκτώβριο

6 ώρες πριν
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV