pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε άμεση αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία καλεί Γάλλος ευρωβουλευτής – «Κατέχει το 1/3 της Κύπρου και δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν»

Ο Κριστόφ Γκομάρ υποστηρίζει ότι η Άγκυρα παίζει μόνιμα σε διπλό ταμπλό, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της και περιφρονώντας αυτά του ΝΑΤΟ

10/03/2025 - 1:20μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια επίσκεψής της στην Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια επίσκεψής της στην Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε άμεση αναστολή των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί ο Γάλλος ευρωβουλευτής Κριστόφ Γκομάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, με τίτλο «Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την Τουρκία».

«Σε μια περίοδο επανεξοπλισμού πρέπει να σταματήσουμε τις περιττές δαπάνες» υπογραμμίζει ο Γκομάρ επισημαίνοντας ότι «το 1/3 των εδαφών ενός μέλους της ΕΕ, της Κύπρου, κατέχεται από την Τουρκία και αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής, που ανήκει στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Τουρκία δεν αποτελεί ένα ευρωπαϊκό κράτος, καθώς μόνο το 3% των εδαφών της βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ, πολιτιστικά, δεν ανήκει ούτε στην ελληνο-λατινική παράδοση, ούτε στην ιουδο-χριστιανική κληρονομιά. Αντιθέτως, ο Ερντογάν πολλαπλασιάζει τις προσβολές και τις κατηγορίες εναντίον της ΕΕ. Στη χώρα του, καταπατά τις ελευθερίες των πολιτικών αντιπάλων του και υιοθετεί μία ιμπεριαλιστική συμπεριφορά, κυρίως εναντίον των Κούρδων. Επιπλέον, διατηρεί αμφιλεγόμενες σχέσεις με τη Ρωσία. Όλα αυτά τα στοιχεία με οδηγούν στο να υποστηρίζω ότι η Άγκυρα δεν έχει θέση στους κόλπους της ΕΕ».

«Ήρθε η ώρα να κόψουμε τους δεσμούς με έναν εταίρο που δεν σέβεται τις δεσμεύσεις του και γίνεται τοξικός».

«Μεταναστευτικός εκβιασμός»

Αφού αναφέρει ότι «δεν γνωρίζω πως έχουν χρησιμοποιηθεί τα 18 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Τουρκία τα τελευταία 28 χρόνια από την ΕΕ, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ», προσθέτει ότι «ακόμη και η Γαλλία δίνει στην Άγκυρα 235 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής υπογραμμίζει επίσης ότι «τον Φεβρουάριο του 2020 η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα εμποδίζει πλέον τους πρόσφυγες που επιθυμούν να έρθουν στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί έναν μεταναστευτικό εκβιασμό. “Μου δίνεις χρήματα, μπλοκάρω τους μετανάστες. Μου δίνεις λιγότερα, τους αφήνω να περάσουν”. Δεν πρέπει να παραμείνουμε όμηροι αυτής της στρατηγικής».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην πρόσφατη Διάσκεψη του Λονδίνου για την ασφάλεια του Κιέβου στις 3 Μαρτίου, την ίδια στιγμή που οι οικονομικές της σχέσεις με τη Ρωσία ενισχύονται, ο Γκομάρ επισημαίνει ότι «αυτό ακριβώς είναι ένα από τα προβλήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότησή της από την Ευρώπη. Μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο δεν κοινοποιείται, γιατί η Συμμαχία περιλαμβάνει την Τουρκία και η ΕΕ την Κύπρο. Η Άγκυρα απέκτησε το 2017 S-400 από τη Ρωσία, θέλοντας ταυτόχρονα να αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη. Παίζει μόνιμα σε διπλό ταμπλό: υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, περιφρονώντας αυτά του ΝΑΤΟ. Πρέπει να βγούμε από αυτό το είδος σχιζοφρένειας που κάνει τον Ερντογάν να μην δίνει καμία σημασία στην ΕΕ».

Ερωτηθείς αν, εν μέσω της τρέχουσας γεωπολιτικής συγκυρίας, είναι λάθος να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη τη στρατιωτική δύναμη και τεχνολογική της ισχύ, ο Γάλλος ευρωβουλευτής υπογραμμίζει: «όχι, γιατί δεν αφορά στο να βγει από το ΝΑΤΟ, αλλά στο να της πούμε με σαφήνεια ότι δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Τέλος στην ερώτηση αν έχει δει συγκεκριμένα παραδείγματα που τον πείθουν ότι η Τουρκία παίζει σε διπλό ταμπλό, απαντά «ναι, όταν οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις συνεργάζονταν με τους Κούρδους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, η Τουρκία έπληττε τους Κούρδους στη Συρία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

13/08/2026 - 9:32πμ
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

13/08/2026 - 8:58πμ
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

13/08/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χαλκιδική: Σε ισχύ και τον Δεκαπενταύγουστο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

23 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Ραφήνα & Λαύριο: Άρση απαγορευτικού από τις 16:00 – Πρόσθετα και τροποποιημένα δρομολόγια

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: MOTION TEAM Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 59χρονος που έβαζε φωτιές στη Σίνδο

1 ώρα πριν
( Φωτ.Instagram)

Άντζελα Δημητρίου: Η Lady του λαϊκού τραγουδιού έχει γενέθλια και είναι μια χαρά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εμπρησμός Marfin: Προσφυγή κατά της προφυλάκισής της κατέθεσε η 46χρονη

2 ώρες πριν
Τούρκοι στρατιώτες κατά την εισβολή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: «52 χρόνια είναι πολλά, όχι όμως αρκετά για να λυγίσουμε», λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV