pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Νίκη με Μουζακίτη ο Ολυμπιακός – Τρίποντα για Άρη, Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Λιβαδειά, ο Άρης στη Λεωφόρο και ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο

2/02/2025 - 11:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το παρθενικό γκολ του Χρήστου Μουζακίτη με την πρώτη ομάδα, ήταν αυτό που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1 μέσα στο «Λάμπρος Κατσώνης» επί του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο 19χρονος σκόραρε στο 85ο λεπτό και χάρισε στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το «τρίποντο».

Μόλις στο 2ο λεπτό οι Πειραιώτες απείλησαν για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά-ψαράκι του Κωστούλα, για να ακολουθήσουν τρεις καλές ευκαιρίες για τους Βοιωτούς με πρωταγωνιστή τον Ζίνι.

Στο 21΄, ο δανεικός από την ΑΕΚ επιθετικός πέρασε… σαν σταματημένο τον Ορτέγκα, αλλά βγήκε πλάγια κι ο Τζολάκης τον πρόλαβε. Στο 23΄, ο Ζίνι και δυο συμπαίκτες του δεν πρόλαβαν για εκατοστά το γύρισμα του Χάνα από τα αριστερά ενώ στο 27΄ ο Ζίνι αρχικά προσπέρασε τον Κάρμο, αλλά ο στόπερ των «ερυθρολεύκων» έκανε καίριο τάκλιν, για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 35΄ σε μαρκάρισμα του Ρέτσου πάνω στον Ζίνι, χωρίς να δοθεί κάτι, ενώ δυο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πιο μεγάλη τους ευκαιρία: από σέντρα του Βέλντε, ο Χάνα έδιωξε αλλά συγκρούστηκε με τον Γκαραβέλη, αλλά σε κενή εστία ο Γιάρεμτσουκ δε βρήκε δίχτυα με το κεφάλι. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 45’, με τον Γκαρθία να αστοχεί από τα δυο μέτρα, μετά τη σέντρα του Ορτέγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν εξίσου καλός. Στο 54΄, στο παράλληλο γύρισμα του Τσικίνιο, Γιάρεμτσουκ και Βέλντε δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Στο 66΄ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ, με το πλασέ του Τσικίνιο να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη και να απομακρύνεται. Στην αντεπίθεση, στο σουτ που επιχείρησε ο Λαμαράνα, η μπάλα κόντραρε, όμως ο Τζολάκης κατάφερε να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε. Υπέροχο χτύπημα φάουλ του Τσικίνιο στο 69΄, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία να σκάσει εκτός γραμμής του τέρματος του Γκαραβέλη. Ο Μεντιλίμπαρ, με τον χρόνο να πιέζει, άρχισε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος, από την άλλη, θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή, ώστε να αποφορτίσει την πίεση που δεχόταν η άμυνά του. Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 85ο λεπτό. Ο Μουζακίτης γέμισε, ο Εραμούσπε απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε ξανά στον 19χρονο μέσο που με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το «Απόστολος Νικολαΐδης», επικρατώντας με 1-0 της Athens Kallithea. Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο ξεκίνημά του, χωρίς πάντως μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Για να φτάσουμε στο… πεντάλεπτο του τρόμου για τους γηπεδούχους.

Αρχικά, στο 17΄, είδαν την κεφαλιά του Γιάννη Λουκίνα, μετά τη συνεργασία του με τον Ντεμέτριους, να σταματάει στο δοκάρι και την μπάλα να απομακρύνεται. Τρία λεπτά μετά, είδαν τον Μπερναμπέ Μπαραγάν να αποχωρεί τραυματίας, με τον Γιάννη Γκέλιο να παίρνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Και στο 22’, είδαν τον Μεντίλ να σκοράρει σε κενή εστία, έπειτα από τη λάθος συνεννόηση των Νικολάς-Ισιμάτ Μιρίν και Μορ Εντιαγέ, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να δίνει πάσα πάρε-βάλε. Μάλιστα, ο Μαροκινός σκόρερ πήγε στον πάγκο παίρνοντας μια φανέλα με το όνομα του Άλκη και το νούμερο 19.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, οι «κίτρινοι» έψαξαν για δεύτερο γκολ. Το μακρινό-ξαφνικό σουτ του Άλβαρο Σαμόρα (25΄) δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Γκέλιο ενώ αυτό του Χοσέ Σιφουέντες (28΄) πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στην απέναντι πλευρά, στην κάθετη πάσα του Ντεμέτριους (31΄), λίγο έλειψε ο Φραν Βέλεθ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χουλιάν Κουέστα, θέλοντας να προλάβει τον Λουκίνα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το γκολ του Εντιαγέ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Το δεύτερο ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία -που δημιούργησε μόνος του- και σπατάλησε, ο Πιόνε Σίστο. Το σκηνικό με τον Δανό επαναλήφθηκε και στο 55΄. Ο Ντεμέτριους δε βρήκε στόχο στο 61΄, με τους παίκτες του Μαλεζά να βγαίνουν μαζικά, πια, στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Φάσεις, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν. Οι Θεσσαλονικείς, από την άλλη, έβγαιναν εύκολα στην κόντρα, αλλά υστερούσαν στην τελική πάσα. Πιο αξιόλογη στιγμή αυτή του 84ου λεπτού, με το διαγώνιο σουτ του Βλάντιμιρ Νταρίντα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκέλιου.

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στις θέσεις 5-8 πέτυχε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, χάρη σε πέναλτι του Αμρ Ουάρντα στο 36ο λεπτό. Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι ενώ το έργο τους έγινε πιο εύκολο στο τελευταίο ημίωρο και μετά την αποβολή του Επαμεινώνδα Παντελάκη. Λίγα πράγματα από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη που μετά από πολύ καιρό βρέθηκε εκτός της πρώτης οκτάδας – εκεί ανέβηκε πια ο Ατρόμητος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Χρήστος Σιέλης δε γύρισε σωστά την μπάλα στον Λούκας Τσάβες, ο Μακανά Μπάκου μπήκε στην πορεία της αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας μπόρεσε να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Οι δυο ομάδες επιδόθηκαν στη συνέχεια σε ρεσιτάλ μονομαχιών και λαθών, μέχρι να φτάσουμε στο 33’. Σε μια ανύποπτη φάση, στην οποία ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης δεν είχε διακρίνει κάποια παράβαση, παρενέβη το VAR, για χέρι του Σιέλη.

Ο διαιτητής από την Ήπειρο ασπάστηκε την άποψη των Τάσου Παπαπέτρου και Κωνσταντίνου Πουλικίδη, δείχνοντας την άσπρη βούλα. Από την οποία ευστόχησε ο Ουάρντα, χωρίς όμως να πανηγυρίσει το γκολ -ο Αιγύπτιος πέρασε 2,5 χρόνια στο Αγρίνιο.

Ο Ατρόμητος δεν μπήκε στο δεύτερο με διάθεση να κρατήσει το υπέρ του σκορ – το αντίθετο μάλιστα. Στο 54΄ ο Μπάκου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Νίκου Αθανασίου, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 61΄ ο Παντελάκης αντίκρισε αρχικά την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπάκου, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR, η κίτρινη μετατράπηκε σε κόκκινη. Ο Ατρόμητος συνέχισε, λογικό με το αριθμητικό πλεονέκτημα, να ελέγχει το ρυθμό, απειλώντας με το φάουλ του Αθανασίου (63΄), το μονοκόμματο σουτ του Ουάρντα (71΄) και την προβολή του Γιώργου Τζοβάρα (73’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά τις αλλαγές των δυο προπονητών, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Τζοβάρας δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Τσάβες έπειτα από την κάθετη πάσα του Ουεντραόγκο στο 84΄ ενώ στο επόμενο λεπτό η καρφωτή κεφαλιά του Ανδρέα Τεττέι πέρασε δίπλα από την εστία του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Η «μονομαχία» Τζοβάρα-Τσάβες επαναλήφθηκε ένα λεπτό αργότερα, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να βγαίνει και πάλι νικητής. Μανσούρ (89΄) και Ντένζελ Γιουμπιτάνα (90΄) προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το ματς για τον Ατρόμητο ωστόσο ακόμη και με το 0-1 οι τρεις βαθμοί «ταξίδεψαν» για το Περιστέρι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Έκτη η Εθνική 4χ100μ. ανδρών – 8ος ο Τσάμης

16/08/2026 - 10:41πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Cincinnati Open: Πέρασε στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη

16/08/2026 - 9:52πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε 4η στον Μαραθώνιο βάδην, 5η η Τσινοπούλου

15/08/2026 - 8:53μμ
(Φωτ.; EPA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα ο Σίσκος

15/08/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σινσινάτι Όπεν: Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ροαγέ ο Τσιτσιπάς

14/08/2026 - 10:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Καταστροφική βραδιά στις Βρυξέλλες και συνέχεια στο Conference για τον ΠΑΟΚ

13/08/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

13/08/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Ραπάνης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα πέναλτι ο ΟΦΗ το Super Cup!

12/08/2026 - 10:34μμ
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ασημένιος ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ

12/08/2026 - 8:57μμ
(Φωτ.: Μαρίλια Βασιλακοπούλου / EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέχασα το χρυσό μετάλλιο! – Απολαυστικός ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής

12/08/2026 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δύο σοροί εντοπίστηκαν στα Περιστέρια – Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Λιμενικό

11 λεπτά πριν
(Εικ.: instagram.com/agriview_gr/)

Από το Κεντάκι στην Ημαθία για γεύμα κάτω από τις ροδακινιές και… τρίλιζα με φρούτα

38 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

1 ώρα πριν
Τα μέτωπα της φωτιάς σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα όπως φαίνονται από την Αίγινα (φωτ.: facebook/Πυροπροστασια Δασων Λαυρεωτικης/Athina Makraki)

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Διπλό μέτωπο σε Περιστέρια και Σελήνια, κοντά σε σπίτια

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το κτητορικό μνημόσυνο που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  Παντελεήμονα, στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά (φωτ.: imverias.gr)

Παναγία Σουμελά: Τιμήθηκαν οι κτήτορες του ιερού προσκυνήματος στη Βέροια

3 ώρες πριν
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV