pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Πεντάσφαιρη η ΑΕΚ – Απώλειες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 5-0 του Πανσερραϊκού, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα και ο Άρης νίκησε 2-0 του Παναθηναϊκού

9/02/2025 - 10:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γνωρίζοντας τα «στραβοπατήματα» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία και βγήκε κερδισμένη από την 22η αγωνιστική της Super League. Η Ενωση συνέτριψε 5-0 τον Πανσερραϊκό στην άδεια (λόγω τιμωρίας) «Αγιά-Σοφιά – OPAP Arena» και μείωσε σε δύο βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» με τον Αστέρα Τρίπολης.

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν μόνοι στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να βρει το γρήγορο γκολ, που πάντα είναι σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια, χάρη σε ένα εξαιρετικό σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής στο 8ο λεπτό. Απαλλαγμένοι από το όποιο άγχος, οι γηπεδούχοι διατήρησαν εύκολα τα ηνία του αγώνα και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 23΄, με κοντινή κεφαλιά του Μαρσιάλ μετά από σέντρα του Ελίασον (που επέστρεψε μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα). Τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος πλησίασε και σε δεύτερο προσωπικό γκολ, όμως ο Γκουγκελασβίλι έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ελίασον πέρασε λίγο άουτ. Ο Σουηδός έψαξε ξανά το γκολ στο 38΄, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού τον σταμάτησε, για να ακολουθήσει άστοχο πλασέ του Μαρσιάλ στο 40΄, στην τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο β΄ μέρος και είχε ευκαιρίες με τον Πιερό, ενώ απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 65΄, όταν ο Χατζισαφί απομάκρυνε τελευταία στιγμή το γύρισμα του Φαρές, με τον Μπετανκόρ να καραδοκεί για ένα εύκολο γκολ. Παρότι φάνηκε για λίγο να ρίχνουν ρυθμό, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βρήκαν τρίτο γκολ στο 73΄, με τον νεοεισελθόντα Λιούμπισιτς να εκμεταλλεύεται μία σύγχυση στην περιοχή του Πανσερραϊκού και να σκοράρει από πολύ κοντά, μετά από κόντρα σε γύρισμα του Ρότα. Ακόμη ένα γύρισμα από τα δεξιά, αυτή τη φορά από τον Ελίασον, έδωσε τη δυνατότητα στον Αντονί Μαρσιάλ να πετύχει με κοντινή προβολή το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για να τον… μιμηθεί τρία λεπτά αργότερα ο Λιούμπισιτς, που τελείωσε μία ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Πιερό. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ της τιμής στο 88΄, αλλά ο Στρακόσια νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντέλετιτς.

Ο Αστέρας Τρίπολης αποδείχθηκε κακός δαίμονας του Ολυμπιακού στην εφετινή Σούπερ Λίγκα, αφού μετά τη νίκη στον πρώτο γύρο (1-0) υποχρέωσε απόψε τους «ερυθρόλευκους» σε νέα απώλεια, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Οι Αρκάδες «έκοψαν» από τον υποψήφιο μνηστήρα του τίτλου 5 βαθμούς.

Ο (προφανής) στόχος των φιλοξενούμενων να παίξουν σφιχτά ανασταλτικά και να ψάξουν τους χώρους απέδωσε καρπούς μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Μπαρτόλο βρήκε εντελώς… έρημη την αντίπαλη δεξιά πλευρά, καθώς Κοστίνια, Έσε (έπρεπε να καλύπτει τον Πορτογάλο μπακ) και Μπιανκόν είχαν μείνει ψηλά, προχώρησε με όση άνεση ήθελε και βρήκε τον Καλτσά, που νίκησε τον Τζολάκη για το 0-1. Ένα γκολ που επικυρώθηκε μέσω του VAR, καθώς αρχικά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία καταλογίζοντας οφσάιντ. Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν χάρηκαν για πολύ το προβάδισμα καθώς στο 11΄ ο Κοστίνια σέντραρε, ο Άλχο προσπάθησε να απομακρύνει ανεπιτυχώς με το σώμα και ο Ελ Κααμπί βρήκε τον Τσικίνιο, ο οποίος ισοφάρισε.

Από το 1-1 έως και το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του Αστέρα, αλλά εξαιρουμένης της φάσης του 40ού λεπτού, όταν ο Τσικίνιο με εναέριο βολέ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου, άλλη αξιόλογη στιγμή δεν υπήρξε σε αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε αληθινή πολιορκία, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «ερυθρόλευκους» που, πλέον, δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες. Στο 57΄ ο Ορτέγκα γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Τσικίνιο κοντρόλαρε και σούταρε με τη μία στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα. Στο 61΄ η καλή κεφαλιά του Μπιανκόν σε εκτέλεση κόρνερ πέρασε λίγο άουτ, στο 63΄ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Κοστίνια και μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Βέλντε έστειλε την μπάλα με νέα κεφαλιά στη συμβολή των δοκών, στο 64΄.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από λάθος του Παπαδόπουλου στην έξοδο ο Ελ Κααμπί σούταρε και ο Τριανταφυλλόπουλος με το σώμα έδιωξε πάνω στην γραμμή, στη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού, ενώ στο 90΄+5 η προβολή του Γιάρεμτσουκ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι χάνοντας την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του για τη νίκη.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και παραδίδοντας μαθήματα ανασταλτικής λειτουργίας, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο ξεκίνημα του αγώνα… φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Από το 25ο λεπτό κι έπειτα, οι δυο ομάδες βρήκαν ρυθμό. Από γύρισμα του Χάμζα Μεντίλ, ο Μορόν πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Ίνγκι Ίνγκασον έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του Άνταμ Τσέριν έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Από βαθιά σέντρα του Φιλίπ Τζούρισιτς, ο Τετέ έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από πλάγια θέση στο 27΄, για να χρειαστεί η δύσκολη επέμβαση του Λοντίγκιν δευτερόλεπτα αργότερα, στο κλέψιμο και δυνατό σουτ του Χοσέ Σιφουέντες. Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η απόκρουση του Ρώσου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στο 32΄, με τον Σαβέριο να ολοκληρώνει με – όχι πολύ δυνατό – πλασέ την υπέροχη ατομική του ενέργεια.

Στο 40΄, η ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων από τα δεξιά, έφερε το συρτό σουτ του Φίλιπ Τζούρισιτς, το οποίο στην αριστερή του γωνιά απέκρουσε ο Κουέστα, για να φτάσουμε στο 1-0. Ο Σαβέριο, σε μία κίνηση που θύμισε τη φάση του 32΄, αυτή τη φορά πλάσαρε πιο ψηλά και πιο δυνατά, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Λοντίγκιν, ανοίγοντας το σκορ στο 43ο λεπτό.

Με γκολ για τον Άρη τελείωσε το πρώτο μέρος, με γκολ για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Μορόν «χόρεψε» τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ισπανό φορ. Ο πρώην επιθετικός της Μπέτις δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 50΄, με το 13ο φετινό του τέρμα στη Super League. Χωρίς, όμως, να μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Κουέστα. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» απείλησαν με το δυνατό σουτ του Μάρτιν Μοντόγια στο 72΄, για να ακολουθήσει αυτό του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στην αγκαλιά του Κουέστα δύο λεπτά αργότερα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο IBSA Τζούντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Πασχαλίδου στην Τιφλίδα

26/03/2026 - 7:35μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τάσος Δουβίκας στο Allwyn Game Time: «Η Εθνική Ομάδα αποτελεί ένα νεανικό σύνολο με τεράστια πείνα για διάκριση»

26/03/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Νίκη τετράδας για τον ΠΑΟΚ

25/03/2026 - 8:20μμ
(Φωτ.: Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ: Η παραγνωρισμένη προσφορά του προέδρου Γιώργου Μελά

25/03/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Ήττα στο φινάλε για τον Ολυμπιακό στη Βαλένθια

24/03/2026 - 11:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Νίκη… εξάδας για τον Παναθηναϊκό

24/03/2026 - 10:55μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το παιχνίδι ξεκινά εκτός παρκέ στο Allwyn Final 4 Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών

24/03/2026 - 5:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Το πρόγραμμα των πλέι οφ 5-8 και των πλέι άουτ

24/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Με Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός η πρεμιέρα των πλέι οφ – Όλο το πρόγραμμα

24/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: ΕΓΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

11ο Aphrodite Cup: Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική ανσάμπλ Γυναικών

23/03/2026 - 12:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

36 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ λόγω μεγάλης φωτιάς στη Χαλάστρα

1 ώρα πριν
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

1 ώρα πριν
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»)

Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»: Μήνυμα ενότητας και μνήμης για την 25η Μαρτίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign