pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Νέες συλλήψεις μελών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για «τρομοκρατία»

Δήμαρχος της επαρχίας Βαν, που ανήκει στο κόμμα DEM, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκισης για «απόπειρα βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση»

11/02/2025 - 7:48μμ
Τούρκοι αστυνομικοί μπλοκάρουν υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια έρευνας εναντίον του, στο πλαίσιο των συνεχόμενων διώξεων  (φωτ. αρχείου: EPA/Erdem Sahin)

Τούρκοι αστυνομικοί μπλοκάρουν υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια έρευνας εναντίον του, στο πλαίσιο των συνεχόμενων διώξεων (φωτ. αρχείου: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη σύλληψη εννέα μελών δημοτικών συμβουλίων που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία προχώρησε σήμερα, Τρίτη, η τουρκική αστυνομία, συνεχίζοντας την επιχείρηση καταστολής εις βάρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη δύο αντιδημάρχων και άλλων επτά μελών του δημοτικού συμβουλίου από εννέα διαμερίσματα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με την κατηγορία ότι έχουν διασυνδέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα συλληφθέντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου εξελέγησαν στο πλαίσιο μιας εκλογικής συμφωνίας ανάμεσα στο CHP και στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM –το τρίτο μεγαλύτερο στη Βουλή– σύμφωνα με το TRT.

«Πολιτικά υποκινούμενες οι έρευνες»

Κάποιοι δήμοι αντιμετώπισαν πρόσφατα έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί δήμαρχοί τους να κατηγορηθούν για τρομοκρατία και για αδικήματα που συνδέονται με τη διαφθορά.

Το CHP αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι έρευνες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες για πολιτική ανάμειξη στις υποθέσεις και ισχυρίζεται ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μέλος του CHP που θεωρείται πιθανός διεκδικητής της τουρκικής προεδρίας, έχει αντιμετωπίσει πολλές δικαστικές έρευνες σε σχέση με σχόλιά του με τα οποία ασκούσε κριτική στις έρευνες που διενεργούνται στους δήμους της πόλης.

«Οι άνθρωποι αυτοί ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν ‘τρομοκράτες’ για κάποιο λόγο μετά τις εκλογές παρότι συνέχιζαν τις συνήθειές τους μέχρι τις εκλογές», έγραψε στο Χ ο Ιμάμογλου κατηγορώντας ξανά την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη ως πολιτικό όπλο.

İstanbul’daki bazı CHP ilçe belediyelerimize bu sabah yine şafak operasyonu düzenlendi. 2 belediye başkan yardımcımız ve 7 ilçe meclis üyemiz gözaltına alındı. Seçimlere kadar rutin işlerini yapan, normal hayatlarına devam eden bu insanlar, seçimlerden sonra her nedense aniden…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 11, 2025

Στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία πριν από σχεδόν ένα χρόνο το CHP κέρδισε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας Άγκυρας και κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες στην επαρχία όπου κυριαρχεί το κόμμα του Ερντογάν.

Καταδίκη δημάρχου του DEM

Εξάλλου, σήμερα ο Αμπντουλάχ Ζεϊντάν, ο δήμαρχος της ανατολικής επαρχίας Βαν, που ανήκει στο κόμμα DEM, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκισης για «απόπειρα βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το TRT.

Πολλοί δήμαρχοι του DEM έχουν απομακρυνθεί από το αξίωμά τους από το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς διεξάγονται συνομιλίες με τη στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε μια προσπάθεια τερματισμού της 40ετούς σύγκρουσης ανάμεσα στην κουρδική οργάνωση και στο τουρκικό κράτος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

18/10/2026 - 8:00μμ
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

18/10/2026 - 7:36μμ
Το άγαλμα της Δημοκρατίας με κίτρινο γιλέκο, μετά τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τα αιτήματα, οι άνθρωποι και η κλιμάκωση της βίας

18/10/2026 - 6:53μμ
Διαδηλωτές με αλβανικές σημαίες αντιπαρατίθενται με αστυνομικούς στα Τίρανα, στις 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra).
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα επεισόδια στα Τίρανα και επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

18/10/2026 - 5:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

17/10/2026 - 10:54μμ
Ο πάπας Λέων σε κάποια ομιλία του (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για τον Πάπα Λέοντα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα – Επιστρέφει στο Βατικανό

17/10/2026 - 9:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

34 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης/Facebook)

Ποντιακή μνήμη και κυπριακός ελληνισμός: Το «κρυφό σχολειό» του Ριζοκαρπάσου ζωντάνεψε στη Θέρμη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

2 ώρες πριν
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

2 ώρες πριν
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV