pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας σε ΗΠΑ για Ελλάδα και Τουρκία: Διαλέξτε το συμμαχικό παράδειγμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντά σας

Τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Συνέδριο των Δελφών στην Ουάσιγκτον που θα συζητηθεί

11/02/2025 - 10:27μμ
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά στο Συνέδριο των Δελφών στην Ουάσιγκτον (φωτ.: x.com/NikosDendias)

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά στο Συνέδριο των Δελφών στην Ουάσιγκτον (φωτ.: x.com/NikosDendias)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια τοποθέτηση η οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συζητηθεί έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στο Συνέδριο των Δελφών στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Αναφέρθηκε στα δύο διαφορετικά παραδείγματα της Ανατολικής Μεσογείου την Ελλάδα και την Τουρκία την οποία όμως δεν κατονόμασε και αφού περιέγραψε τις πολιτικές που ακολουθούν οι δύο χώρες σημείωσε ότι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν ποιο συμμαχικό παράδειγμα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα τους.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η συνέχιση της εμβάθυνσης των ισχυρών αμυντικών σχέσεων Ελλάδας–ΗΠΑ που οικοδομήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκαν από τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Αθήνας .

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναδρομή στη διάψευση των υπερβολικά αισιόδοξων προσδοκιών που είχαν επικρατήσει στο δυτικό κόσμο κατά την αυγή του 20ου αιώνα, υπογραμμίζοντας πως πλέον διαμορφώνεται μια νέα τάξη πράγματων που δημιουργεί νέες προκλήσεις και αυξάνει την ένταση των παλαιότερων.

Όπως εξήγησε, «τώρα, συνειδητοποιούμε ότι ο κόσμος που πιστεύαμε ότι θα υπήρχε έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μεμονωμένα έθνη, ούτε καν από ένα έθνος τόσο ισχυρό όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πρέπει, λοιπόν, να αποδεχτούμε έναν τρόπο λειτουργίας στην κοινή αμυντική μας στρατηγική, τουλάχιστον μεταξύ μας στις χώρες του δυτικού κόσμου».

Τα δύο διαφορετικά παραδείγματα της Ανατολικής Μεσογείου

Ο υπουργός Άμυνας χρησιμοποίησε την ελληνική γειτονία της Ανατολικής Μεσογείου προκειμένου να υπογραμμίσει τις δύο διαφορετικές τάσεις που εμφανίζονται ευρύτερα στη σύγχρονη διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι εναπόκειται στις ΗΠΑ να αποφασίσουν ποιο συμμαχικό παράδειγμα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα τους και την προσπάθεια που καταβάλουν για τη σταθεροποίηση του διεθνούς συστήματος.

«Επιτρέψτε μου όμως να κάνω μια βασική ερώτηση. Τι εννοούμε εμείς; Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην προσπάθεια σταθεροποίησης αυτού του κόσμου; Θα προτείνω, λοιπόν, δύο διαφορετικά παραδείγματα όπως υπάρχουν στη γειτονιά μας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Και μετά νομίζω ότι εναπόκειται στις ΗΠΑ να αποφασίσουν ποιο από τα δύο παραδείγματα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο ΥΠΕΘΑ περιέγραψε τη γειτονική χώρα ως ένα κράτος που δεν αισθάνεται ότι πρέπει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι είναι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, διατηρώντας στενές σχέσεις μαζί της. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για μια περιστασιακή πολιτική, αλλά μια πολιτική κατεύθυνση που έχει συνέχεια.

Ο Νίκος Δένδιας συνέχισε περιγράφοντας τη γειτονική χώρα ως μια πηγή περιφερειακής αστάθειας. Όπως είπε, «αμφισβητεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες, και συμμετέχει ενεργά σχεδόν σε κάθε περιφερειακή σύγκρουση. Είναι η ίδια πηγή αστάθειας, γίνεται όλο και πιο ισλαμιστική μέρα με τη μέρα, φιλοξενεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι φιλική προς τη Χαμάς και είναι ένας δηλωμένος αντίπαλος του Ισραήλ».

Στη συνέχεια στάθηκε στο επιθετικό δόγμα ανάπτυξης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς υπενθύμισε ότι κατασκευάζουν επιθετικά drones, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αεροπλανοφόρα σε μια γεωγραφική περιοχή που δεν χρειάζονται και απειλούν με πόλεμο έναν σύμμαχο, εάν αποφασίσει να ασκήσει το νόμιμα δικαιώματα του. Επίσης, στάθηκε στο νέο οθωμανικό όραμα και στη πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας ως μέλος των BRICS.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Δένδιας αντιπαράβαλε την Ελλάδα ως μια χώρα που υποστηρίζει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Μια χώρα που, όπως είπε, είναι αφοσιωμένη στην ελευθερία της πολιτικής έκφρασης και στις δημοκρατικές αξίες, καθώς είναι ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί το έδαφός της.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας υπενθύμισε παρουσία των πρέσβεων πολλών βαλκανικών χωρών και Αμερικανών διπλωματών ότι η Ελλάδα είχε προτείνει την ατζέντα της Θεσσαλονίκης και ότι μέχρι και σήμερα προωθεί ενεργά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων.

Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα έχει επιλύσει τις διαφορές με όλους τους περιφερειακούς παίκτες στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και έχει προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της στη βάση ενός αμυντικού και όχι επιθετικού δόγματος. Ο κ. Δένδιας ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη ενότητα της ομιλίας του, λέγοντας ότι παρουσιάζονται «αυτά τα δύο διαφορετικά μοντέλα και εναπόκειται στις ΗΠΑ να αποφασίσουν ποιο θέλουν να επιλέξουν».

Πολυεπίπεδες Συνεργασίες της Ελλάδας σε μια ασταθή περιοχή

Ο Νίκος Δένδιας περιέγραψε συνοπτικά τον ρόλο που διαδραματίσει η αμυντική πολιτική της Ελλάδας σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που δοκιμάζεται από αστάθεια, προβλήματα και συγκρούσεις.

«Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, η Ελλάδα απαντά με πολύ ξεκάθαρη θέση σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και ταυτόχρονα προστατεύοντας τη δική της κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το περίπλοκο και ασταθές περιβάλλον, έχουμε δημιουργήσει πολυεπίπεδες συνεργασίες με χώρες της περιοχής μας».

Περιγράφοντας την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις, ο Νίκος Δένδιας στάθηκε στην συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, η Αρμενία, η Ινδία, το Μπαχρέιν, καθώς και με όλα τα κράτη της ΕΕ και των Βαλκανίων. Επίσης, έκανε αναφορά και στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με αφρικανικές χώρες, όπως η Σενεγάλη, η Αγκόλα, η Γκαμπόν, και η Ρουάντα.

«Όλες αυτές οι συνεργασίες έχουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Επιδιώκουν ενεργά και προωθούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη συνεργασία και την ανάπτυξη. Έχουμε υπογράψει περισσότερες από 350 συμφωνίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα αναφέρω ενδεικτικά τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τα ΗΑΕ, τη στρατηγική συμφωνία με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, τη συμφωνία για την αποκλειστική οικονομική ζώνη με την Ιταλία και την Αίγυπτο», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων με την Ινδία, υπενθυμίζοντας ότι μόλις πρόσφατα η ινδική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος στη Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών και ότι η χώρα μας έχει ενεργή συμβολή στο ΝΑΤΟ και σε όλες τις Αμυντικές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εξήγησε, «συμβάλλουμε στην ασφάλεια της γειτονιάς μας και επιτηρούμε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου. Υποστηρίζουμε το Κόσοβο και έχουμε παρουσία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το Ναυτικό μας παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η Πολεμική μας Αεροπορία παραδίδει βοήθεια στον Λίβανο. Παρέχουμε ενεργειακούς διαδρόμους προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Περιγράφοντας την ενεργητική και εξωστρεφή πολιτική της Ελλάδας ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις δύο ναυτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η ΕΕ στα βόρεια της Λιβύης και στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες, όπως υπενθύμισε, έχουν ελληνικά ονόματα γιατί αποτελούσαν μια πρωτοβουλία που είχε προταθεί από την Αθήνα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το αμερικανικό ακροατήριο και τους αξιωματούχους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης που καλούνται να υλοποιήσουν το δόγμα «Πρώτα η Αμερική» παρουσίασε η υπενθύμιση του Νίκου Δένδια ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του αμερικανικού υγροποιημένου στην Ευρώπη φυσικού αερίου μέσω των ενεργειακών μονάδων της.

Επίσης, εξίσου ενδιαφέρον για το αμερικανικό ακροατήριο είχε η αναφορά ότι η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που επενδύει περισσότερο από το 3,5% του ΑΕΠ της στην άμυνα, εκ του οποίου το 45% δαπανάται για την απόκτηση εξοπλισμών.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχει η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

«Τα αμυντικά συστήματα μας, που ήδη γνωρίζετε, είναι στενά συνδεδεμένα με τα συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Είμαστε μέρος του προγράμματος των F-35. Είμαστε μέρος του προγράμματος για την παραγωγή των νέων αμερικανικών φρεγατών Constellation που πρόκειται να τις κατασκευάσουμε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και επίσης, αποκτάμε περισσότερα από 40 ελικόπτερα Black Hawk.Μοιραζόμαστε, λοιπόν, πολλά με τις αμυντικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου που θα αλλάξει την πολιτική κυρώσεων για τις παραβάσεις

31/05/2025 - 10:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Πλήγμα στην παραδοσιακή οικογένεια η απόφαση του ΣτΕ για τα ομόφυλα ζευγάρια

31/05/2025 - 12:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Η διάσημη αυτή φωτογραφία της Αρμένιας μάνας τραβήχτηκε από τον Άρμιν Βέγκνερ (πηγή: armenian-genocide.org)

Από τις οθωμανικές γενοκτονίες στο νέο τουρκικό επεκτατισμό: Σκέψεις και προτάσεις

2 ώρες πριν
Εικόνα από παλαιότερο γλέντι του δραστήριου Συλλόγου (πηγή: spfth.wordpress.com)

Αποχαιρετιστήριο γλέντι για τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

3 ώρες πριν
Εικόνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, έξω από χάνι του Γεσίρογλη ή Γεσίρογλου στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook.com/ groups/Zafer Duran/ TRABZONDAN ESİNTİLER)

Η φιλοξενία στον Πόντο ήταν μοναδική και θύμιζε αρχαία Ελλάδα – Ένα βράδυ στα Αμπέλια Τραπεζούντας

4 ώρες πριν

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign