pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευθεία επίθεση Φάμελλου στον Μητσοτάκη: Θα έρθετε να καταθέσετε στην προανακριτική για το «μπάζωμα»;

Σε πολύ υψηλούς τόνους και με προσωπικές ερωτήσεις στον πρωθυπουργό η ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή

5/03/2025 - 2:27μμ
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Ολομέλεια της Βουλής, την οποία είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Ολομέλεια της Βουλής, την οποία είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια συγκεκριμένη απάντηση, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη, όπως έχει αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του στη Βουλή. Το κόμμα του και το ΚΚΕ ζήτησαν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Στην αίθουσα προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με τον πρωθυπουργό να καλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απευθύνεται στην Ολομέλεια.

«Εμφανιστήκατε αμετανόητος και μάλιστα ήρθατε τη Βουλή μετά από τόσο καιρό» τόνισε και θύμισε στον πρωθυπουργό: «Εσείς συγκρίνατε τα φέρετρα με τα στρέμματα». (Η αναφορά είναι στην ατάκα του πρωθυπουργού  «Με εσάς μετρούσαμε φέρετρα, τώρα μετράμε στρέμματα», μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική και Βόρεια Εύβοια το 2021.)

Απευθυνόμενος ευθέως στον πρωθυπουργό, ρώτησε: «Θα έρθετε στην προανακριτική να καταθέσετε για το μπάζωμα; Ποιος έδωσε εντολή στον κ. Τριαντόπουλο να επιβλέπει το μπάζωμα; Ο ίδιος έχει πει ότι με εντολή σας επέβλεπε τη διαχείριση του πεδίου. Έχουμε δεσμευτεί πως θα καλέσουμε κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη στην προκαταρκτική επιτροπή».

«Θα κόψετε μάρτυρες;»

Εν μέσω έντασης ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι πρόκειται για σοβαρό θεσμικό ατόπημα το να μην απαντά. «Θα κόψετε μάρτυρες από την προκαταρκτική όπως κόψατε και στην προανακριτική», διερωτήθηκε.

«Από τώρα επιβεβαιώνουν το σχέδιό τους που είναι η συγκάλυψη της αλήθειας» είπε, προσθέτοντας: «Κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ελληνική κοινωνία δεν σας έχει εμπιστοσύνη».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απεχθάνεται την αλήθεια λέγοντας ότι έχει προσωπικά την ευθύνη για την συγκάλυψη των ευθυνών.

Aναφερόμενος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως είναι προκλητικό όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν την δέχεται για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. «Είστε η κυβέρνηση των Τεμπών και των υποκλοπών», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής και συνέχισε: «Μιλάτε για θεσμούς και κανόνες αλλά για να αποφύγετε τη λογοδοσία παραβιάσατε και τον κανονισμό της Βουλής».

«Τα ερωτήματα παραμένουν ακόμη. Γιατί δεν έχει έρθει ο φάκελος για τον κ. Καραμανλή; Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την καθυστέρηση. Φαίνεται ότι είναι σε αδιέξοδο. Ο λαός έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα», τόνισε.

Συνεχίζοντας την κατά μέτωπο επίθεση, απαρίθμησε μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

«Γιατί δεν λειτουργούσε το κέντρο ελέγχου; Γιατί υπήρξε η ρουσφετολογική μετάθεση του σταθμάρχη; Με δικές μας παρεμβάσεις είχε δρομολογηθεί η σηματοδότηση. Ποιος ευθύνεται για τη μείωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ από το 2018 έως το 2022; Ποιος μείωσε το προσωπικό; Ποιος αγνόησε τις γραπτές επισημάνσεις, ποιος αγνόησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΣΕ, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ» διερωτήθηκε,  συμπληρώνοντας ότι για όλα αυτά δεν έχει δώσει ακόμη μια απάντηση.

«Ποιο κέντρο τηλεδιοίκησης θα εγκαινιάζατε την επομένη του δυστυχήματος; Δεν δώσατε απάντηση» συμπλήρωσε. Κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα εκτεταμένο και διαρκές σχέδιο για συγκάλυψη, αναφέρθηκε και στο θέμα της μονταζιέρας, αναρωτώμενος ποιος έδωσε την εντολή να διαρρεύσουν συνομιλίες μηχανοδηγών και τα βίντεο.

«Πότε θα έχουμε το φάκελο στη Βουλή; Δύο χρόνια πέρασαν. Τα ερωτήματα τα θέσαμε. Περιμένουμε απαντήσεις», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: nis.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρρητα αρχεία της ΕΥΠ: Οι εκθέσεις της ΚΥΠ για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» (1953-1959)

1/04/2026 - 9:40μμ
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών μετά τη «βόμβα» για άρση ασυλίας 11 βουλευτών

1/04/2026 - 8:52μμ
Η Μαρία Καρυστιανού δίνει συνέντευξη για τη δίκη για τα Τέμπη, 
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Αλήθεια και Δικαιοσύνη στην πρώτη γραμμή»

1/04/2026 - 8:28μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή η δικογραφία

1/04/2026 - 12:20μμ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Ο πρωθυπουργός δεν ακούει καν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

28/03/2026 - 12:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

27/03/2026 - 7:11μμ
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ευρωπαϊκή Ένωσηα/Pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρό ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη αν δεχτεί επίθεση στο έδαφος της

22/03/2026 - 11:35πμ
(Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet η επαλήθευση της ηλικίας – Στόχος και η προστασία των ανηλίκων

21/03/2026 - 12:20μμ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στον Πανάγιο Τάφο. 4 Μαΐου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Άγιο Φως: Χωρίς πιστούς η αφή στον Πανάγιο Τάφο – Αυστηρά μέτρα και περιορισμοί στην Ιερουσαλήμ

4 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί με τον δικηγόρο του, Τρίτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Eleftheros Parharadis)

Γιαϊλαλί: «Δεν πήγε καλά η ακρόαση για το άσυλο» – Καταγγέλλει «παραλογισμό» μετά τη διαδικασία

4 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

EBNL: Αποκλείστηκε ο Ηρακλής με δεύτερη ήττα από την Ντζίκι

5 ώρες πριν
Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Πασαλιμάνι, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση)

Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Φεστιβάλ «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» – Δυναμική παρουσία στο Πασαλιμάνι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Προβάδισμα για Final 4 η ΑΕΚ

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign