pontosnews.gr
Πέμπτη, 31/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τέμπη: Βρέθηκαν τα συντρίμμια της καμπίνας της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η αυτοψία, δύο χρόνια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

9/03/2025 - 11:59πμ
Αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών στο Κουλούρι από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής   
(φωτ.: EUROKINISSI)

Αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών στο Κουλούρι από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής (φωτ.: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών της Hellenic Train, βρέθηκαν τα τμήματα της καμπίνας της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας και μάλιστα –σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr– επρόκειτο χθες να «συναρμολογηθούν».

Ο εντοπισμός των τμημάτων της καμπίνας αποτελεί σημαντική πτυχή της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, με δεδομένο ότι στο πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) η επίμαχη καμπίνα φέρεται να έχει «εξαφανιστεί» μετά τη σύγκρουση, ενισχύοντας τη νεότερη εκδοχή ότι το «παράνομο φορτίο», το «άγνωστο καύσιμο», δεν μεταφερόταν στα ανοιχτά βαγόνια με τις λαμαρίνες, αλλά είχε τοποθετηθεί στην «εξαφανισμένη» καμπίνα.

Κατά τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, επίσης, από τη φωτιά που προκλήθηκε, λόγω του άγνωστου καυσίμου μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, έχασαν τη ζωή τους 5 έως 8 επιβάτες, οι οποίοι κάηκαν, ενώ επιβίωσαν της σύγκρουσης.

Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (στη σελίδα 40) διευκρινίζεται ότι η καμπίνα του πίσω οδηγού της μηχανής φαίνεται να είναι αποκομμένη από το υπόλοιπο όχημα και δεν μπορεί να εντοπιστεί πλήρως οπουδήποτε ανάμεσα στα συντρίμμια, εκτός από ένα μικρό μέρος της οροφής και του επάνω προβολέα. Χθες (Σάββατο 8/3) το πρωί βρέθηκαν εκ νέου στο Κουλούρι τόσο οι πυροσβέστες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και δικαστικοί πραγματογνώμονες, οι οποίοι εντόπισαν τα τμήματα (κάθισμα κτλ.) της καμπίνας, και μάλιστα επρόκειτο να τα «συναρμολογήσουν» προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα αν η παραμόρφωση της δεύτερης μηχανής οφείλεται στη σύγκρουσή της με το πίσω βαγόνι (σ.σ.: το πρώτο) που μετέφερε λαμαρίνες ή σε καύση από τη φωτιά.

Ο εντοπισμός, ωστόσο, των τμημάτων της καμπίνας διαψεύδει την εκδοχή της… «εξαφάνισής» της, και πλέον ο εφέτης ανακριτής θα περιμένει την έκθεση της αυτοψίας του κλιμακίου της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, μαζί με κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και τους δικαστικούς πραγματογνώμονες, βρέθηκε από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Κουλούρι, στο πλαίσιο της εκ των πραγμάτων επιβεβλημένης πραγματογνωμοσύνης που παρήγγειλε ο εφέτης ανακριτής, μετά και τη νέα διάσταση που έθεσε το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ κατά τη δημοσιοποίησή του στις 27 Φεβρουαρίου.

Έκθεση αυτοψίας

Από την προχθεσινή αυτοψία που έγινε παρουσία του εφέτη ανακριτή, μέλη του μικτού κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν δείγματα από τα συντρίμμια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο στη Χημική Υπηρεσία Αθηνών.

Όταν ο χημικός έλεγχος ολοκληρωθεί, τότε το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα παραδώσει την έκθεσή του στον εφέτη ανακριτή για να απαντηθεί έτσι το κρίσιμο, για την πορεία της ανάκρισης, ερώτημα αν η πίσω καμπίνα της δεύτερης μηχανής διαλύθηκε λόγω της σύγκρουσης με τη φορτάμαξα που μετέφερε λαμαρίνες ή λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε (σ.σ.: από το «άγνωστο καύσιμο») μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι συγγενείς των μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας και θυμάτων παράλληλα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όπως και οι συνδικαλιστές του κλάδου, έχουν αντιδράσει έντονα στην εκδοχή το «άγνωστο καύσιμο» να κρυβόταν στην καμπίνα της μηχανής, καταθέτοντας, μάλιστα, αίτημα για αυτοψία στο Κουλούρι.

• Αναδημοσίευση: eleftheria.gr / Β. Κακαράς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: https://twitter.com/Novartis)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μάξιμος Σαράφης» στη δίκη Novartis: Ό,τι κατέθεσα για χρηματισμούς πολιτικών τα άκουσα και τα συμπέρανα

31/07/2025 - 8:30πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιενάντα Ντελάι)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ομπρέλα να πάρεις»: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

31/07/2025 - 8:00πμ
Φωτ. αρχείου από επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Όρος: Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε σε γκρεμό

30/07/2025 - 11:50μμ
(Πηγή φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Έξι τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ στη Συγγρού

30/07/2025 - 9:08μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

30/07/2025 - 8:38μμ
Η παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζια Σημαία: 12 δημοφιλείς ακτές έχασαν τη σήμανση – Τι σημαίνει η αφαίρεση του βραβείου

30/07/2025 - 5:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Τούρκος καταζητούμενος για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας

30/07/2025 - 5:09μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Μονολίθι Πρέβεζας (φωτ.: Facebook / IoanninaTv Itv)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πρέβεζα, στο Μονολίθι

30/07/2025 - 4:11μμ
Σκάφος του Λιμενικού συνοδεύει σκάφος με μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Ζακύνθου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Η Ακτοφυλακή της Λιβύης εκπαιδεύεται στην Ελλάδα, για τις μεταναστευτικές ροές

30/07/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: PixaBay)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ένας χρόνος από το θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Ελέγχονται ποινικά 5 άτομα

30/07/2025 - 12:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ αποχωρούν από την αίθουσα της Ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη – Σκηνικά ακραίας έντασης και αμφισβήτηση της διαδικασίας

29 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: https://twitter.com/Novartis)

«Μάξιμος Σαράφης» στη δίκη Novartis: Ό,τι κατέθεσα για χρηματισμούς πολιτικών τα άκουσα και τα συμπέρανα

56 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιενάντα Ντελάι)

«Ομπρέλα να πάρεις»: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

1 ώρα πριν
Φωτ. αρχείου από επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Άγιο Όρος: Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε σε γκρεμό

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Champions League: Δεν μπόρεσε την ανατροπή ο Παναθηναϊκός

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Τα μυστικά της Ρωσικής Εκκλησίας, στο κέντρο της Αθήνας: Φωτογραφική ξενάγηση στις κατακόμβες

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign