pontosnews.gr
Σάββατο, 8/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν υπάρχει απόκρυψη εγγράφων για το «μπάζωμα» στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Γιατί δεν απαντάει στην Μαρία Καρυστιάνου

3/02/2025 - 10:23μμ
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με αφορμή δημοσιεύματα περί παραμονής της δικογραφίας για τα Τέμπη στο συρτάρι του Προέδρου της Βουλής και με την επισήμανση ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης «δεν απαντά στην κ. Καρυστιανού γιατί σέβεται τον πόνο όλων των μανάδων και των πατεράδων, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον της Βουλής, είναι υποχρέωσή του να μιλήσει», ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε τις εξής διευκρινίσεις-απαντήσεις, «για το κύρος της Βουλής».

  • Η ποινική δικογραφία για το λεγόμενο «μπάζωμα», ήρθε στη Βουλή στις 23.5.2024. Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια την ίδια ημέρα, στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ανεγνώσθησαν και τα ονόματα των υπουργών που αφορούσε, δηλαδή των κ.κ. Τριαντόπουλου, Πλεύρη, Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο.
  • Στη συνέχεια, στις 6/8/2024, όταν δηλαδή η Βουλή ήταν κλειστή, διαβιβάστηκαν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα «συμπληρωματικά της δικογραφίας (σ.σ. αυτής που είχε υποβληθεί στη Βουλή τον Μάιο) έγγραφα, ήτοι έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, μετά συνημμένων εγγράφων, τα οποία αφορούν ήδη υποβληθείσα δικογραφία (σ.σ. την δικογραφία του Μαΐου) και προκειμένου να συσχετιστούν με αυτή». Είναι δηλαδή έγγραφα συμπληρωματικά της ήδη υποβληθείσας δικογραφίας. «Η διαβίβαση συμπληρωματικών εγγράφων στη Βουλή, τα οποία προκύπτουν στο πλαίσιο μιας ανάκρισης, είναι κάτι το σύνηθες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τα συσχετιζόμενα αυτά έγγραφα που ήρθαν «όλα μαζί» συμπληρωματικά της κεντρικής δικογραφίας, για το «μπάζωμα», στη Βουλή στις 6.8.2024, ήταν τα κάτωθι:

  • Τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία Λάρισας στον Άρειο Πάγο, και πήγαν στη Βουλή με διαβιβαστικό από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρει ότι είναι έγγραφα που διαβιβάζονται προκειμένου να συσχετιστούν με τη δικογραφία του Μαΐου.
  • Έγγραφο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, της κ. Υφαντή, υπό τον τίτλο «συμπληρωματικός κατάλογος εγγράφων της δικογραφίας του Μαΐου του 2024», που αναφέρει ότι είναι έγγραφα προκειμένου να συσχετιστούν στη δικογραφία που είχε ήδη υποβληθεί (σ.σ. την κεντρική δικογραφία)
  • Έγγραφο από την εισαγγελέα Εφετών Λάρισας Αικατερίνη Μάτση, με διαβιβαστικό που ανέφερε ότι πρέπει να υποβληθούν για συσχέτιση στην ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

«Επομένως δεν απεκρύβη απολύτως τίποτα. Τα συμπληρωματικά έγγραφα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ στην κύρια δικογραφία. Οποιοσδήποτε συνάδελφος από την αντιπολίτευση ήθελε, μπορούσε να πάει και να δει τη δικογραφία. Όπως μπορεί να πάει και από αύριο και να δει τη δικογραφία. Δεν έχει πάει ουδείς», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Αυγούστου 2023 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Π.Δ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: freeworldmaps.net/europe/mediterranean)

Το μεσογειακό τρίγωνο και η ανάσχεση της Τουρκίας

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Εύζωνοι: Μια ζωντανή ιστορία – Στολές και σύμβολα ελευθερίας

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πάνω από 64 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Βροχερό Σάββατο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: «Καθάρισε» στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign