pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκδήλωση για τα Τέμπη: «Αν ζούσαμε σε ένα Κράτος Δικαίου, οι ένοχοι θα ήταν ήδη στη φυλακή»

Νομική προσφυγή των συγγενών εναντίον της πραγματογνωμοσύνης για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθέατρο του ΑΠΘ

14/02/2025 - 10:55μμ
Η Μαρία Καρυστιανού μιλά στο πολυπληθές κοινό στην εκδήλωση για τα θύματα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά στο πολυπληθές κοινό στην εκδήλωση για τα θύματα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ετοιμάζονται να προσβάλουν νομικά την έκθεση των πραγματογνωμόνων για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το φρικτό δυστύχημα. Όπως τόνισαν η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού και το μέλος Παύλος Ασλανίδης, πριν από την έναρξη ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ στη μνήμη των θυμάτων, οι συγγενείς πρόκειται να προσφύγουν νομικά εναντίον της πραγματογνωμοσύνης, αλλά και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, προκειμένου να μπουν ή να μην μπουν τα βίντεο στην επίμαχη δικογραφία.

Εκατοντάδες κόσμου στην εκδήλωση

«Μέχρι εδώ. Οι ένοχοι θα πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή και όχι ανάμεσά μας». Με τη φράση αυτή, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιάνου, χειροκροτήθηκε από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο Β’ της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση για τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που διοργάνωσε η ομάδα Diversitas.

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση και η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 28/2/2023» μίλησε για «κρατικό έγκλημα», καλώντας τον κόσμο να βγει στον δρόμο και στις πλατείες. «Παλεύουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι μαζί. Συνεχίζουμε δυνατά για μια Ελλάδα γεμάτη οξυγόνο».

Πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός «μάς αναγκάζει να ζούμε σε μια κατάσταση που δεν μας είναι αρεστή, μέχρι να γίνουμε εμείς τα θύματα. Δεν ήταν μόνο τα Τέμπη».

«Ήταν και το Μάτι, η Πύλος, η Μάνδρα. Μικρότερα ή μεγαλύτερα εγκλήματα, τα οποία είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Είχαν τον πόνο για τους πολίτες και την ατιμωρησία για τους ενόχους». Είπε ακόμη ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη δικαίωση» και τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα συνεχίσουν να παλεύουν για να δικαιωθούν τα θύματα. Σε σχέση με όσους κατηγορούν εκείνη και τους υπόλοιπους συγγενείς των θυμάτων, η ίδια είπε ότι «δεν φοβόμαστε για τη ζωή μας. Πώς να φοβηθούμε, άλλωστε, αφού θα συναντήσουμε τα παιδιά μας; Όλη αυτή η αήθης επίθεση που μας κάνουν, δείχνει τον πανικό στον οποίον βρίσκονται. Μένουμε στον φωτεινό δρόμο που μας δείχνουν τα παιδιά μας. Δείτε πού φτάσαμε μέχρι σήμερα, έχουμε στα χέρια μας απίστευτα στοιχεία και αν ζούσαμε σε ένα Κράτος Δικαίου, οι ένοχοι θα ήταν ήδη στη φυλακή. Τα Τέμπη, θα είναι το Βατερλώ τους». Και η ίδια ξεκαθάρισε πως «ένας τόσο ιερός αγώνας, δεν μπορεί να έχει μέσα κόμματα», ζητώντας «μια σωστή προανακριτική».

Το αμφιθέατρο του ΑΠΘ ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Αιχμές για τη Δικαιοσύνη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος άφησε αιχμές για τη δικαιοσύνη. «Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο, απλά έτυχε η μοίρα στους δικούς μας ανθρώπους», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε εκείνους που επιβίωσαν της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. «Άλλοι είναι βαριά τραυματισμένοι. Ο Γεράσιμος παλεύει για να επανέλθει εδώ και δύο χρόνια. Εμείς, τι να πούμε για τις συμβάσεις και τα εκατομμύρια που έφαγαν εδώ και 30 χρόνια όσοι κυβερνούσαν την Ελλάδα;».

Σε σχέση με τις εξελίξεις και τα βίντεο που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας με την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας πριν από το δυστύχημα, ο Π. Ασλανίδης είπε ότι ορισμένοι προσπαθούν «να μας κάνουν να ξεχάσουμε την έκρηξη που έκαψε τα παιδιά μας».

Τα χαρακτήρισε επιπλέον «στημένα» και είπε ότι «εμείς θέλουμε να είμαστε στους δρόμους κάθε εβδομάδα». Πρόσθεσε ακόμη ότι την ημέρα που ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, χειροκροτήθηκε στη Βουλή από τους υπόλοιπους 156 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, «ξαναδολοφόνησαν τα παιδιά μας και τους υπόλοιπους ανθρώπους».

Περιγράφοντας τις νομικές εξελίξεις της υπόθεσης, η δικηγόρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Γράτσια είπε ότι χθες κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας από την Μ. Καρυστιάνου και λοιπούς συγγενείς, καθώς «συνέβη κάτι πρωτάκουστο: ενώ λίγες ημέρες μετά από το δυστύχημα υπήρξαν παραγγελίες που διέταξαν την κατάσχεση όλων των αρχείων -ηχητικών, βίντεο, ψηφιακών δεδομένων- από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έτσι ώστε να κατασχεθούν εγκαίρως από τους ανακριτές, τα προϊόντα εκτέλεσής τους, μέχρι και τον Γενάρη του 2025 απουσίαζαν από τη δικογραφία».

Μίλησαν, ακόμη, ο αντιπρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) Γιώργος Μανώλης, η δικηγόρος Μαρία Γράτσια, ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας και το λόγο πήραν πολλοί από τους παριστάμενους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και με ανάγνωση ποιήματος για τα 57 θύματα που έγραψαν φοιτητές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Δερβένι: Εντοπίστηκε δεύτερη σορός στο εσωτερικό του σπιτιού

30/06/2026 - 11:00μμ
Η φωτιά καίει δασική έκταση στο Δερβένι, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Αγνοείται 12χρονο παιδί μετά τη μεγάλη φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου

30/06/2026 - 9:44μμ
Από ψηλά το κτήριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα, επί της οδού Αλκμήνης στην Αθήνα (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Πέντε συλλήψεις για το συμβάν – «Και η Πίζα γέρνει αλλά δεν πέφτει»

30/06/2026 - 9:15μμ
Κάτοικος της Λητής Ωραιοκάστρου προσπαθεί να κρατήσει τις φλόγες μακριά από το σπίτι του. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Οι άνεμοι έσπρωξαν τη φωτιά μέχρι τις αυλές των σπιτιών στη Λητή – Νεκρός στο Δερβένι, μία εγκαυματίας

30/06/2026 - 8:04μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας, Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εποχικοί Πυροσβέστες)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Κορινθία: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τρεις περιοχές

30/06/2026 - 6:27μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκό Λαχείο: Τέσσερις μεγάλοι νικητές κέρδισαν από 250.000 ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

30/06/2026 - 6:04μμ
Πυροσβέστης και εθελοντής επιχειρούν μέσα σε δασική έκταση κοντά στο Λητή Ωραιοκάστρου. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου: Σορός μέσα στη δασική έκταση – Μήνυμα εκκένωσης για τη Λητή

30/06/2026 - 5:39μμ
Στιγμιότυπο από την άσκηση «Διά πυρός 2026» στο Δήμο Μάνδρας, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αποκτά «μάτι» από το Διάστημα για τα δάση της – Πώς οι δορυφόροι θα βοηθήσουν στη μάχη με τις πυρκαγιές

30/06/2026 - 5:09μμ
Ένας σωρός από μπάζα έγινε η τετραώροφη πολυκατοικία επί της οδού Αλκμήνης στα Πετράλωνα. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τέλος στο θρίλερ – Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι, στο μικροσκόπιο τα αίτια

30/06/2026 - 4:44μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται από τη Λητή (πηγή: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112

30/06/2026 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στο Μεξικό – Ανησυχία από τη δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος

2 ώρες πριν
(Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Παφραίων «Ηλίας Πάνου»/Facebook)

Μαζική συμμετοχή στο 11ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα στον Άγιο Χριστόφορο

2 ώρες πριν
Μέλη του Σώματος Επιστημονικών, Εγκληματολογικών και Ποινικών Ερευνών της Βενεζουέλας μεταφέρουν σορούς, στη Λα Γκουάιρα (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Βενεζουέλα: Φόβοι για επιδημίες μετά τον φονικό διπλό σεισμό – «Ακραία πίεση» στα νοσοκομεία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)

Τραγωδία στο Δερβένι: Εντοπίστηκε δεύτερη σορός στο εσωτερικό του σπιτιού

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Jeffrey Mcwhorter)

Μουντιάλ 2026: Με Χάαλαντ στους «16» η Νορβηγία

4 ώρες πριν
Ο Θοδωρής Κοτίδης και η Αγγελική Παμπουκίδου στη λίμνη Δοϊράνη του Κιλκίς, τον τόπο καταγωγής τους (φωτ.: Αρχείο Αγγελικής Παμπουκίδου & Θοδωρή Κοτίδη/ εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Θοδωρής Κοτίδης και Αγγελική Παμπουκίδου: Η τέχνη μας είναι ένας μαγικός τρόπος να «αναστήσουμε» τους προγόνους μας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign