pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο Εφετείο σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι – Από μηδενική βάση η δίκη για τους περισσότερους

Με έφεσή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές

10/01/2025 - 9:07πμ
Γκράφιτι με τη μορφή του Άλκη Καμπανού κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος 19χρονος (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Γκράφιτι με τη μορφή του Άλκη Καμπανού κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος 19χρονος (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκαοκτώ μήνες μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022, με οπαδικά κίνητρα, η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο φτάνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο καλείται να αποτυπώσει τελεσίδικα την κρίση της Δικαιοσύνης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης επέστρεψαν στις φυλακές.

Οι επτά έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον με πολυετείς ποινές κάθειρξης ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.

Ουσιαστικά όμως η δίκη (εφόσον κηρυχθεί σήμερα η έναρξή της, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υποβληθούν αιτήματα αναβολής τα οποία θα εξεταστούν από τους δικαστές) θα εκκινήσει για τους περισσότερους κατηγορούμενους από μηδενική βάση, χωρίς το δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών τού πρώτου βαθμού.

Κι αυτό διότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, ζητώντας να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Επιπλέον, για τρεις εξ αυτών θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια, αλλά ο ένας για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Η έφεση δεν αγγίζει δύο από τους κατηγορούμενους και πρακτικά μόνο γι’ αυτούς ισχύει η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από το σκέλος της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις συνδεόμενες με την επίθεση πράξεις εναντίον των δύο φίλων του κατά το ίδιο αιματηρό επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στα έδρανα των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας δεν θα κάθεται αυτή τη φορά ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με γραπτή του δήλωση. Εξηγώντας τους λόγους για την απόφασή του, ο Αλ. Κούγιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει χαθεί εντελώς ο ψυχικός σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να νιώθει ένας δικηγόρος με αυτούς που τον επιλέγουν να τους εκπροσωπήσει», ενώ ευχήθηκε στους συναδέλφους του που θα τον αντικαταστήσουν να βοηθήσουν το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση που θα δικαιώνει τη μνήμη του 19χρονου Άλκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

4/12/2025 - 12:20πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3

3/12/2025 - 8:16μμ
Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Απεργία έως και την Παρασκευή στις 06:00

3/12/2025 - 6:56μμ
Στο μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 διεξάγεται μόνο στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Εθνική Άμυνα

3/12/2025 - 6:29μμ
Μπλόκο της ελληνικής Αστυνομίας στους αγρότες που κατευθύνονταν στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/Μotionteam)
ΕΛΛΑΔΑ

Σερραίοι αγρότες παρέκαμψαν αστυνομικό μπλόκο στον δρόμο για τα σύνορα – Ένταση και σε μπλόκο αγροτών στο Κιάτο

3/12/2025 - 3:12μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο τη Λούτσα: Συγγνώμη ζητά ο 29χρονος οδηγός – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο

3/12/2025 - 2:45μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

3/12/2025 - 1:20μμ
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Χρήση κοκαΐνης, εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει ο 29χρονος οδηγός

3/12/2025 - 12:26μμ
Παιδιά που μετέχουν στη δράση είτε κρατούν το λευκό μπαστούνι, είτε συνοδεύουν συμμαθητές τους ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια, προκειμένου να βιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση ατόμων με αναπηρία

3/12/2025 - 10:55πμ
Στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 τρακτέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο πλευρό τους οδηγοί φορτηγών και ταξί – Συλλαλητήρια και αποκλεισμοί τελωνείων

3/12/2025 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

3 ώρες πριν
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign