pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα αρχεία για τις δολοφονίες των Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ο Τραμπ υπέγραψε σχετικό διάταγμα, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά

24/01/2025 - 11:28πμ
(Φωτ.: Walt Cisco, «Dallas Morning News» / alamy.com /commons.wikimedia.org)

(Φωτ.: Walt Cisco, «Dallas Morning News» / alamy.com /commons.wikimedia.org)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της αμερικανικής κυβέρνησης για τις δολοφονίες του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το 1963, του αδελφού του, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, το 1968, καθώς και του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (επίσης το 1968), υπέγραψε χθες, Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πολλοί άνθρωποι το περιμένουν εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που υπέγραφε το διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. «Όλα θα αποκαλυφθούν».

Στη συνέχεια έδωσε στον σύμβουλό του την οδηγία να παραδώσει τον μαρκαδόρο που χρησιμοποίησε για να βάλει την υπογραφή του στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, γιο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, τον οποίο έχει επιλέξει ως υπουργό Υγείας.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είχε μιλήσει στο παρελθόν για «συντριπτικές αποδείξεις περί ανάμιξης της CIA» στη δολοφονία του θείου του, του JFK. Έχει μιλήσει επίσης για «πολύ πειστικές» ενδείξεις για ανάμιξη της CIA και στη δολοφονία του πατέρα του.

Πάνω από 50 χρόνια μετά τις δολοφονίες των δύο αδελφών Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «οι οικογένειές τους και ο αμερικανικός λαός αξίζουν τη διαφάνεια και την αλήθεια. Είναι προς το εθνικό συμφέρον να δημοσιοποιήσουμε οριστικά όλα τα αρχεία που συνδέονται με αυτές τις δολοφονίες χωρίς καθυστέρηση», σύμφωνα με το διάταγμα.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την εκλογή του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναλάβει την υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του να δημοσιοποιήσει τους τελευταίους φακέλους με τη διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» που υπάρχουν στα Εθνικά Αρχεία αναφορικά με τη δολοφονία του «JFK».

Η επίσημη επιτροπή που ερεύνησε αυτή τη δολοφονία, κατέληξε το 1964 στο συμπέρασμα ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ –ένας πρώην κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είχε ζήσει στη Σοβιετική Ένωση– είχε δράσει μόνος του.

Όμως η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκαλεί μέχρι σήμερα αναρίθμητες εικασίες.

Τον Δεκέμβριο του 2022 τα Εθνικά Αρχεία δημοσιοποίησαν περισσότερα από 13.000 έγγραφα. Όμως ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν είχε εμποδίσει τη δημοσιοποίηση χιλιάδων άλλων, επικαλούμενος ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία, αυτήν τη στιγμή το 99% των περίπου πέντε εκατομμυρίων σελίδων του φακέλου είναι προσβάσιμο σε όλους.

Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Ο αδελφός του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, Ρόμπερτ, ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης του. Δολοφονήθηκε στις 5 Ιουνίου 1968 στο Λος Άντζελες, ενώ ήταν το φαβορί για να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής είχε μόλις ολοκληρώσει μια ομιλία στο ξενοδοχείο Ambassador, όταν δολοφονήθηκε από τον Σιρχάν Σιρχάν. Αυτός ο Παλαιστίνιος, που είχε μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτίει ποινή ισοβίων για το έγκλημα αυτό.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου 1968 από έναν λευκό ρατσιστή, τον Τζέιμς Ερλ Ρέι, στον εξώστη ενός μοτέλ του Μέμφις (νότιες Ηνωμένες Πολιτείες), όπου είχε πάει για να υποστηρίξει απεργούς οδοκαθαριστές. Τα παιδιά του έχουν εντούτοις εκφράσει στο παρελθόν αμφιβολίες για την ενοχή του Ρέι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 1998.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τρένο στην Καρταχένα στην περιοχή της Μούρθια έπεσε πάνω σε γερανό, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτο ατύχημα με τρένο στην Ισπανία – Έπεσε σε γερανό, αρκετοί τραυματίες

22/01/2026 - 2:26μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον καταστατικό χάρτη του «Συμβουλίου Ειρήνης». Νταβός, 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ είναι γεγονός – Υπογράφηκε ο ιδρυτικός χάρτης στο Νταβός

22/01/2026 - 2:00μμ
Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας χορηγεί εμβόλιο πολιομυελίτιδας σε παιδί σε χωριό του Νεπάλ, μετά από συνεργασία της κυβέρνησης της χώρας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (φωτ.: EPA/Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Θα απολυθεί το 1/4 των εργαζομένων

22/01/2026 - 12:00μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ιδρύει το Συμβούλιο Ειρήνης στο Νταβός και συναντάται με τον Ζελένσκι – Συνάντηση Γουίτκοφ με Πούτιν στη Μόσχα

22/01/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

21/01/2026 - 11:06μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον πάγο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21/01/2026 - 9:42μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταία πράξη για τους Κούρδους στη βόρεια Συρία;

21/01/2026 - 4:08μμ
Ο κόσμος του Τραμπ, όπως τον «βλέπει» η τεχνητή νοημοσύνη (πηγή: naftemporiki.gr / Shutterstock)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η ειρήνη αποκτά πρόεδρο εφ’ όρου ζωής: Ο νέος ΟΗΕ του Τραμπ έρχεται – Ποιοι θα γίνουν μέλη;

21/01/2026 - 1:18μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

21/01/2026 - 1:30πμ
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

21/01/2026 - 1:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που έγινε στις 19 Μαΐου 2025 στο Παραλίμνι, για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Facebook / Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας)

Κύπρος και Πόντος συναντιούνται στο Παραλίμνι: Μνημείο Γενοκτονίας με ορίζοντα τη 19η Μαΐου 2026

12 λεπτά πριν
Αττικό μαρμάρινο αναθηματικό ανάγλυφο του β' μισού 4ου αι π.Χ. (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Αττικό ανάγλυφο και πέντε χάλκινα ειδώλια επαναπατρίστηκαν από το Λονδίνο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

«Αλησμόνητες Πατρίδες»: Με κομμάτι για την Παναγία τη Βουρλιώτισσα και καππαδοκικό χαλβά η εκδήλωση για τη βασιλόπιτα

1 ώρα πριν
Το τρένο στην Καρταχένα στην περιοχή της Μούρθια έπεσε πάνω σε γερανό, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Χ)

Τρίτο ατύχημα με τρένο στην Ισπανία – Έπεσε σε γερανό, αρκετοί τραυματίες

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον καταστατικό χάρτη του «Συμβουλίου Ειρήνης». Νταβός, 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ είναι γεγονός – Υπογράφηκε ο ιδρυτικός χάρτης στο Νταβός

2 ώρες πριν
Βελανίδι σε δέντρο 12 ετών που έχει φυτευτεί  σε χώρο που βρίσκεται προς το Σούνιο, περίπου 2 χλμ. από τη θάλασσα (φωτ.: Facebook / Φυτεύουμε βελανιδιές / Pacos Akis)

Δάσος Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων – 353 βελανιδιές στα Μελίσσια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign