pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τον Νικήτα Κακλαμάνη προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο της Βουλής

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε σήμερα ο Κωνσταντίνος Τασούλας

16/01/2025 - 1:56μμ
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας (αριστερά) και ο Α’ αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης συνομιλούν στη συζήτηση και ψήφιση σχεδίου νόμου στη Βουλή, το 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας (αριστερά) και ο Α’ αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης συνομιλούν στη συζήτηση και ψήφιση σχεδίου νόμου στη Βουλή, το 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο βουλευτής Α Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης είναι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, μετά την πρόταση του τελευταίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση  προέβη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Ν. Κακλαμάνη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την έδρα του Κ. Τασούλα στη «γαλάζια» Κ.Ο. θα λάβει ο Γιώργος Αμυράς, πρώτος επιλαχών από την εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ερωτηθείς για το εάν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών στο πρόσωπο του κ. Τασούλα απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Λέμε ένα όχι ξεκάθαρο», σημείωσε.

Παραιτείται ο Κ. Τασούλας

Από την πλευρά του, ο Κ. Τασούλας ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι παραιτείται άμεσα και από πρόεδρος της Βουλής και από βουλευτής, με τη σχετική επιστολή να κατατίθεται εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Κωνσταντίνου Τασούλα στην ολομέλεια θα δρομολογήσει την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, την προσεχή Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η ψηφοφορία είναι φανερή μετά από τροποποίηση που επήλθε στον Κανονισμό της Βουλής, επί προεδρίας Νίκου Βούτση, το 2017.

Σημειωτέον ότι υπάρχει επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

«Οι δύο αυτές επιστολές του πρωθυπουργού δρομολόγησαν την παραίτησή μου, για λόγους αυτονόητους και την εκλογή υποψηφίου νέου προέδρου της Βουλής, που προτείνει να είναι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο νέος πρόεδρος της Βουλής», είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας και ευχαρίστησε τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνεργασία και τον λαό των Ιωαννίνων, ο οποίος επί 25 χρόνια του έδωσε την σπουδαία ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο Κ. Τασούλας αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω κριτικής που διατυπώθηκε από ορισμένες πλευρές ότι δεν γίνεται να παραμένει πρόεδρος της Βουλής και να ψηφίσει τον εαυτό του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κ. Τασούλας είπε ότι μολονότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό ή στο Σύνταγμα, «είναι θέμα απαραίτητου θεσμικού τακτ».

Ποιος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Νικήτας Κακλαμάνης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1946. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και ειδικεύτηκε στον τομέα της Ακτινοθεραπείας – Ογκολογίας. Το 1981 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1989 εξελέγη ομόφωνα επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην Ογκολογία – Ακτινοθεραπεία.

Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ το 1990, της οποίας διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1993 επανεξελέγη βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών και τον Ιούνιο του 1994 εξελέγη ευρωβουλευτής με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, διετέλεσε τακτικό μέλος των μεικτών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Τουρκία και την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε, επισήμως, δέκα φορές την Τουρκία και είχε συναντήσεις με όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας, προσπαθώντας να προωθήσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ελληνισμού της Πόλης.

Στις εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ και στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη της λειτουργίας του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας του κόμματος. Έναν χρόνο αργότερα εξελέγη συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ.

Στις εκλογές του 2004 επανεξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, κερδίζοντας μία εκ των κορυφαίων θέσεων στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Στις 17 Ιουνίου 2012 εκλέγεται εκ νέου βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ.

Το 2015, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών και στις 6 Φεβρουαρίου 2015 εξελέγη Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, επανεξελέγη Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής συγκεντρώνοντας 267 ψήφους από το σύνολο των βουλευτών.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη εκ νέου βουλευτής Α’ Αθηνών και στις 18 Ιουλίου εξελέγη Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς ψηφίστηκε από 290 βουλευτές, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Από το 1975 έως και το 2008 υπηρέτησε στο Νοσοκομείο «Αρεταίειο», όπου από το 1983 ήταν υπεύθυνος ενός από τα δύο τμήματα Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου. Έχει μεγάλο επιστημονικό-ερευνητικό έργο και είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

Από το 1975 έως το 1989 ασχολήθηκε με τον ιατρικό συνδικαλισμό εκλεγόμενος συνεχώς πρώτος σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών. Κορύφωση αυτής της πορείας είναι η εκλογή του το 1987, για δεύτερη φορά, στη θέση του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με το πρωτοφανές ποσοστό του 93% των ψήφων της παράταξης με την οποία εξελέγη.

Το 1986 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και το 1987 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέση στην οποία υπηρέτησε έως τον Φεβρουάριο του 2006.

Στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» και ανέλαβε, επισήμως, καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2007, έως τον Ιανουάριο του 2010.

Την 15η Μαΐου 2007 εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), έως τον Οκτώβριο του 2011.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

7/12/2025 - 1:46μμ
Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

7/12/2025 - 10:57πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

3/12/2025 - 10:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

2/12/2025 - 11:54μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

2/12/2025 - 7:55μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το pontosnews.gr στο μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Ευζώνων (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Από Ευζώνους μέχρι Κρήτη, οι αγρότες στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά τους

18 λεπτά πριν
Αστυνομικός στην είσοδο του κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ.: ΕΡΤ)

Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Δύο συλλήψεις, αναζητείται ακόμα ένα άτομο

44 λεπτά πριν
MAT μπλοκάρουν την πρόσβαση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Ένταση με αγρότες στην Πάτρα: Δακρυγόνα, φραγμοί των ΜΑΤ και ασθενοφόρα στο… περίμενε

1 ώρα πριν
Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εποχή» και ο Νίκος Καπετανίδης (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Νέα έκδοση για τον Νίκο Καπετανίδη: Συνεργασία του Σωματείου «Δράσης Νίκος Καπετανίδης» με το Ίδρυμα της Βουλής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Πανοράματος/Νεολαία Αγίου Αντωνίου)

Χριστουγεννιάτικο πάρτι από την Ένωση Ποντίων Πανοράματος

2 ώρες πριν
Όπλα, γεμιστήρας και ένα κράνος στο κλεμμένο ΙΧ που εντοπίστηκε σε μάντρα στα Καλύβια (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Καλύβια: Το κλεμμένο ΙΧ-οπλοστάσιο αποκάλυψε σχέδιο εκτέλεσης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign