pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρεκόρ Γκίνες: Ελληνοαυστραλός περπάτησε 1.200 χλμ στην Ελλάδα μέσα σε 26 μέρες

Ένα ρεκόρ με φιλανθρωπικό σκοπό, την ενίσχυση ελληνικών ιδρυμάτων για παιδιά και νέους

16/02/2025 - 10:33πμ
Ο Γιώργος Μούλος μιλάει σε παιδιά στην Κύπρο (φωτ.: greekherald.com.au/)

Ο Γιώργος Μούλος μιλάει σε παιδιά στην Κύπρο (φωτ.: greekherald.com.au/)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη διέλευση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα πόδια κατάφερε να πετύχει ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γιώργος Μούλος, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα ταξίδι 1.200 χιλιομέτρων μέσα σε 26 ημέρες, 4 ώρες και 15 λεπτά.

Φτάνοντας με τα πόδια από το Ορμένιο στο ακρωτήριο Ταίναρο, ο Γ. Μούλος περπατούσε κατά μέσο όρο 44 χιλιόμετρα την ημέρα, και μάλιστα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του, η οποία διήρκεσε από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2024, δεν ήταν μόνο ένα τολμηρό εγχείρημα για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά και μια προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για ελληνικά ιδρύματα, με επίκεντρο τα παιδιά και τη νεολαία.

Ο Γιώργος Μούλος (δεξιά) στο τέλος της μεγάλης διαδρομής του, στο ακρωτήριο Ταίναρο (φωτ.: instagram/georgemoulosofficial)

Ο νεαρός επιχειρηματίας κατέγραψε το ταξίδι του μέσα από καθημερινές ιστορίες στο YouTube και στο Instagram, στις οποίες συνομιλεί με Έλληνες που συνάντησε στο δρόμο του, ρίχνοντας φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική επαρχία.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον Ελληνικό Κήρυκα, αν και ο πρωταρχικός στόχος του ήταν η κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες, η αληθινή ανταμοιβή προήλθε από τις σχέσεις που ανέπτυξε με τους ντόπιους στη διάρκεια της πορείας του.

«Από τη μία ήταν η κατάκτηση του στόχου, του ρεκόρ Γκίνες, και το ότι θα περνούσα έναν ολόκληρο μήνα στην πατρίδα των προγόνων μου, συγκεντρώνοντας χρήματα για Ελληνόπουλα που τα έχουν ανάγκη», σημείωσε.

«Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το καλύτερο που μου συνέβη ήταν το γεγονός ότι συνάντησα όλους αυτούς τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων και τους ντόπιους σε κάθε πόλη και χωριό. Άκουσα τις ιστορίες τους και είδα πώς είναι πραγματικά η Ελλάδα, όχι μόνο η φασαρία της Αθήνας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Moulos (@georgemoulosofficial)

Το ταξίδι του όμως δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Στη διάρκεια της πορείας του, ο Γ. Μούλος πέρασε οροσειρές, ποτάμια, δέχθηκε πάνω από 50 ελέγχους από την ελληνική αστυνομία, συνάντησε λαθρομετανάστες και αντιμετώπιζε καθημερινά τον κίνδυνο να είσαι πεζός στους ελληνικούς δρόμους. Μάλιστα, όπως εκτιμά ο ίδιος, «η Ελλάδα έχει μερικούς από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη».

Ωστόσο, τίποτα δεν μπόρεσε να εμποδίσει την αγάπη του για την Ελλάδα να ανθίσει. «Μου άρεσε να εξερευνώ τη χώρα μου και να μιλάω πραγματικά με τους ανθρώπους της», είπε.

Μετά το εγχείρημά του, μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και δηλώνει ότι «η Ελλάδα είναι πλέον το σπίτι μου».

Όλα τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από το ταξίδι του, έχουν ήδη κατευθυνθεί σε ελληνικά ιδρύματα για παιδιά και οι προσπάθειές του έχουν εμπνεύσει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων και τη δημιουργία θετικών αλλαγών.

• Πηγή: Greekherald.com.au / Andriana Simos & Madison McGuinness.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με το Εθνικό Καμπαναριό Carillion ο ελληνικός εθνικός ύμνος αντήχησε σε όλη την Καμπέρα (φωτ.: Petros Satsias)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη και Καμπέρα ντύθηκαν στα γαλανόλευκα – Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από το Εθνικό Καμπαναριό Carillon

29/03/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: facebook/Pontic Greek Community of Armenia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Ποντιακή Ελληνική Κοινότητα της Αρμενίας

29/03/2026 - 12:01μμ
Τμήμα της αφίσας
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εργαστήρι ποντιακών χορών στο Σίδνεϊ από την Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας

28/03/2026 - 12:37μμ
(Φωτ.: facebook/Pontiaki Estia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης τιμά τη μνήμη του Αχιλλέα Βασιλειάδη

28/03/2026 - 9:29πμ
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σεμινάριο ποντιακής παράδοσης με τον Ν. Ζουρνατζίδη από τον «Ξενιτέα» Ehingen

27/03/2026 - 9:10μμ
(Πηγή: thessaloniki.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιώργος Ταξίδης: Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης τα έργα του Πόντιου ζωγράφου για το Άγιον Όρος

27/03/2026 - 8:35μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Ανατολική Αίθουσα (East Room) του Λευκού Οίκου. Στα αριστερά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτ.: EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον λαμπρό εορτασμό για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο

27/03/2026 - 12:09πμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»: Μήνυμα ενότητας και μνήμης για την 25η Μαρτίου

26/03/2026 - 8:02μμ
Ο Βασίλης Βασίλας με τη Ντίνα Φάκα φτιάχνουν σπανακόπιτα (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Σεμινάριο… σπανακόπιτας στο Σίδνεϊ

26/03/2026 - 5:45μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Μια αγκαλιά αλληλεγγύης για το Πάσχα από την ελληνική ομογένεια

26/03/2026 - 1:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιταλός καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Λατινικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων (φωτ. αρχείου: EPA/ ATEF SAFADI)

Πρωτοφανές «μπλόκο» στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων– Του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο

7 λεπτά πριν

Οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου προειδοποιούν για το γλέντι που ετοιμάζουν: «Όποιος λείψει… θα το μετανιώσει!»

34 λεπτά πριν
Ένα από τα περάσματα στα ιρανοιρανικά σύνορα, στην πόλη Μπανέχ του δυτικού Ιράν, όπου ζουν πολλοί  Κούρδοι (φωτ. αρχείου: 
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Ο πόλεμος στο Ιράν και το Κουρδικό

1 ώρα πριν
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' (κέντρο) τελεί την Αγία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην Πόλη του Βατικανού (φωτ.: EPA/ANGELO CARCONI)

Πάπας Λέων: «Ο Θεός δεν ακούει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα»

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ο Νίκος Καπετανίδης, σε επιχρωματισμένες φωτογραφίες τους, από την αφίσα της εκδήλωσης

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Συναυλία αφιερωμένη στους εθνομάρτυρες του Πόντου και της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Ανασκαφές στο βραχώδες καταφύγιο Tourtoirac στη Γαλλία, όπου βρέθηκαν τρία λείψανα Νεάντερταλ που αναλύθηκαν στη μελέτη (φωτ.: Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν/ Credit: Luc Doyon)

Χαρούλα Φωτιάδου: Ελληνίδα ερευνήτρια ρίχνει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα προϊστορικά αινίγματα, την εξαφάνιση των Νεάντερταλ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign