pontosnews.gr
Σάββατο, 28/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ορκωμοσία Τραμπ: «Η χρυσή εποχή της Αμερικής αρχίζει τώρα»

Στρατός στα σύνορα, δασμοί στις ξένες χώρες, δύο φύλα, αλλαγές στη χορήγηση ιθαγένειας και Κόλπος... της Αμερικής ανάμεσα σε όσα είπε κατά την πρώτη ομιλία του

20/01/2025 - 8:32μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ (κέντρο) δέχεται το χειροκρότημα μόλις έχει ορκιστεί 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Chip Somodevilla/Pool)

Ο Ντόναλντ Τραμπ (κέντρο) δέχεται το χειροκρότημα μόλις έχει ορκιστεί 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Chip Somodevilla/Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μέσα στη Ροτόντα του Καπιτωλίου, ακουμπώντας το ένα χέρι στη Βίβλο που κληρονόμησε από τη μητέρα του, ύψωσε το άλλο για να ορκιστεί ενώπιον του αρχιδικαστή Τζον Ρόμπερτς ότι «θα προστατεύει το Σύνταγμα».

«Ορκίζομαι επισήμως ότι θα εκτελέσω πιστά το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διαφυλάξω, θα προστατεύσω και θα υπερασπιστώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε στον όρκο του και υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι «η χρυσή εποχή της Αμερικής αρχίζει τώρα».

«Από σήμερα, η χώρα μας θα ανθίσει και θα γίνει και πάλι σεβαστή στον κόσμο», είπε, δεσμευόμενος ότι «θα είναι ειλικρινής» για τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα.

Ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «Ημέρα Απελευθέρωσης», προειδοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να επιτεθεί «στη διεφθαρμένη και ριζοσπαστική ελίτ» που «έχει αρπάξει την εξουσία και τον πλούτο εδώ και πολλά χρόνια».

Ο γηραιότερος πρόεδρος

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, που νίκησε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου είναι πλέον, σε ηλικία 78 ετών, ο γηραιότερος πρόεδρος που έχει αναλάβει το αξίωμα.

Ο όρκος αυτός ολοκλήρωσε τη θεαματικότερη «επιστροφή» στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία: ενός πρώην προέδρου που δεν παραδέχτηκε ποτέ την ήττα του το 2020, που φώναζε «εκδίκηση» στους αντιπάλους του, που καταδικάστηκε σε ποινικό δικαστήριο, που γλίτωσε από δύο απόπειρες δολοφονίας.

Ο Τραμπ ορκίστηκε στο ίδιο μέρος όπου οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου 2021, προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, που συμπλήρωσε μισό αιώνα στην πολιτική, οργάνωσε μια μετάβαση χωρίς συγκρούσεις, για τον άνθρωπο που δεν σταμάτησε λεπτό να τον γελοιοποιεί.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι» του είπε μάλιστα λίγο νωρίτερα, όταν ο Τραμπ με τη σύζυγό του, τη Μελάνια, πήγαν στον Λευκό Οίκο για μια τελευταία, εθιμοτυπική επίσκεψη προτού να εγκατασταθούν οι ίδιοι στο προεδρικό μέγαρο.

Πάντως, ο 82χρονος Μπάιντεν, φρόντισε, λίγα λεπτά πριν παραδώσει την εξουσία, να χορηγήσει προληπτικά χάρη σε μέλη της οικογένειάς του –μια πρωτοφανής ενέργεια– καθώς φοβάται ότι θα στοχοποιηθούν από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, που σνομπάρισε την ορκωμοσία του, ο 46ος πρόεδρος πήγε στο Καπιτώλιο, τον «Καθεδρικό» του αμερικανικού πολιτικού βίου. Στο πλευρό του, οι πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Ου. Μπους, Μπαράκ Ομπάμα, οι πρώην αντιπρόεδροι, αλλά και οι δισεκατομμυριούχοι Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος, όπως εξάλλου και ο πανταχού παρών πλέον Ίλον Μασκ.

Τα πρώτα μέτρα που θα λάβει.

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα υπογράψει σήμερα κιόλας μια σειρά διαταγμάτων, με τα οποία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και θα στείλει τον στρατό, υποσχόμενος ότι «όλες οι παράνομες είσοδοι θα σταματήσουν» ενώ παράλληλα θα απελαθούν «εκατομμύρια και εκατομμύρια» παράτυπων μεταναστών. Όσοι συλλαμβάνονται θα κρατούνται και θα τερματιστεί έτσι η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης».

Στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν, τα καρτέλ θα χαρακτηριστούν «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» με βάση τον Νόμο περί εξωτερικών εχθρών του 1798.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί επίσης στον τομέα της ενέργειας, με στόχο να αναπληρωθούν τα στρατηγικά αποθέματα και να εξαχθεί η αμερικανική ενέργεια «σε όλον τον κόσμο». «Θα ξαναγίνουμε πλούσια χώρα και αυτός ο υγρός χρυσός κάτω από τα πόδια μας θα μας βοηθήσει σ’ αυτό», είπε.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κηρύξει «κατάσταση εθνικής ενεργειακής ανάγκης» για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μειώσει το ενεργειακό κόστος για τους Αμερικανούς πολίτες.

«Η κρίση του πληθωρισμού προκλήθηκε από υπερβολικές δαπάνες και τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, γι’ αυτό και σήμερα θα κηρύξω και την εθνική ενεργειακή ανάγκη», δήλωσε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Καπιτώλιο.

«Δασμοί στις ξένες χώρες για να πλουτίζουν οι πολίτες μας»

Ο Τραμπ παρουσίασε, επίσης, το σχέδιο για τη λεγόμενη Υπηρεσία Εξωτερικών Εσόδων, ένα σχέδιο για την είσπραξη δασμών από «ξένες πηγές». «Θα τιμολογούμε και θα φορολογούμε τις ξένες χώρες για να πλουτίζουν οι πολίτες μας», δήλωσε ο Τραμπ. «Για τον σκοπό αυτό, ιδρύουμε την Υπηρεσία Εξωτερικών Εσόδων για τη συλλογή όλων των δασμών και των εσόδων».

Πρόσθεσε ότι αυτό θα φέρει «τεράστια χρηματικά ποσά» στο ταμείο της χώρας «προερχόμενα από ξένες πηγές».

«Θα πάρουμε πίσω τη Διώρυγα του Παναμά και θα πάμε στον Άρη»

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα αλλάξει την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής» και απείλησε ότι οι ΗΠΑ «θα πάρουν πίσω τη Διώρυγα του Παναμά» η οποία «βλακωδώς δόθηκε στον Παναμά», γιατί, όπως είπε, «τα αμερικανικά πλοία υπερχρεώνονται».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι τα αμερικανικά πλοία καταβάλλουν υπερβολικούς φόρους για τη διέλευση από το κανάλι, μια πρακτική που θεωρεί άδικη και οικονομικά επιζήμια για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέροντας ότι είναι καιρός να αναληφθεί εκ νέου ο πλήρης έλεγχος του στρατηγικής σημασίας σημείου

Επιπλέον, προχώρησε σε μια συμβολική αλλαγή, ανακοινώνοντας ότι το όνομα του Κόλπου του Μεξικού θα αλλάξει σε Κόλπο της Αμερικής, για να τονίσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή και να ενισχύσει την αίσθηση της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη γιατί θέλει «να υψώσει την αμερικανική σημαία» εκεί.

Αλλαγές στη χορήγηση ιθαγένειας μέσω γέννας

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν θα δίνει πλέον την ιθαγένεια σε ανθρώπους που γεννιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες από παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με ένα από τα 10 εκτελεστικά διατάγματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να υπογράψει σήμερα.

Την αποκάλυψη έκανε αξιωματούχος της επερχόμενης κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Λευκός Οίκος θα ακυρώσει την αυτόματη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας σε όποιον γεννιέται σε αμερικανικό έδαφος, με ορισμένους ειδικούς να εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν παράνομη.

Σύμφωνα πάντως με τη Washington Post, το επίμαχο διάταγμα του Τραμπ αναμένεται να επανερμηνεύσει τη 14η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία παρέχει την ιθαγένεια σε όλους τους ανθρώπους που γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος.

«Από σήμερα υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «τερματίσει την κυβερνητική πολιτική που προσπαθεί να ενσωματώσει κοινωνικά τη φυλή και το φύλο σε κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου».

«Αυτή την εβδομάδα, θα τερματίσω την κυβερνητική πολιτική που προσπαθεί να ενσωματώσει κοινωνικά τη φυλή και το φύλο σε κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Θα σφυρηλατήσουμε μια κοινωνία που θα έχει αχρωματοψία και θα βασίζεται στην αξιοκρατία» είπε και πρόσθεσε: «Από σήμερα, θα είναι στο εξής η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό».

Απόσυρση από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, σύμφωνα με έγγραφο του Λευκού Οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρώτη του προεδρική θητεία ο Τραμπ είχε ξανά αποσύρει τη χώρα από αυτήν τη Συμφωνία. Ο Δημοκρατικός τέως πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέφερε τις ΗΠΑ στη Συμφωνία και τώρα στη νέα του θητεία ο Τραμπ αποφασίζει εκ νέου απόσυρση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Κοινή «προληπτική» επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ στην Τεχεράνη

28/02/2026 - 9:03πμ
Ο κυβερνήτης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ (Charles De Gaulle R91), καπετάνιος Τομά Πουγκά(δεύτερος από αριστερά), καθοδηγεί τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον (τρίτος από αριστερά), τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό (αριστερά) και την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ ανάμεσα στα μαχητικά αεροσκάφη. Το αεροπλανοφόρο έχει ελλιμενιστεί στο Μάλμε της Σουηδίας (φωτ.: EPA/Johan Nilsson)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Η ανάπτυξη γαλλικών πυρηνικών όπλων «δεν αποτελεί επιλογή», αλλά ένας πόλεμος θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη στάση

27/02/2026 - 10:59μμ
Επιβάτες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κοιτούν τους πίνακες με τις πληροφορίες των πτήσεων (φωτ. αρχείου: EPA/Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκαν πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη – Συμφωνία με το Ιράν θέλει ο Τραμπ

27/02/2026 - 10:28μμ
(Φωτ.: EPA / Davide Canella)
ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από εκτροχιασμό τραμ

27/02/2026 - 8:42μμ
Ασθενοφόρα σταθμευμένα κοντά στα σύνορα στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, μετά την κλιμάκωση της έντασης με το Πακιστάν. 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν-Αφγανιστάν: Από τα αντίποινα σε «ανοιχτό πόλεμο» – Φόβοι για περιφερειακή ανάφλεξη

27/02/2026 - 1:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες της Γενεύης, λέει το Ομάν

26/02/2026 - 10:20μμ
Διαφήμιση πολιτικού κόμματος στη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο έχει μια κοινή φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζέφρι Έπστιν και αναγράφει «Σε όσες χώρες κι αν εισβάλλεις, πάλι παιδόφιλος θα είσαι» (φωτ.: EPA/Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπσταϊν: Επανεξέταση των αρχείων μετά τις κατηγορίες για απόκρυψη ντοκουμέντων σχετικών με τον Ντόναλντ Τραμπ

26/02/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Dennis Brack)
ΚΟΣΜΟΣ

CIA καλεί Ιρανούς… όβερ: Νέο μήνυμα των Αμερικανών στα φαρσί για όποιον θέλει να τους δώσει πληροφορίες

26/02/2026 - 12:45μμ
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

25/02/2026 - 10:13μμ
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ντόχα, για την έναρξη του Μουντιάλ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

H Άγκυρα «ρίχνει δίχτυα» στο Κάιρο και για να μειώσει την επιρροή της Αθήνας

25/02/2026 - 6:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)

Ποντιακό μοιρολόι για την τραγωδία στα Τέμπη από τον Βασίλη Ντιμερτζίδη και τον Παναγιώτη Κογκαλίδη

26 λεπτά πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Οι κατηγορίες που απειλούν να του στερήσουν το άσυλο – Η μάχη με το χρόνο

53 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Μεσσηνία. Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Σαμαρά-Μητσοτάκη

1 ώρα πριν
(Πηγή: x.com)

Ιράν: Κοινή «προληπτική» επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ στην Τεχεράνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΝΦΙΑ 2026: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Ποιοι ιδιοκτήτες θα δουν μειώσεις, ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Με ήπιο καιρό, σχεδόν ανοιξιάτικο, φεύγει ο Φεβρουάριος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign