pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: «Χάσιμο χρόνου» το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των Παλαιστινίων

10/02/2025 - 12:35μμ
Παλαιστίνιοι περπατούν μπροστά από κατεστραμμένα σπίτια στη Γάζα (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Παλαιστίνιοι περπατούν μπροστά από κατεστραμμένα σπίτια στη Γάζα (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Χάσιμο χρόνου» και «μάταιο κόπο» χαρακτήρισε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη για επίσκεψη σε τρεις χώρες της Ασίας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στους επικριτές του ότι η αντίδρασή του στο σχέδιο για απομάκρυνση των Παλαιστινίων ήταν υποτονική, αναφέροντας: «Θα ήθελα να το πω ξεκάθαρα, οι προτάσεις που έκανε η νέα αμερικανική κυβέρνηση με την πίεση του σιωνιστικού λόμπι σχετικά με τη Γάζα δεν έχουν από τη δική μας άποψη τίποτα το άξιο αναφοράς και συζήτησης. Είναι χάσιμο χρόνου. Είναι μάταιος κόπος».

«Κανείς δεν έχει τη δύναμη να απομακρύνει τους κατοίκους της Γάζας από την πανάρχαια και αιώνια πατρίδα τους χιλιάδων ετών. Η Παλαιστίνη με τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ανήκει στους Παλαιστίνιους. Παρά τις κάθε είδους επιθέσεις του Ισραήλ, ο λαός της Γάζας, ο οποίος δεν εγκαταλείπει τη γη του, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Γάζα. Στην ομιλία που θα κάνω στη Μαλαισία, θα μοιραστώ (τις σκέψεις μου για το) τι πρέπει να γίνει στη Γάζα» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στιγμιότυπο από διαδήλωση στη Μελβούρνη κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα (φωτ.: EPA/Diego Fedele)

Ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ, και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, οι οποίοι τον επέκριναν επειδή παρέμεινε σιωπηλός για τις δηλώσεις του Τραμπ: «Έχω δυο λόγια για την αξιωματική αντιπολίτευση. Βλέπουμε ότι κάποιοι με τον πρόεδρο και τον δήμαρχό τους τολμούν να αμφισβητήσουν την ευαισθησία μας για την Παλαιστίνη. Πώς τολμάτε να αμφισβητείτε τη στάση μου και τη στάση της κυβέρνησής σας για τον αγώνα της Παλαιστίνης. Εσείς δεν είστε που μόλις χθες χαρακτηρίζατε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση; Πρώτα ζητήστε συγγνώμη για τις συκοφαντίες σας κατά της παλαιστινιακής αντίστασης και μετά μιλήστε. Θα έπρεπε να έχετε λίγη ντροπή και τιμή. Όλος ο κόσμος, ειδικά οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας, γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουμε κάνει για τον παλαιστινιακό αγώνα και τι έχουμε διακινδυνεύσει για αυτόν τον αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη ηχηρής αντίδρασης μέχρι χθες εκ μέρους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας, προκάλεσε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας)

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας: Τίμησε τη μαύρη επέτειο της 19ης Μαΐου με μνήμες Γενοκτονίας

13 λεπτά πριν

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Την Κυριακή 24 Μαΐου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Πήλιος και Καλοσκάμης στο Allwyn Game Time σε ένα επεισόδιο για πρωταθλητές

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/efxsinospontos)

Μεταμόρφωση Αττικής: Πόντιοι και Κρήτες τιμούν από κοινού τη 19η Μαΐου και την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με… σαματά έστειλαν οι Πόντιοι των Αχαρνών το μήνυμα ότι ποντιακός ελληνισμός παραμένει ζωντανός, με το κεφάλι ψηλά!

2 ώρες πριν
Το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: Τζ.Ρ.)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης ιχνηλατεί την πορεία του ποντιακού ελληνισμού στη Βόρεια Αμερική

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign