pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σερβία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός στον απόηχο των κινητοποιήσεων για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

Φοιτητές, μαθητές και πολίτες απέκλεισαν οδικό κόμβο με σύμμαχο την Τροχαία – Ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Βούτσιτς

28/01/2025 - 4:15μμ
Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τον κόμβο Autokomanda στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)

Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τον κόμβο Autokomanda στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πράξη υπευθυνότητας για να ηρεμήσει η κατάσταση στη χώρα και να μην διευρυνθεί το κλίμα διχασμού στην κοινωνία» χαρακτήρισε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς, μετά την κλιμάκωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ.

Οι φοιτητές των τεσσάρων δημόσιων Πανεπιστημίων της Σερβίας διαδηλώνουν για περισσότερο από δύο μήνες, ζητώντας να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ, την 1η Νοεμβρίου του 2024, όταν κατέρρευσε το γείσο στον σιδηροδρομικό σταθμό, τρεις μήνες μετά την ανακαίνισή του, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 15 άνθρωποι.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Βούτσεβιτς ανήγγειλε και την παραίτηση του δημάρχου του Νόβι Σαντ, του Μίλαν Τζούριτς. Σημειώνεται ότι ένα από τα αιτήματα των φοιτητών στο Νόβι Σαντ ήταν οι παραιτήσεις του Βούτσεβιτς και του Τζούριτς, καθώς ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ήταν δήμαρχος της πόλης όταν ανακαινίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Φοιτητές, μαθητές και πολίτες απέκλεισαν οδικό κόμβο

Χθες, Κυριακή, Οι φοιτητές πέρασαν σε πιο ριζοσπαστικές μορφές δράσης με το αποκλεισμό σημαντικού οδικού κόμβου στο Βελιγράδι (Autokomanda) που διήρκησε 24 ώρες.

Από όλες τις πανεπιστημιακές σχολές στην πρωτεύουσα οι φοιτητές, πραγματοποιώντας πορεία, έφτασαν στο σημείο αποκλεισμού, όπου άρχισαν να στήνονται σκηνές και πάγκοι με τρόφιμα και πόσιμο νερό. Στο αποκλεισμό συμμετείχαν και οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του λυκείου μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, ενώ οι φοιτητικές οργανώσεις κάλεσαν και τους πολίτες που το επιθυμούν «να έρθουν για τσάι και κουβέντα».

Την πορεία των φοιτητών από την γεωπονική σχολή συνόδευαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους που έφτασαν χθες, Κυριακή, το βράδυ από την Βοϊβοντίνα.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι φοιτητές δέσποζαν τα «ματωμένα χέρια», που έγιναν σύμβολο του αγώνα κατά της διαφθοράς, και το σύνθημα «Η διαφθορά σκοτώνει».

Είναι εντυπωσιακή η συμπαράσταση του κόσμου. Χιλιάδες πολίτες έφερναν στους φοιτητές τρόφιμα, νερό, χυμούς, είδη υγιεινής, κουβέρτες, σκηνές και ό,τι άλλο χρειάζονταν για να περάσουν έξω όλη την νύχτα, ενώ, για πρώτη φορά από την έναρξη των φοιτητικών κινητοποιήσεων, εμφανίστηκε και η τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται ο αποκλεισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η τακτική των αρχών ήταν να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να προκαλείται χάος και αγανάκτηση στους πολίτες.

Ανασχηματισμό ανήγγειλε ο Βούτσιτς

Ήπιος και διαλλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, ενώ ανήγγειλε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Παραδέχτηκε ότι και από την πλευρά της κυβέρνησης έγιναν λάθη και υπήρξαν δηλώσεις που ενίσχυσαν το κλίμα διχασμού στην κοινωνία.

Κάλεσε τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα να προσέλθουν σε διάλογο «για να επέλθει η ομαλότητα στην χώρα». «Αναμένω ότι πάνω από το 50% των υπουργών θα αντικατασταθεί σε μια πολύ επείγουσα αναδόμηση της κυβέρνησης», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στα αιτήματα των φοιτητών, τα ανέλυσε ένα – ένα, υποστηρίζοντας ότι όλα έχουν ικανοποιηθεί.

Επιπλέον, δήλωσε ότι μέχρι αύριο θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης το σύνολο των εγγράφων που αφορούν την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού στο Νόβι Σαντ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι φοιτητές θα αποτιμήσουν θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης να αποδεχθεί τα αιτήματα τους και θα επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
Προετοιμασία για την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 19 και 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΕΕ: Ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές ρήξεις και «τεστ αυτονομίας» για την Ευρώπη

19/03/2026 - 9:12πμ
Η QatarEnergy, η δημόσια επιχείρηση ενέργειας του Κατάρ, έκανε λόγο για «εκτεταμένες περαιτέρω ζημιές» στην εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (φωτ.: Χ/Renard Jean-Michel)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περιορίστηκε η φωτιά στη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου στον κόσμο – Καλπάζει ξανά η τιμή του πετρελαίου

19/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

18/03/2026 - 10:36μμ
Ιρανοί στο κέντρο της Τεχεράνης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον νέο ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος για αντίποινα του Ιράν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επανεμφάνιση Χαμενεΐ με απειλές

18/03/2026 - 8:39μμ
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ σε πολιτική εκδήλωση του AKP (φωτ.: x.com/aBayraktar1)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προτείνει σχέδιο για την παράκαμψη των Στενών του Ορμούζ

18/03/2026 - 7:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις φωτογραφίες παραχώρησε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα μού άνοιξε την αγκαλιά της»: Η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

22 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που επιτέθηκε σε ασθενείς και επισκέπτες στα Επείγοντα νοσοκομείου

50 λεπτά πριν

ΕΛΘ: Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου της Μολδαβίας»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com)

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Η γαστρονομία ως γέφυρα μνήμης και ταυτότητας για μαθητές Λυκείου

2 ώρες πριν
1964: Επίσημη παράδοση του κτηρίου μετά από επτά χρόνια, με πολλές ατέλειες (πηγή: Βιβλιοθήκη Εστίας Νέας Σμύρνης)

Τα ορφανά της Μικρασιατικής Καταστροφής που βρήκαν νέα ζωή στην Καλαμάτα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign