pontosnews.gr
Κυριακή, 7/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βαρθολομαίος: «Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει μια χαροκαμένη μάνα, την κάθε μάνα»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη σε δηλώσεις για τις προσβολές ιεράρχη κατά της Μαρίας Καρυστιανού

15/02/2025 - 8:41μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στις 23 Ιουνίου 2023
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στις 23 Ιουνίου 2023 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στις προσβλητικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις βάρος της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Η Μήτηρ Εκκλησία και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνταυτιστούμε με τις άκρως προσβλητικές απόψεις, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητος στο διαδίκτυο και τις οποίες φέρεται να διατύπωσε ένας Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, με επιπολαιότητα και πολυπραγμοσύνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης μετά τον Μεγάλο Εσπερινό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο τέλος του οποίου καλωσόρισε όμιλο καθηγητών και μαθητών από το 10ο Λύκειο Κατερίνης.

«Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει μια χαροκαμένη μάνα, την κάθε μάνα, τον κάθε πατέρα, που θέλει να μάθει τι συνέβη εκείνο το βράδυ στα Τέμπη, και να αποδοθεί η Δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του παιδιού του, ή του συγγενούς, ή του φίλου, ή του συμφοιτητού του» τόνισε, και πρόσθεσε: «Εάν ο φερόμενος αρχιερεύς της Μητρός Εκκλησίας διατύπωσε αυτές τις σκέψεις, που αποδίδονται σε αυτόν, τότε οφείλει να επανορθώσει το ταχύτερο δυνατόν και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλους εκείνους τους οποίους προσέβαλε και πίκρανε».

Αναλυτικά, αναφερόμενος στην ανάρτηση που φέρεται αν έχει κάνει ο μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, η οποία δημοσιεύεται σε μερίδα του ελληνικού Τύπου προκαλώντας αντιδράσεις, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε:

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου 57 συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά, σαν και εσάς, έχασαν τη ζωή τους κατά τρόπο τραγικό, και πάρα πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

»Δεν θα ξεχάσω εκείνο το πρωινό πόσο με συγκλόνισε, όπως και όλους, η τραγική είδηση. Οι σκέψεις μου πήγαν στους γονείς, στους συγγενείς των θυμάτων. Σε όλους εκείνους που περίμεναν να δουν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους οικείους τους να κατεβαίνουν από το τρένο, αλλά δεν έφτασαν ποτέ.

»Δεν τους πήραν τηλέφωνο φτάνοντας. Σιωπή. Θρήνος. Ανείπωτη τραγωδία.

»Εκείνο το πρωινό, κατά τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, που χοροστάτησα εδώ, στον Πατριαρχικό Ναό, προσευχήθηκα προς τον Κύριο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, για την στήριξη και την παραμυθία όσο αυτό ήταν δυνατόν των συγγενών τους και για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των πολλών τραυματιών. Επικοινώνησα και με την Εξοχότατη Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κυρία Σακελλαροπούλου και της εξέφρασα τον συγκλονισμό μου και τα συλλυπητήρια και την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

»Μερικούς μήνες αργότερα, καθ’ οδόν για τον Βόλο, όπου θα επισκεπτόμουν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, στάθηκα στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος και έψαλα τρισάγιο για τα θύματα, και εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου διά ζώσης σε συγγενείς κάποιων εκ των θυμάτων. Ήταν μαζί μου και ο ιερώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης, στου οποίου την περιοχή είναι αυτό το σημείο του δυστυχήματος.

»Έκτοτε πάντοτε έχω στις προσευχές μου τα 57 θύματα, τους συγγενείς τους, αλλά και όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δοκιμάζονται από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, που εξακολουθεί να συγκλονίζει τον απανταχού Ελληνισμό, ο οποίος με αγωνία προσβλέπει, προσβλέπουμε όλοι μας, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι είναι αδέκαστοι, να φωτίσουν, ως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής.

»Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνταυτιστούμε με τις άκρως προσβλητικές απόψεις, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητος στο διαδίκτυο, χθες, σήμερα, και τις οποίες φέρεται να διατύπωσε ένας ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, με επιπολαιότητα και πολυπραγμοσύνη. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει μία χαροκαμένη μάνα, την κάθε μάνα, τον κάθε πατέρα, που θέλει να μάθει τί συνέβη εκείνο το βράδυ στα Τέμπη, και να αποδοθεί η Δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του παιδιού του, ή του συγγενούς, ή του φίλου, ή του συμφοιτητού του.

»Εάν, παρ’ ελπίδα, όντως ο φερόμενος Αρχιερεύς της Μητρός Εκκλησίας διατύπωσε αυτές τις σκέψεις, που αποδίδονται σε αυτόν, τότε οφείλει να επανορθώσει το ταχύτερο δυνατόν και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλους εκείνους τους οποίους προσέβαλε και πίκρανε.

»Η Μήτηρ Εκκλησία και ο Πατριάρχης θα συνεχίσουν να βρίσκονται πνευματικώς στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, και κάθε ανθρώπου που τον επηρέασε αυτή η τραγωδία. Αλλά και στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων των άλλων τραγικών δυστυχημάτων που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στα Τέμπη, με θύματα μαθητές και πολύ νέους ανθρώπους.

»Αιωνία η μνήμη όλων! Και εσείς, και όλοι μας, να τους θυμούμαστε, να τους μνημονεύουμε και να προσευχόμαστε για την ανάπαυσή τους, και για να δίδει ο Θεός δύναμη και παρηγοριά στους οικείους τους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καμπέρα, η τελετή ενθρόνισης του πρώτου επισκόπου της πόλης, θεοφιλεστάτου Αθηναγόρου (φωτ.: Bourdo Photography)
ΠΙΣΤΗ

Με λαμπρότητα έγινε η ενθρόνιση του πρώτου επισκόπου Καμπέρας, Αθηναγόρου

6/12/2025 - 4:14μμ
Στη Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας όπου μόνασε η Οσία Σοφία (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Καστοριάς)
ΠΙΣΤΗ

Στους Αγίους Πάντες Καλλιθέας η τιμία χείρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

5/12/2025 - 5:59μμ
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΠΙΣΤΗ

Πατήσια: Έρχεται στο ναό του Αγίου Ελευθερίου η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά

4/12/2025 - 9:44πμ
(Εικ.: Αγιογραφία orthodoxwiki.org/ freepik)
ΠΙΣΤΗ

Η Μικρασιάτισσα Αγία Βαρβάρα: Ο βίος, ο μαρτυρικός θάνατος από τον πατέρα της και τα έθιμα της Δράμας

4/12/2025 - 9:10πμ
(Φωτ.: Υπουργείο Τουρισμού)
ΠΙΣΤΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η υπουργός Τουρισμού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

3/12/2025 - 4:36μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Λέων ΙΔ' στο μπαλκόνι του Οικουμενικού Πατριαρχείου (φωτ.: ΕΡΑ/Tolga Bozoglu)
ΠΙΣΤΗ

Μηνύματα ενότητας και ειρήνης έστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας – Επίσκεψη του Λέοντα ΙΔ’ στην Αρμενική Αποστολική Εκκλησία

30/11/2025 - 1:48μμ
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Λέων ΙΔ χοροστατούν στην δοξολογία στον Πατριαρχικό  Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΙΣΤΗ

Άγιος Ανδρέας: Η Θεία Λειτουργία για τη θρονική γιορτή στο Φανάρι παρουσία του Πάπα της Ρώμης

30/11/2025 - 11:00πμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πάπα Λέοντα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΠΙΣΤΗ

Η ενότητα των δύο εκκλησιών και το κοινό Πάσχα στο επίκεντρο της διακήρυξης Οικουμενικού Πατριάρχη και πάπα

29/11/2025 - 7:57μμ
Στιγμιότυπο από τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)
ΠΙΣΤΗ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πάπας Λέων ΙΔ’

29/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: EPA / Alessandro di Meo)
ΠΙΣΤΗ

Κωνσταντινούπολη: Στο Φανάρι σήμερα ο Πάπας Λέων ΙΔ’ – Θα υπογράψει κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

29/11/2025 - 9:07πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

ΕΛΑΣ: Διμοιρίες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από περίπου 400 άτομα – Έγιναν 15 συλλήψεις μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

36 λεπτά πριν
Η προθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Οι «Ρίζες» Χαλανδρίου υποδέχονται τον Κώστα Μπαλαχούτη και το βιβλίο του «Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Super League: Άνετα τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός – Έμειναν στο Χ Βόλος και Κηφισιά

2 ώρες πριν
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ – Ροζ φύλλο αγώνα για Προμηθέα, Ηρακλή, Περιστέρι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign