pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 157 «κατά» και 136 «υπέρ»

Σκληρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών σε μια συνεδρίαση με διάρκεια ρεκόρ περισσότερων από 42 ωρών

8/03/2025 - 12:25πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με 157 ψήφους κατά και 136 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν κατά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η διαδικασία στη Βουλή ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ημέρες σκληρής αντιπαράθεσης, με ρεκόρ διάρκειας, αλλά και ομιλητών. Η ψηφοφορία διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «συμμαχία των προθύμων του μηδενισμού και κυρίως της έλλειψης οποιασδήποτε πειστικής εναλλακτικής πρότασης».

Από την ψηφοφορία είχαν εκ των προτέρων αναγγείλει ότι θα απέχουν, τόσο ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι Σπαρτιάτες.

Την πρόταση δυσπιστίας είχαν υπογράψει συνολικά 85 βουλευτές – 33 από το ΠΑΣΟΚ, 26 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 11 από τη Νέα Αριστερά, έξι από την Πλεύση Ελευθερίας, έξι ανεξάρτητοι βουλευτές-προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι Ευ. Αποστολάκης, Ιω. Σαρακιώτης και Μπ. Μπαράν.

Αναθεώρηση άρθρων εκλογής Δικαιοσύνης και περί ευθύνης υπουργών

«Ο πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος επειδή τον ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες και αυτή η παράταξη έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μέχρι τις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση αυτή θα έχει την πλειοψηφία που της έδωσαν οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές, είτε σας αρέσει, είτε όχι κ. Ανδρουλάκη» υπερτόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027.

Αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε ότι «πρώτος ομολόγησα ότι στην τραγωδία το βαθύ κράτος συγκρούστηκε με το ανθρώπινο λάθος και το βαθύ κράτος νίκησε. Εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί. Η τραγωδία έγινε επί δικών μας ημερών αλλά κάνετε μεγάλο λάθος κ. Φάμελλε και κ. Ανδρουλάκη αν πιστεύετε ότι δεν έχετε και εσείς το δικό σας μερίδιο ευθύνης. Είναι δύσκολη η προσπάθεια να πείσουμε την κοινωνία ότι δεν έγινε συγκάλυψη. Αλλά το 85% της κοινωνίας θεωρεί ότι η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί. Αυτό δεν σας προβληματίζει;», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά σαν σήμερα το 2004 και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του κόντρα στο πελατειακό κράτος και κόντρα σε αντιλήψεις για τις οποίες δεν δίστασε να συγκρουστεί και με τη δική του παράταξη.

«Πίστευα και πιστεύω ότι η μεγάλη παθογένεια του τόπου είναι αυτό το βαθύ κράτος. Η παράταξή μας έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης. […] Μιλήσατε κ. Ανδρουλάκη για μεγάλες συνταγματικές αλλαγές και επειδή έχουμε μπροστά μας συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση η οποία επιβάλλει την ανάγκη να διαμορφώσουμε κάποιες ευρύτερες συναινέσεις έχω να σας κάνω μία πρόταση. Να συμφωνήσουμε τώρα σε τέσσερα θέματα. Δύο θα τα θέσετε εσείς και δύο εμείς. Μιλήσατε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τον τρόπο επιλογής της».

«Εγώ είμαι έτοιμος να θέσω προς αναθεώρηση το άρθρο για τον τρόπο επιλογής της Δικαιοσύνης και το άρθρο 86 του συντάγματος για την ποινική μεταχείριση υπουργών».

«Αν θέλουμε να γεφυρώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης θα πρέπει να μη δίνουμε την εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να προστατεύει πολιτικούς από την εκάστοτε πλειοψηφία. Ο τρόπος που λειτουργούν οι εξεταστικές επιτροπές δεν εξυπηρετούν γιατί εσείς ήδη έχετε δικάσει τον κ. Τριαντόπουλο. Δύο άρθρα αναθεωρητέα από πλευράς ΝΔ. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα δικά σας στελέχη είναι προστατευμένα. Την αποσβεστική προθεσμία εμείς την αλλάξαμε και τα δικά μας στελέχη δεν είναι προστατευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του.

Ν. Ανδρουλάκης: Παρέλαση αλαζονείας

«Εδώ και τρεις μέρες ο λαός παρακολουθεί μια παρέλαση αλαζονείας και υποκρισίας» είπε στην αρχή της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας o Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ξανά πως, «βομβαρδίζετε την Βουλή με Fake news τρεις μέρες τώρα. Τρεις μέρες τώρα, εάν τα μετρήσουμε, δεν μπορούμε να βρούμε αρχή και τέλος. Γιατί το κάνετε αυτό; Προφανώς πίσω από όλα αυτά, θέλετε να αποκρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών».

Σ. Φάμελλος: Έξι χρόνια απαξιώνετε τον σιδηρόδρομο

«Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στην κοινωνία που ζητάει απαντήσεις και το έχει δηλώσει καθαρά και ξάστερα. Δεν σας εμπιστεύεται κύριοι της κυβέρνησης. Με τη στάση σας αποδείξατε ότι είστε διχαστικός κ. Μητσοτάκη (..) Από το μέιλ του κ. Τριαντόπουλου προκύπτει ότι υπάρχει και ρόλος και ευθύνη και συμμετοχή και γνώση των παράνομων πράξεων και άλλων υπουργών. Αντί να δώσετε απαντήσεις, ήρθατε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες στέκονται ενωμένοι απέναντι στον αυταρχισμό των ΜΑΤ που εκτελούν εντολές δικές σας», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος.

Ένα από τα τρικάκια που πέταξαν νεαροί μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Τρικάκια στην Ολομέλεια

Την απομάκρυνση μικρής ομάδας νέων οι οποίοι εισήλθαν στη Βουλή με προσκλήσεις της Νέας Αριστεράς και πέταξαν τρικάκια από τα θεωρεία, ζήτησε από τη φρουρά του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Το επεισόδιο συνέβη κατά την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, σύμφωνα με την οποία «στον αγώνα ενάντια στη συγκάλυψη οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και αυτό έκαναν μέσα στο κοινοβούλιο. Φοιτητές μεταξύ των οποίων μέλη της Νέας Αριστεράς προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας μεταδίδοντας το αίτημα των μεγάλων συγκεντρώσεων: να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Χαιρετίζουμε τη θαρραλέα τους πρωτοβουλία. Οξυγόνο παντού!».

Οι νέοι ακούστηκαν να φωνάζουν «είστε ένοχος» και στα τρικάκια που πέταξαν αναγράφονταν οι λέξεις «φύγετε τώρα» πάνω από τα πρόσωπα των Χρ. Τριαντόπουλου, Κ. Μητσοτάκη και Κ. Αχ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, που βρισκόταν ήδη στο βήμα, σχολίασε: «Συμβαίνουν αυτά κε πρόεδρε (της Βουλής)» [. . .] Λίγος ακτιβισμός στο κοινοβούλιο δεν θα διαταράξει την ομαλή ροή της συζήτησης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης επέβαλε «ποινή» προς την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς να μην παραλαμβάνει επίσημες προσκλήσεις για είσοδο στη Βουλή, καθώς, όπως ανέφερε, «αρνήθηκε να πιστέψει» ότι τα άτομα που προέβησαν σε αυτή την πράξη εντός της ολομέλειας εισήλθαν στη Βουλή με επίσημες προσκλήσεις από την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα. […] Μέχρι το τέλος της περιόδου δεν πρόκειται να ξαναεπιτρέψω να παραλάβουν ποτέ καμία επίσημη πρόσκληση» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ρεκόρ διάρκειας και ομιλητών

Ρεκόρ διάρκειας, αλλά και ομιλητών σημειώθηκε κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκαν συνολικά 172 ομιλητές, σε μία τριήμερη συζήτηση, που διήρκεσε περισσότερο από 42 ώρες.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 3:27′ το ξημέρωμα. Η συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, ολοκληρώθηκε στις 4:30′ το πρωί. Επίσης, ότι έχουν μιλήσει 126 βουλευτές εκ του καταλόγου, εννέα κοινοβουλευτικοί εκπροσώπηση, 26 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, δύο πρώην πρωθυπουργοί, οκτώ πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων και ο πρωθυπουργός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
Από αριστερά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνάντησή τους (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Χριστοδουλίδη για τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας

12/11/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

3 λεπτά πριν
Τα νερά του Αλιάκμονα κάλυψαν το χώρο όπου γίνεται το River Party (φωτ.: Δήμος Νεστορίου)

Ο Αλιάκμονας «έπνιξε» το Νεστόριο: Πέντε κτηνοτρόφοι εγκλωβίστηκαν, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

27 λεπτά πριν
Εναέρια λήψη που δείχνει τη δεύτερη θέση εκτόξευσης μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων, στη Σαγουά λα Γκράντε. Κούβα, 17 Οκτωβρίου 1962 (πηγή: Wikipedia / Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ)

Η Κρίση των Πυραύλων: Η μέρα που η Κούβα έκρινε το μέλλον του κόσμου

51 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς δίνουν στον πρόεδρο της Βουλής το στικάκι με τον προϋπολογισμό, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI /  Μιχάλης Καραγιάννης)

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2026: Τι προβλέπει για ανάπτυξη – Οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

1 ώρα πριν
Τουφάν Ερχιουρμάν και Νίκος Χριστοδουλίδης, και στη μέση ο Χασίμ Ντιάν, 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / UN Cyprus / Peter Šulgan)

«Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν

2 ώρες πριν
Πρόσφυγες προσπαθούν να διαφύγουν από τη Σμύρνη το 1922 (φωτ.: commons wikipedia)

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ημερίδα για τις προοπτικές της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign