pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε πρώην συνοριοφύλακα που παρίστανε τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ – Η απάτη που πήγε να στήσει

Ο 50χρονος ζήτησε από επιχειρηματία 18.000 ευρώ για να διαγράψει οφειλή άνω των 56.000 ευρώ

21/01/2025 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο επιτήδειοι εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, ζητώντας από ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη να τους δώσει 18.000 ευρώ για να διαγράψουν χρηματική οφειλή άνω των 56.000 ευρώ που προερχόταν από ρευματοκλοπή. Πρόκειται για δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ηλικίας 50 ετών, πρώην συνοριοφύλακας της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος όπου απευθύνθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ. συνέλαβαν τον 50χρονο χθες το απόγευμα, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση και παρέλαβε ως προκαταβολή 1.800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο συγκατηγορούμενος του δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα – που φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως εργαζόμενου σε ιδιωτικές εταιρείες που κατά καιρούς συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ – σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα και απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία, σε βαθμό πλημμελήματος.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε ο 50χρονος στην επιχείρηση (κομμωτήριο) και αφού συστήθηκε, με άλλο όνομα, ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε σε εργαζόμενη ότι θα προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε εκτέλεση δήθεν απόφασης για διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον 48χρονο ιδιοκτήτη, κατά την οποία ο τελευταίος επικαλέστηκε δικαστική απόφαση που απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτροδότησης, όρισαν ραντεβού δύο 24ωρα αργότερα, όπου εμφανίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι (ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ ο ένας και προϊστάμενός του ο άλλος) προτείνοντας στον 48χρονο να διαγράψουν την συγκεκριμένη οφειλή και ως αντάλλαγμα θα έπαιρναν 18.000 ευρώ. Ο καταγγέλλων ζήτησε λίγες μέρες προθεσμία για να το σκεφτεί και προ 10ημέρου απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος είχε απασχολήσει και παλιότερα τις Αρχές για απάτες με πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ είχε αποταχθεί το 2010 από την ΕΛ.ΑΣ. όπου υπηρετούσε ως συνοριακός φύλακας, κατ εφαρμογή απόφασης του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

12/03/2026 - 10:53πμ
Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, με ήλιο και έως 19 βαθμούς

12/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

11/03/2026 - 9:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό τραυματίζοντας επιβάτη

11/03/2026 - 8:32μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διόδια με βάση τα χιλιόμετρα στον Πατρών-Πύργου από την Παρασκευή

11/03/2026 - 8:03μμ
Η Ελένη Ζαρούλια μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, 21 Σεπτεμβρίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια για τη Χρυσή Αυγή – Ποινή 5 ετών από το Εφετείο

11/03/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας του Πανοράματος, τον περασμένο Ιανουάριο λόγω των εργασιών του FlyOver (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 48 ώρες η ανατολική εσωτερική περιφερειακή – Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα του Αγίου Παύλου

11/03/2026 - 5:40μμ
Συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ίδιες ποινές σε Ρουπακιά και «διευθυντήριο» – Η απόφαση του Εφετείου

11/03/2026 - 4:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Την υπόθεση θανάτου της εκπαιδευτικού εξετάζει το υπουργείο Παιδείας – «Κάθε πτυχή θα εξεταστεί με σοβαρότητα και θεσμική ευθύνη»

11/03/2026 - 4:12μμ
Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων στους 42 καταδικασθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Τετάρτη 11 Μαρτίου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά σε πέντε καταδικασθέντες, απορρίφθηκαν για τους υπόλοιπους 37

11/03/2026 - 1:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί» από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

8 λεπτά πριν
Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

43 λεπτά πριν
Ηλικιωμένοι ποντιακής καταγωγής κάτοικοι που έγιναν  στόχος των συμμοριών (πηγή: И. Ванидис, «Греки Грузии: уехать любой ценой», Ομόνοια, τευχ. 28, 2002)

Η φυγή των Ελλήνων από την Τσάλκα και οι ένοπλες ομάδες Ποντίων τη δεκαετία του 1990 στη Γεωργία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χρηστός Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για τους Γ’ Χαιρετισμούς – Θα ψάλουν 1.000 μαθητές και μαθήτριες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/nea_rwmania)

Σεμινάριο ποντιακών χορών από τη «Νέα Ρωμανία» στην Καλαμάτα

2 ώρες πριν
Φωτογραφία του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης δείχνει το πλοίο Mayuree Naree να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, στα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Βασιλικό Ναυτικό της Ταΐλάνδης)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια, το ένα ελληνικών συμφερόντων – Ξεπέρασε ξανά τα 100 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign