pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Με 2-1 ο ΟΦΗ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης και πέρασε στους 8

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε το νικητήριο γκολ

15/02/2025 - 8:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης πήρε ο ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», χάρη σε γκολ του Τιάγκο Νους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Όλα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Έντι Σαλσίδο (59’) έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τον Ταξιάρχη Φούντα νωρίτερα, με τον Νίκο Καλτσά (73’) να ισοφαρίζει προσωρινά για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, η οποία τελικά γνώρισε την πρώτη ήττα έπειτα από εννέα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό), αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην έκτη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κρητικούς να χάνουν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες – όλες με τον Φούντα. Αρχικά, στο 3ο λεπτό, μετά την παράλληλη σέντρα του Νους, ο διεθνής φορ έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Και στο 12’, έπειτα από απίθανη ενέργεια του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον πρώην φορ της ΑΕΚ που απέτυχε με το αριστερό να πλασάρει σωστά, όντας αμαρκάριστος.

Το… κακό για τον Φούντα τρίτωσε στο 20ο λεπτό, με τον 30χρονο επιθετικό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ήταν η φάση που αφύπνισε τους Αρκάδες, που ήταν… άφαντοι ως εκείνο το σημείο. Όχι πως δημιούργησαν ιδιαίτερες φάσεις, ωστόσο άρχισε να τους νιώθει ο Νίκος Χριστογεώργος, με πιο σημαντική στιγμή την κεφαλιά του Καλτσά στο 26’.

Το διαγώνιο σουτ του Νους στο 38′ και η λόμπα του Καλτσά στο 40’ –αμφότερες οι προσπάθειες άστοχες– ήταν ό,τι καλύτερο ως το τέλος του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον ΟΦΗ να ψάχνει το γκολ και να φτάνει πολύ κοντά σε αυτό στο 55’: ο Φούντας έκανε την κίνηση από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε κι έδιωξε, με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ να σταματά και τον Σαλσίδο στην επαναφορά.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 59’.

Ο δανεικός από την Ίντερ επιθετικός ήταν ο αποδέκτης του όμορφου συνδυασμού των Μπόρχα Γκονζάλες, Φούντα στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Όπως ήταν λογικό, ο Παντελίδης άρχισε σιγά-σιγά να κάνει όλο και πιο επιθετική την ομάδα του. Και δικαιώθηκε σύντομα.

Δυο εκ των αλλαγών του, Νικολάς Τζοακινί και Νίκος Ζουγλής, συνεργάστηκαν, ο τελευταίος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Καλτσά να νικά στον αέρα τον Χατζηθεοδωρίδη κάνοντας με σκαστή κεφαλιά το 1-1 στο 73’. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Νους, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα για να χάσει απίστευτη ευκαιρία στο 89’ ο Φράνκο Ζανελάτο.

Ο Νους πήρε την μπάλα ανάμεσα από τους Τσιντώτα και Άλβαρες και γύρισε στο σημείο του πέναλτι, με τον Περουβιανό επιθετικό να αστοχεί προ κενής εστίας από το σημείο του πέναλτι. Εν τέλει, αποδόθηκε… ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το φάουλ του συμπατριώτη του, Χουάν Νέιρα.

Το σκορ δεν άλλαξε, αν κι άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Κάποιος από τον πάγκο του ΟΦΗ πέταξε μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μούμο Μουνιόθ την κλότσησε πάνω του, απειλήθηκε σύρραξη, με τον Ισπανό μέσο να αποβάλλεται. Νίκη που επανέφερε τους Κρητικούς στην πρώτη οκτάδα και τους έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Κίτρινες: Φούντας, Μπάκιτς, Χατζηθεοδωρίδης, Ζανελάτο, Νους, Κρεσπί, Καστάνιο, Τσιντώτας, Καλτσάς.
Κόκκινη: Ματέους Μπρεσάν (90’+8’), Μούμο Μουνιόθ (90’+8’).

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Λιούις), Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Καραχάλιος (71’ Νέιρα), Ανδρούτσος, Φούντας (79’ Ζανελάτο), Νους, Μπάκιτς, Σαλσίδο (84’ Γιουνγκ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Καστάνιο, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (63’ Γκαρσία), Άλβαρες, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (63’ Ζουγλής), Τζανδάρης (73’ Μούμο), Κρεσπί (63’ Τζοακινί), Καλτσάς, Μακέντα (89’ Ντέλι).

• Πηγή: amna.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eurobasket 2025: Για το χάλκινο η Εθνική – Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό

12/09/2025 - 10:59μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αποκάλυψη της Πέγκυ Ζήνα στο ανανεωμένο ΟΠΑΠ Game Time για το «Δεν θα πας πουθενά»

12/09/2025 - 1:05μμ
(Φωτ.: . EPA/Fabio Frustaci)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Πρεμιέρα τα ξημερώματα με βάδην – Όλο το πρόγραμμα

12/09/2025 - 12:35μμ
Η Εθνική μπάσκετ πριν από τον αγώνα με το Ισραήλ στην Xiaomi Arena στη Ρίγα. 7 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: MN Press Photo / Ivica Veselinov)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroBasket 2025: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική κόντρα στην Τουρκία

12/09/2025 - 9:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της League Phase

11/09/2025 - 8:06μμ
Aρχηγοί των ομάδων της Α' Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αρχηγοί των ομάδων της Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών αποκαλύπτονται στον ΟΠΑΠ λίγο πριν την πρώτη σέντρα της χρονιάς

11/09/2025 - 4:44μμ
(Φωτ.: Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρίαμβος για το ελληνικό σκάκι: Ο Θεοδώρου νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ντομάρατζου!

10/09/2025 - 9:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Σωτηρόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην Αθήνα το Final Four της Euroleague 2026

10/09/2025 - 12:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eurobasket 2025: Στα ημιτελικά μετά από 16 χρόνια η Εθνική!

9/09/2025 - 11:26μμ
(Φωτ.: Χ / pyrosvestiki)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο: Δύο ελληνικά μετάλλια για την πυροσβεστική

9/09/2025 - 7:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παλαιστίνιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό από τα συσσίτια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν από το Ισραήλ άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα

1 ώρα πριν
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναντ Τουσκ (κέντρο) ενημερώνεται από αξιωματικούς του στρατού μετά τις ρωσικές παραβιάσεις (φωτ.: EPA/Marian Zubrzycki)

ΟΗΕ: Ελλάδα και 42 χώρες καταδικάζουν τις ρωσικές παραβιάσεις στην Πολωνία – «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Για το χάλκινο η Εθνική – Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδόκων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)

Μια περιδιάβαση μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδόκων

3 ώρες πριν

Αδελφότης Κρωμναίων: Μαθήματα ποντιακής παράδοσης για όλες τις ηλικίες

3 ώρες πριν
Τα φέρετρα με τις σορούς ήταν τυλιγμένα με την παλαιστινιακή σημαία (φωτ.: Al Jazeera)

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της επέζησε από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign