pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φρ. Μπελέρης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τον «πόλεμο της τσιπούρας» στο Αιγαίο με τους Τούρκους αλιείς

Την επιθετική συμπεριφορά των τουρκικών αλιευτικών έναντι της ελληνικής ακτοφυλακής κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής

16/01/2025 - 6:00μμ
Αλιείς στο λιμάνι του Πλατανιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Αλιείς στο λιμάνι του Πλατανιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ερώτηση για τον «πόλεμο της τσιπούρας», όπως αναφέρει, στο ανατολικό Αιγαίο και τη διεξαγωγή επί σειρά ετών αλιευτικών δραστηριοτήτων από τουρκικά αλιευτικά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς την άδεια του ελληνικού κράτους και κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και μέλος της Επιτροπής Αλιείας, Φρέντης Μπελέρης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «η μαζική είσοδος τουρκικών αλιευτικών πραγματοποιείται με μεγάλη συχνότητα, ενώ έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως επιθετική συμπεριφορά έναντι της ελληνικής ακτοφυλακής. Επιπλέον, η τουρκική ακτοφυλακή συστηματικά δεν αποτρέπει αυτές τις παραβιάσεις».

Εν συνεχεία, ο Φ. Μπελέρης υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα από σκάφη τρίτων χωρών σε ύδατα υπό τη δικαιοδοσία κράτους-μέλους της Ένωσης, χωρίς την άδειά του, είναι παράνομη», προσθέτοντας ότι «η υπεραλίευση, σε ευαίσθητες περιοχές, οδηγεί σε μείωση των αποθεμάτων ψαριών, επηρεάζοντας άμεσα το θαλάσσιο οικοσύστημα και την οικονομική ζωή των τοπικών κοινοτήτων».

Καταλήγοντας, ο Φ. Μπελέρης ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αν προτίθεται να πιέσει την Τουρκία να εναρμονιστεί με τους κανόνες της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και να εντείνει τους ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων αλιευμάτων εντός της ευρωπαϊκής αγοράς», καθώς και «να ενισχύσει, παράλληλα, τη δικαιοδοσία της FRONTEX για την ανάσχεση της παράνομης αλίευσης εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης, με τίτλο «Παραβιάσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά και την παράνομη υπεραλίευση»

«Επί σειρά ετών μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο «ο πόλεμος της τσιπούρας», με τη διεξαγωγή αλιευτικών δραστηριοτήτων από τουρκικά αλιευτικά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς την άδεια του ελληνικού Κράτους και κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Κανονισμός 1005/2008 περί πρόληψης, αποτροπής και εξάλειψης της παράνομης και λαθραίας αλιείας καθώς και 1224/2009).

»Η μαζική είσοδος τουρκικών αλιευτικών πραγματοποιείται με μεγάλη συχνότητα, ενώ έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως επιθετική συμπεριφορά έναντι της ελληνικής ακτοφυλακής. Επιπλέον, η τουρκική ακτοφυλακή συστηματικά δεν αποτρέπει αυτές τις παραβιάσεις.

»Οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα από σκάφη τρίτων χωρών σε ύδατα υπό τη δικαιοδοσία κράτους-μέλους της Ένωσης, χωρίς την άδειά του, είναι παράνομη. Η υπεραλίευση, σε ευαίσθητες περιοχές, οδηγεί σε μείωση των αποθεμάτων ψαριών, επηρεάζοντας άμεσα το θαλάσσιο οικοσύστημα και την οικονομική ζωή των τοπικών κοινοτήτων.

»Η καταπάτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών θαλάσσιων χωρικών υδάτων από υποψήφιο προς ένταξη στην κράτος καθίσταται προβληματική.

»Ερωτάται, λοιπόν, η Επιτροπή:

1. Προτίθεται να πιέσει την Τουρκία να εναρμονιστεί με τους κανόνες της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και του Κανονισμού για την ΠΛΑ Αλιεία;

2. Προτίθεται να εντείνει τους ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων αλιευμάτων εντός της ευρωπαϊκής αγοράς και την επίτευξη ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους Έλληνες Αλιείς;

3. Προτίθεται να ενισχύσει τη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας και της FRONTEX για την ανάσχεση της παράνομης αλίευσης εντός των ευρωπαϊκών συνόρων»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
Το ρολόι για τις τοποθετήσεις των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» – Θα κόβονται ηλεκτρονικά όσοι μιλούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό διάστημα

30/10/2025 - 11:23πμ
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

29/10/2025 - 6:23μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση του «Φραπέ» και της Πόπης Σεμερτζίδου

29/10/2025 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο προσωρινός αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καϊμακάμης

27/10/2025 - 3:43μμ
Ο Κώστας Καραμανλής στους τάφους των πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρειο Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής, παραμονές 28ης Οκτωβρίου

27/10/2025 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συνοικία Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες, το 1960 (πηγή: Wikipedia)

Οι Πόντιοι του Μπουένος Άιρες στα ’60s – Ναι, έκαναν και εκεί μια μικρή… παροικία

26 λεπτά πριν
Αστυνομικοί κυνηγούν κουκουλοφόρους που δημιούργησαν ταραχές έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: glomex)

Σήμερα στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού – Επεισόδια με κουκουλοφόρους έξω από τα δικαστήρια

59 λεπτά πριν
Μετά το μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

«Σήκω, Φανούρη!» – Σήμερα η κηδεία του 39χρονου στα Βορίζια, όπου επικρατούν ο θρήνος, η σιωπή και ο φόβος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλλάζει ο καιρός αυτή την εβδομάδα – Τι περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή»

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Περίπατος στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ – Ο Πινέδα λύτρωσε την ΑΕΚ

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign