pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Συγκίνηση στο τρισάγιο – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Κακλαμάνης και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ανάμεσα στον κόσμο

26/01/2025 - 2:03μμ
Εικόνα από τη Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και τρισάγιο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Εικόνα από τη Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και τρισάγιο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κυρό Αναστάσιο αποχαιρέτισαν, σήμερα το πρωί, η Πολιτειακή, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών και πλήθος πιστών, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμά του. Εκεί θα παραμείνει έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Αλβανία οδικώς μέσω του συνοριακύ σταθμού της Κακαβιάς.

Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσευχηθεί για την ανάπαυσή του και να αποτίσει το ύστατο «χαίρε» στον Πρωθιεράρχη, ιεραπόστολο του Θεού, που τίμησε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία όπου ετάχθη και με σεμνή ζωή.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματός του, στην οποία προεξήρχε ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Φαναρίου Αγαθάγγελος, ο επίσκοπος Σταυροπηγίου Αλέξιος, με τη συμμετοχή των πατέρων του Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, μήνυμα για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου εκφώνησε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός.

Κατά την τέλεση του Τρισαγίου στη Μητρόπολη Αθηνών παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτριος Νατσιός, υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης με τους αρχηγούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου.

Παρούσα ήταν και η συνοδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Αναστασίου από την Εκκλησία της Αλβανίας, την οποία «αγκάλιασε» τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και οι Υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος με περισσή αγάπη. Στη συνοδεία περιλαμβάνονται ο μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο επίσκοπος Κρούγιας Αναστάσιος και οι ιερείς π. Χαράλαμπος Γκιόκας και Σπυρίδων Τοπάντζας.

(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Στα Τίρανα η Εξόδιο Ακολουθία και η ταφή

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής της, χθες, στα Τίρανα, αποφάσισε την εκλογή του μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη ως τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, καθώς και η κήρυξη πένθους από χθες μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (12:00 μ. ώρα Ελλάδος) μετά τη Θεία Λειτουργία.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κάτω από το Ιερό Βήμα του Καθεδρικού Ναού, σε ειδική κρύπτη που είχε προετοιμάσει ο ίδιος ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ελένη Μαχαίρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / Θεόδωρος Μανωλόπουλος)
ΠΙΣΤΗ

Νέα Ιωνία: Ιστορική πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

3/11/2026 - 12:07μμ
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΙΣΤΗ

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

2/11/2026 - 9:30μμ
Το σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη και ο νέος ναός του στο Ιωνικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (φωτ. αρχείου: Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας / nif.gr)
ΠΙΣΤΗ

Νέα Ιωνία: Θυρανοίξια στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη

2/11/2026 - 4:34μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Φανάρι: Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος – Έκκληση για τα απαχθέντα παιδιά

31/10/2026 - 10:36μμ
Ο μακαριστός Παύλος (δεύτερος από αριστερά) και ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ (δεύτερος από δεξιά) με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη (φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)
ΠΙΣΤΗ

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις στα Μελίσσια τιμάται ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης

30/10/2026 - 9:21πμ
(Φωτ.: facebook / Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας)
ΠΙΣΤΗ

Αγία Ελένη εκ Σινώπης: Την 1η Νοεμβρίου ο ναός Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη της

29/10/2026 - 10:39μμ
(Φωτ.: ΧΚ)
ΠΙΣΤΗ

Γλυφάδα: Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος τιμά τη μνήμη του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη

29/10/2026 - 3:02μμ
(Φωτ.: greekorthodox.org.au )
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Χαιρέτισε τη συμφωνία για τη Μονή Σινά από τον πανηγυρικό ναό του Αγίου Δημητρίου

27/10/2026 - 11:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Επαίσχυντη τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία

24/10/2026 - 11:06μμ
(Φωτ.: Ecumenical Patriarchate/Facebook)
ΠΙΣΤΗ

Βατικανό: Συνάντηση του πάπα Λέοντα ΙΔ΄ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

24/10/2026 - 8:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεοπτική οθόνη στον σταθμό της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, προβάλλει ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προς την Ανατολική Θάλασσα, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN)

Βόρεια Κορέα: Νέα πυραυλική δοκιμή εν μέσω οξυμένης έντασης με τις ΗΠΑ

3 λεπτά πριν
Η γιαγιά Παρέσσα Ορφανίδου με τον γιο της Γιάννη, στην αυλή του σπιτιού της στο Λιβαδοχώρι Σερρών, το 2021 (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Παρέσσα Ορφανίδου: Στα 111 της, με τις μνήμες του Πόντου και το αγαπημένο της περιβόλι

28 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από Πέμπτη έως Δευτέρα

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: Θέατρο Σκιών Στράτος Καμπισιούλης)

Η Ένωση Ποντίων Μελισσίων γιορτάζει «Τα γενέθλια του Καραγκιόζη» με τον Στράτο Καμπισιούλη

1 ώρα πριν
(Εικ.: gym-chort.thess.sch.gr)

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη για παραποιημένες φωτογραφίες μαθητριών μέσω AI – Οι μαθητές απαιτούν αυστηρότερες ποινές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Richard Rodriguez)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Συντριπτική νίκη των Δημοκρατικών – Κερδίζουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και παίρνουν τον συνολικό έλεγχο του Κογκρέσου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV