pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ξαναζεσταίνει» το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο Ερντογάν – Δηλώνει υπέρ της διατήρησης του θετικού κλίματος με την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τις εξελίξεις στο Ουκρανικό δήλωσε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητη

3/03/2025 - 9:18μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλά στους πρεσβευτές των ξένων χωρών στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού δείπνου ιφτάρ (φωτ.: x.com/RTErdogan)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλά στους πρεσβευτές των ξένων χωρών στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού δείπνου ιφτάρ (φωτ.: x.com/RTErdogan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ικανοποιημένος για το «θετικό κλίμα» με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους πρεσβευτές των ξένων χωρών στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού δείπνου ιφτάρ, με το οποίο οι μουσουλμάνοι διακόπτουν τη νηστεία τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Επιθυμούμε τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Είμαστε υπέρ της διατήρησης του θετικού κλίματος που έχουμε δημιουργήσει με αμοιβαία βήματα στις σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα».

«Ξαναζεσταίνει» το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο Ερντογάν με αφορμή το Ουκρανικό

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις ζήτησε την παρουσία μιας ισλαμικής χώρας με δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ υποστήριξε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητη και πρόσθεσε: Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα.

«Ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης, θεωρούμε τη διαδικασία προσχώρησής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγική μας προτεραιότητα. Οι πρόσφατες εξελίξεις κατέδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Γίνεται όλο και πιο αδύνατο για την Ευρώπη να επιβιώσει ως παγκόσμιος παράγοντας χωρίς τη δίκαιη θέση της Τουρκίας σε αυτήν. Για να το θέσουμε ευθέως, η ασφάλεια μιας Ευρώπης χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητη. Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους φίλους μας να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα και να προωθήσουν τη διαδικασία πλήρους ένταξής μας με οραματική προοπτική» είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στους πρεσβευτές των ξένων χωρών στην Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους πρεσβευτές των ξένων χωρών στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού δείπνου ιφτάρ (φωτ.: x.com/RTErdogan)

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η παρουσία μιας ισλαμικής χώρας με δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι κάτι περισσότερο από ανάγκη, είναι απαραίτητη».

Για τις προσπάθειες ειρήνευσης στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε και τις προηγούμενες ημέρες, ότι μια πιθανή λύση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε χωρίς τη Ρωσία ούτε χωρίς την Ουκρανία. 

Εξαίροντας τη στάση της χώρας του και προβάλλοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο παρελθόν, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Από την πρώτη ημέρα, έχουμε ως στόχο να βρούμε μια λύση στην κρίση χωρίς να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Μέσω πρωτοβουλιών όπως η διαδικασία της Κωνσταντινούπολης, η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και η ανταλλαγή κρατουμένων, έχουμε αποδείξει ότι είναι εφικτή η διαπραγμάτευση και ο συμβιβασμός παρά τις συνθήκες πολέμου. Έχουμε δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι οι φόρμουλες που αποκλείουν κάποιο από τα μέρη του πολέμου θα είναι μάταιες. Σε αυτό το σημείο, γινόμαστε μάρτυρες από κοινού του πόσο ρεαλιστικές και ακριβείς ήταν αυτές οι προσεγγίσεις».

Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Τουρκίας να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ – Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στα νότια

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας κρατά ζωντανή τη μνήμη του Πόντου με μία σπουδαία πρωτοβουλία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Κατέρρευσε στη Σεβίλλη ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)

Συναγερμός στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό – Αυστηρά μέτρα και περιορισμοί σε παραγωγή και διακίνηση

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Ζωντανεύουν οι «Μνήμες του Πόντου» σε μία μοναδική έκθεση λαογραφίας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign