pontosnews.gr
Σάββατο, 12/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δυστύχημα στα Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για τα βίντεο που παραδόθηκαν από την «ΙΝΤΕΡ ΣΤΑΡ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΕΠΕ»

Με εντολή του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας θα ελεγχθεί το υλικό

10/02/2025 - 12:00μμ
Τα μοιραία βαγόνια απομακρύνονται από το σημείο της τραγωδίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τα μοιραία βαγόνια απομακρύνονται από το σημείο της τραγωδίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κατεπείγουσα έρευνα για τα τρία βίντεο που παρέδωσε στην ανάκριση της υπόθεσης των Τεμπών, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη βιντεοεπιτήρηση της διαδρομής των τρένων για λογαριασμό του ΟΣΕ, διέταξε ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαΐμης, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τους δικαστικούς πραγματογνώμονες που θα ελέγξουν και θα αναλύσουν το επίμαχο υλικό το οποίο χαρακτηρίζει «ιδιαίτερης σημασίας».

Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας που παρέλαβε και κατέσχεσε τα τρία βίντεο στις 5 Φεβρουαρίου, έχει ήδη δώσει σχετική εντολή από τις 7 Φεβρουαρίου στους δικαστικούς πραγματογνώμονες της τραγωδίας Απόστολο Βασιλάκο, Μηχανολόγο Μηχανικό και Σταύρο Μπατζόπουλο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Οι ειδικοί πρέπει να διενεργήσουν έλεγχο και ανάλυση στα τρία βίντεο που προσκομίστηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρείας Βασίλη Καπερνάρο και να πιστοποιήσουν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία που εμφανίζεται σε αυτά είναι αυτή που ενεπλάκη στην μοιραία μετωπική με την επιβατική αμαξοστοιχία.

Επίσης ζητά να ελέγξουν αν από το επίμαχο οπτικό υλικό προκύπτει, αν πίσω από τις ηλεκτράμαξες «μεταφέρεται ή όχι –είναι τοποθετημένο ή όχι, βυτίο ή παλέτα με ικανό αριθμό δοχείων μεταφοράς υγρών καυσίμων/υδρογονανθράκων/διαλυτών, στοιχείο που συνιστά ισχυρισμό μερίδας διαδίκων και των ορισθέντων από αυτούς τεχνικών συμβούλων».

Ο Σωτήρης Μπακαϊμης τονίζει στο έγγραφο του προς τους δύο πραγματογνώμονες ότι «Την έκθεσή σας αυτή, έρευνας και ανάλυσης, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε και να μας εγχειρήσετε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, ενόψει της ιδιαίτερης σημασίας του υπό διερεύνηση ψηφιακού υλικού για την ουσία της υπόθεσης και ειδικότερα για το αν είχε φορτωθεί και μεταφερόταν με την ανωτέρω εμπορική αμαξοστοιχία παράνομα εύφλεκτο υλικό».

Η εντολή του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας αναφέρει ως προς το επίμαχο υλικό που παρέδωσε η εταιρεία:

«Στα πλαίσια της διενεργούμενης από εμάς κυρίας ανακρίσεως, την 5-2-2025 εμφανίστηκε στο Ανακριτικό Γραφείο ο Βασίλειος Καπερνάρος, δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 008473), ενεργών ως πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΙΝΤΕΡ ΣΤΑΡ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ Ε.Π.Ε.», με αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας τη βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα – Θεσσαλονίκη δυνάμει σχετικής ενεργής σύμβασης (κατά το επίμαχο διάστημα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος αλλά και μέχρι σήμερα) με τον «Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.» (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.) και μας παρέδωσε μία (1) εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (usb stick), μάρκας SanDisk, η οποία περιέχει τρία (3) βίντεο, που αφορούν στο ως άνω διερευνώμενο από εμάς δυστύχημα.

Κατόπιν τούτων, επειδή αφενός έργο του ανακριτή και κύριο αντικείμενο της κυρίας ανακρίσεως αποτελεί η ανακάλυψη-εξακρίβωση της αληθείας και η συγκέντρωση-συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για τη βεβαίωση τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων (άρθρο 239 ΚΠΔ) και αφετέρου κρίνεται ιδιαίτερα ουσιώδες για την υπόθεση να διερευνηθεί και αναλυθεί το εν λόγω ψηφιακό υλικό (τρία (3) video), παρακαλούμε όπως, υπό τις ως άνω ιδιότητές σας και με τις συγκεκριμένες ειδικότητες που φέρετε, προβείτε στην έρευνα και ανάλυση του οπτικού αυτού υλικού, συντάσσοντας σχετική έκθεση έρευνας-ανάλυσης, με την οποία ειδικότερα να γίνεται παράθεση όσων στοιχείων εντοπίσετε, από τα οποία αποδεικνύεται:

α) ότι η εμφανιζόμενη στο ψηφιακό υλικό διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία ταυτίζεται με την εμπλακείσα στο διερευνώμενο από εμάς σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28-2-2023 εμπορική αμαξοστοιχία 63503, παραθέτοντας ειδικότερα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το γεγονός αυτό και μπορείτε από την έρευνα-ανάλυση να εντοπίσετε (αριθμοί και διακριτικά φορταμαξών, αριθμοί και διακριτικά εμπορευματοκιβωτίων κλπ.), καθώς και ό,τι άλλο κρίνετε ουσιώδες και άξιο μνείας με βάση την έρευνα-ανάλυση του ψηφιακού αυτού υλικού

β) αν στο ίδιο αυτό ψηφιακό υλικό, αμέσως πίσω από τις ηλεκτράμαξες της εν λόγω εμπορικής αμαξοστοιχίας, είτε επί των φορταμαξών με τα χαλύβδινα ελάσματα είτε επί της φορτάμαξας με το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο, που κατά τη σειρά σύνθεσης του εν λόγω συρμού ακολουθούσε είτε και στα βαγόνια που ακολουθούν μέχρι το πέρας του συρμού, μεταφέρεται ή όχι – είναι τοποθετημένο ή όχι, βυτίο ή παλέτα με ικανό αριθμό δοχείων μεταφοράς υγρών καυσίμων/υδρογονανθράκων/διαλυτών, στοιχείο που συνιστά ισχυρισμό μερίδας διαδίκων και των ορισθέντων από αυτούς τεχνικών συμβούλων.

Τα ψηφιακά αυτά αρχεία αναφέρονται αναλυτικά στην ως άνω σχετική, από 5-2-2025, έκθεση κατάσχεσης του εν λόγω ψηφιακού υλικού στην οποία προβήκαμε κατά τον ΚΠΔ.

Την έκθεσή σας αυτή, έρευνας και ανάλυσης, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε και να μας εγχειρήσετε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, ενόψει της ιδιαίτερης σημασίας του υπό διερεύνηση ψηφιακού υλικού για την ουσία της υπόθεσης και ειδικότερα για το αν είχε φορτωθεί και μεταφερόταν με την ανωτέρω εμπορική αμαξοστοιχία παράνομα εύφλεκτο υλικό».

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρεται και στην εντολή προς τους δύο πραγματογνώμονες, ότι ο κ. Μπακαϊμης με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας ανέλαβε στις 10 Μαρτίου 2023 τη διενέργεια κύριας ανάκρισης για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 για τις πράξεις:

1) διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς (σιδηροδρόμου) με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα: α) τον θάνατο περισσοτέρων και μεγάλου αριθμού προσώπων (κατά συρροή), β) τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων (κατά συρροή), καθώς και βλάβη εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, γ) τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και δ) τον κοινό κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα,

2) ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

3) βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και

4) απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, φερόμενες ως τελεσθείσες στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2023 και στις 28-2-2023 (σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή Ευαγγελισμού Τεμπών Λάρισας).

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι δύο γιατροί στην είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Το «χαμένο» δίωρο στο Κολωνάκι – Οι ψηφιακοί μάρτυρες που ξαναγράφουν το χρονικό

12/09/2026 - 10:59πμ
Η είσοδος του νοσοκομείου στις Σέρρες (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση-θρίλερ στις Σέρρες: Ένοπλοι «ΟΠΚΕ» άρπαξαν κρατούμενο από το νοσοκομείο

12/09/2026 - 9:28πμ
Λίγα λουλούδια από θαυμαστές, έξω από το σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: «Καίει» τους γιατρούς ο οδηγός ταξί – Τι ερευνά η ΑΑΔΕ

12/09/2026 - 8:29πμ
Πλησιάζει η ώρα που οι ομπρέλες θα θυμηθούν την κανονική χρήση τους (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού – Αρχικά από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι υπόλοιποι υπομονή

12/09/2026 - 8:10πμ
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γεώργιος» τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Καταστροφής της Σμύρνης

11/09/2026 - 11:39μμ
(Πηγή: ΑΑΔΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Διπλό χτύπημα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων

11/09/2026 - 9:11μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Η κατηγορούμενη γιατρός παρουσίαζε το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε συνέδριο

11/09/2026 - 7:48μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο, το εισιτήριο της ΔΕΘ φτάνει μέχρι το Τόκιο

11/09/2026 - 7:20μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δάφνη: Στα χέρια αστυνομικού εκτός υπηρεσίας ανήλικοι ληστές

11/09/2026 - 6:18μμ
Από το ΑΤ Κυψέλης στην Ευελπίδων οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο γιατρούς – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο

11/09/2026 - 3:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά την έκρηξη σε εγκατάσταση της EMCO στην περιοχή Γκόρνι Βαρπίστα, στη Βουλγαρία (πηγή: Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση)

Βουλγαρία: Νέα έκρηξη στις αποθήκες του Γκέμπρεφ – Η σκιά της GRU στον πόλεμο των πυρομαχικών

7 λεπτά πριν
Οι δύο γιατροί στην είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Το «χαμένο» δίωρο στο Κολωνάκι – Οι ψηφιακοί μάρτυρες που ξαναγράφουν το χρονικό

33 λεπτά πριν
Στη «Στέγη Κοριτσιού» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το 1961 (φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Η «Στέγη» που άνοιγε στα κορίτσια το δρόμο προς τις σπουδές

53 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του τριμερούς πλαισίου ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον, στις 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: US Department of State / James C. Pan)

Ισραήλ-Λίβανος: Για τον Οκτώβριο μετατίθενται οι κρίσιμες συνομιλίες στη Ρώμη

1 ώρα πριν
Ιστορικό οπτικό υλικό προβάλλεται κατά τη διάρκεια της επετειακής παράστασης της 9ης Σεπτεμβρίου 2022 (φωτ.: İzmir Büyükşehir Belediyesi)

Σμύρνη 1922: Τριάντα δευτερόλεπτα σιωπής για τη φωτιά – Οι νεκροί έμειναν έξω από τη μνήμη

2 ώρες πριν
Η είσοδος του νοσοκομείου στις Σέρρες (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Απόδραση-θρίλερ στις Σέρρες: Ένοπλοι «ΟΠΚΕ» άρπαξαν κρατούμενο από το νοσοκομείο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV