pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαντορίνη: Νέοι σεισμογράφοι στο νησί – Ενημέρωση Παπαζάχου μετά τη σύσκεψη με Μητσοτάκη

«Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο μιας ισχυρότερης δόνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ

7/02/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ενημέρωση για τα γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή της Σαντορίνης έκανε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους φορείς. Όπως είπε ο Κ. Παπαζάχος, η ακολουθία συνεχίζει αυτές τις τέσσερις μέρες με την ίδια ένταση, ωστόσο είναι πιο αισιόδοξοι καθώς βλέπουν «το κομμάτι του ρήγματος, το οποίο έχει πλέον πιο σαφή χαρακτηριστικά μετά την πύκνωση του δικτύου, να αρχίζει να “γεμίζει”, δηλαδή να απομακρύνονται οι πιθανότητες όλο και περισσότερο, να γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο μιας ισχυρότερης δόνησης».

Παράλληλα επισήμανε ότι στη Νέα Καμένη εγκαθίστανται νέοι σεισμογράφοι, το απόγευμα στο Γαβρίλο θα μπει ένας νέος σεισμογράφος, ενώ στη Θηρασιά θα μπει νέος σεισμογράφος αύριο, Σάββατο.

«Έχουμε τρία διαφορετικά πράγματα. Σε σχέση με την ακολουθία: η ακολουθία συνεχίζει αυτές τις τέσσερις μέρες με την ίδια ένταση. Δημιουργούνται ψευδαισθήσεις καμιά φορά ότι η ακολουθία ηρεμεί. Έχει έναν τρόπο η ακολουθία, έχει έναν μηχανισμό μάλλον, που οφείλεται σε ρευστά και δίνει μεγάλες εξάρσεις σεισμών, μαζεμένων σε κάποιες ώρες. Έτυχε προχθές το βράδυ να γίνουν όλοι μεταξύ 03:00 και 05:30 τα ξημερώματα. Όσοι ήσασταν εδώ το βιώσατε, δύσκολα κοιμηθήκαμε. Χθες το βράδυ δεν έγινε. Έτυχε να γίνει σήμερα το πρωί πάλι μια μικρή ομάδα.

O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

»Έτσι θα πορευτούμε και το επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε το κομμάτι του ρήγματος, το οποίο έχει πλέον πιο σαφή χαρακτηριστικά μετά την πύκνωση του δικτύου, να αρχίζει να “γεμίζει”, δηλαδή να απομακρύνονται οι πιθανότητες όλο και περισσότερο, να γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο μιας ισχυρότερης δόνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Παπαζάχος.

Παράλληλα επισήμανε ότι εκεί όπου είναι το επίκεντρο, και πλέον τα χαρακτηριστικά που έχει, ακόμα και μια ισχυρότερη δόνηση θα είχε σχετικά πλέον περιορισμένες επιπτώσεις στο νησί.

«Τα σενάρια που έχουμε “τρέξει” δεν δείχνουν κάτι το σημαντικό», τόνισε, και συμπλήρωσε ότι «τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει τη φύση και εκπλήξεις. […] Κινούμαστε πάντα με στοιχεία, δεν κινούμαστε με υποθέσεις. Όπως είπα, δεν “ψυχανεμιζόμαστε” στην επιστήμη. Στοιχεία θέλουμε, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους νέους σεισμογράφους που εγκαθίστανται στην περιοχή σημείωσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, και άλλοι συνάδελφοι, από διάφορα κέντρα, να βελτιώσουμε την παρακολούθηση για να σας δίνουμε και πιο αξιόπιστες πληροφορίες. Όμως, πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα παραμείνουμε σε σχετικά συντηρητικά σενάρια. Είναι μια προσωπική άποψη. Η Επιτροπή, όμως, είναι πολυμελής και η μεσότητα κατά τον Αριστοτέλη είναι μάλλον η καλύτερη προσέγγιση. Γι’ αυτό και οι εθνικές επιτροπές, όπως πολύ σωστά είπατε, βγάζουν μία μέση άποψη η οποία είναι ψύχραιμη και ώριμη και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι δεν πρέπει ο κόσμος να ακούει τις φήμες που αναπτύσσονται», υπογράμμισε.

Τέλος σημείωσε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Κάθε μέρα, νομίζω, πηγαίνουμε ελαφρά προς το καλύτερο, αλλά δεν θα είναι τόσο γρήγορη η απεμπλοκή μας. Θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι εδώ μια μικρή υπομονή, ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο».

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι. Καρδάρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/photos/animal-river-waterside-bird)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος την Τετάρτη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά

7/10/2026 - 8:08πμ
Κινητοποιήσεις στην Αθήνα κατά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στην Ελλάδα (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάρκο Ρούμπιο: Μαζικές αντιαμερικανικές διαδηλώσεις για την επίσκεψή του στην Αθήνα

7/10/2026 - 12:37πμ
(Πηγή: youtube.com/@AA-wi8kc)
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίας: Κατάσχεση-μαμούθ 7,4 εκατ. τσιγάρων σε φέρετρα

6/10/2026 - 8:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικές εταιρείες – Ζημιά 5 εκατ. ευρώ σε ΕΦΚΑ και Εφορία

6/10/2026 - 7:21μμ
Εικόνα από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο ύποπτα φιαλίδια (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση του ΤΕΕΜ – Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια τα δύο ύποπτα φιαλίδια

6/10/2026 - 6:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό φιαλιδίων με επικίνδυνη ουσία

6/10/2026 - 5:05μμ
Άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου από το σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη παρουσία εισαγγελέα και δικηγόρου, στο ΑΤ Κυψέλης. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ανοίγει το χρηματοκιβώτιο – Η κόρη των γιατρών στους νέους μάρτυρες

6/10/2026 - 1:45μμ
Ταμπέλα έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη-μαμούθ με θύμα τον ΕΦΚΑ: Οκτώ συλλήψεις – Πληροφορίες για σύλληψη του Φίλιππου Καμπούρη

6/10/2026 - 12:33μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα – Προσλήψεις και αλλαγές στη λειτουργία των υπηρεσιών

6/10/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητικές κινητοποιήσεις στις 8 Οκτωβρίου: 15 μαθητές ανά τμήμα, ασφαλή σχολεία και δωρεάν εκδρομές τα βασικά αιτήματα

6/10/2026 - 9:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

8 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της διοργάνωσης

2ος Μαραθώνιος Ποντιακού Στίχου «Η Φωνή που δεν σίγησε ποτέ»: Παράταση αιτήσεων έως τις 13 Δεκεμβρίου

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ ORGANOSH.PONTION.NOMOY.KASTORIAS)

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου, ιστορίας και λαογραφίας στην Καστοριά

56 λεπτά πριν
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/photos/animal-river-waterside-bird)

Καιρός: Γενικά αίθριος την Τετάρτη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/president.gov.ua)

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μαζική επίθεση – Έκκληση στη Δύση για ενίσχυση της αεράμυνας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV