pontosnews.gr
Κυριακή, 24/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται σήμερα 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ – Οι καλεσμένοι στην τελετή και οι υποσχέσεις για την επόμενη μέρα

Εν μέσω πολικού ψύχους οι εκδηλώσεις με τους μετεωρολόγους να περιμένουν θερμοκρασίες που θα πέσουν στους -12 βαθμούς Κελσίου

20/01/2025 - 9:40πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι ο Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει επίσημα την προεδρία των ΗΠΑ, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του ορκωμοσία στη ίδια θέση.

Η ορκωμοσία Τραμπ θα γίνει το μεσημέρι (τοπική ώρα) μπροστά στο Καπιτώλιο ενώ οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί αναμένεται να διεξαχθούν εν μέσω πολικού ψύχους καθώς η θερμοκρασία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι στους -12 βαθμούς Κελσίου,  η πιο χαμηλή που έχει σημειωθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Στο ναό της αμερικανικής δημοκρατίας εκτός από τους επίσημους καλεσμένους θα συρρεύσουν χιλιάδες υποστηρικτές προκειμένου να ακούσουν και την πρώτη ομιλία που θα εκφωνήσει ως ο 47ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που ήταν η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα παραδώσουν στη συνέχεια την εξουσία.

Θα ακολουθήσει η παραδοσιακή παρέλαση στην τεράστια πλατεία Mall, με περίπου 7.500 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ομάδες στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, ακόμη και ιππέων, πριν από την άφιξη του νέου προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Η ιστορική αυτή ημέρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τη συνήθη σειρά χοροεσπερίδων. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να πάρει τον λόγο τρεις φορές.

Μια τελετή στον εθνικό καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον θα κλείσει το κεφάλαιο της ορκωμοσίας αύριο, Τρίτη.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από τη βία και δύο απόπειρες δολοφονίας με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ  – η πρώτη εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης –, η Ουάσινγκτον γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας.

Περίπου 25.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί, στην περίμετρο ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί φράκτες μήκους 48 χιλιομέτρων, ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις στέγες και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον ουρανό: Η Μυστική Υπηρεσία, η Secret Service που είναι αρμόδια για τη προστασία σημαντικών πολιτικών προσώπων, περιγράφει ένα «σχέδιο ασφαλείας πιο συμπαγές» σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, το οποίο αιτιολογείται λόγω ενός «πιο απειλητικού περιβάλλοντος».

Οι προσκεκλημένοι

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων περιλαμβάνει πολυδισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας. Εκτός από τον απαραίτητο Ίλον Μασκ, τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου που, εκτός από πολύτιμος οικονομικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, έγινε και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του, αναμένονται επίσης οι επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος, της Meta Μαρκ  Ζούκερμπεργκ και της Apple Τιμ Κουκ.

Από τις τάξεις των πολιτικών, δύο αξιοσημείωτες απουσίες από την τελετή ορκωμοσίας: εκείνη της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμπα και της Δημοκρατικής πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο είχε διαδεχθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του θητεία το 2017, θα είναι παρών, όπως και οι άλλοι δύο πρώην πρόεδροι και οι σύζυγοί τους, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Έχοντας λάβει πρόσκληση, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν θα κάνουν άραγε το ταξίδι; Ακροδεξιοί πολιτικοί ανακοίνωσαν από την πλευρά τους την παρουσία τους: από τη Γαλλία η Μαριόν Μαρεσάλ και ο Ερίκ Ζεμούρ, από τη Βρετανία ο Νάιτζελ Φάρατζ, ή ακόμη ο Τίνο Χρουπάλα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Διπλή δόση για τους Village People, στη συνάντηση της Κυριακής και σε έναν από τους χορούς της Δευτέρας: το τραγούδι ντίσκο “Y.M.C.A.” (1978) έχει γίνει το απαραίτητο μουσικό υπόβαθρο των συγκεντρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, που συνηθίζει να κάνει κάποια χορευτικά βήματα όταν το ακούει.

Μετά τις σταρ του Χόλιγουντ Λέιντι Γκάγκα και Τζένιφερ Λόπεζ το 2021, φέτος η τραγουδίστρια κάντρι Κάρι Άντεργουντ και ο τενόρος Κρίστοφερ Μάτσιο θα συμμετάσχουν στην τελετή ορκωμοσίας. Η πρώτη αναμένεται να ερμηνεύσει το πατριωτικό τραγούδι “America The Beautiful”, ο δεύτερος τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.

Η πολιτική του Τραμπ

Μεταναστευτικό, δασμοί στο Μεξικό και στον Καναδά ή στην αντίπαλη Κίνα, το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και… απορρύθμιση σε ενεργειακά και κλιματικά θέματα είναι μερικές από τα πεδία στα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί στην προεκλογική εκστρατεία του αποφάσεις σοκ από την πρώτη ημέρα του στην εξουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

23/05/2026 - 11:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

23/05/2026 - 10:08μμ
Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Σάφερν της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/ KENA BETANCUR)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικός συναγερμός στις ΗΠΑ: Σχέδια για άμεσους βομβαρδισμούς στο Ιράν – Κατηγορίες από την Τεχεράνη για σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις

23/05/2026 - 8:57πμ
Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Μάχη για το CHP, βουτιά της λίρας και πανικός στις αγορές

22/05/2026 - 3:26μμ
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr.)

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον 43χρονο από τα Βορίζια: Η υπόθεση περνά στο δικαστικό συμβούλιο Ρεθύμνου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ;Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στη λαμπρή λιτανεία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

9 ώρες πριν
Πλοίο στα ανοιχτά της Τραπεζούντας (φωτ.: .levantineheritage.com)

Μαρτυρία Ελισάβετ Σεϊτανίδου: Σφάξανε γυναίκες, εξόρισαν άνδρες, κατέστρεψαν κορίτσια, και τι δεν έκαναν

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign