pontosnews.gr
Κυριακή, 15/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στο Εφετείο σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι – Από μηδενική βάση η δίκη για τους περισσότερους

Με έφεσή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές

10/01/2025 - 9:07πμ
Γκράφιτι με τη μορφή του Άλκη Καμπανού κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος 19χρονος (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Γκράφιτι με τη μορφή του Άλκη Καμπανού κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος 19χρονος (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκαοκτώ μήνες μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022, με οπαδικά κίνητρα, η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο φτάνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο καλείται να αποτυπώσει τελεσίδικα την κρίση της Δικαιοσύνης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης επέστρεψαν στις φυλακές.

Οι επτά έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον με πολυετείς ποινές κάθειρξης ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.

Ουσιαστικά όμως η δίκη (εφόσον κηρυχθεί σήμερα η έναρξή της, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υποβληθούν αιτήματα αναβολής τα οποία θα εξεταστούν από τους δικαστές) θα εκκινήσει για τους περισσότερους κατηγορούμενους από μηδενική βάση, χωρίς το δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών τού πρώτου βαθμού.

Κι αυτό διότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, ζητώντας να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Επιπλέον, για τρεις εξ αυτών θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια, αλλά ο ένας για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Η έφεση δεν αγγίζει δύο από τους κατηγορούμενους και πρακτικά μόνο γι’ αυτούς ισχύει η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από το σκέλος της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις συνδεόμενες με την επίθεση πράξεις εναντίον των δύο φίλων του κατά το ίδιο αιματηρό επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στα έδρανα των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας δεν θα κάθεται αυτή τη φορά ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με γραπτή του δήλωση. Εξηγώντας τους λόγους για την απόφασή του, ο Αλ. Κούγιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει χαθεί εντελώς ο ψυχικός σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να νιώθει ένας δικηγόρος με αυτούς που τον επιλέγουν να τους εκπροσωπήσει», ενώ ευχήθηκε στους συναδέλφους του που θα τον αντικαταστήσουν να βοηθήσουν το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση που θα δικαιώνει τη μνήμη του 19χρονου Άλκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης – Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 5.000€

14/02/2026 - 9:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

14/02/2026 - 7:50μμ
Τα ερείπια της μονάδας όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη (φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενδεχόμενο δόλο

14/02/2026 - 5:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά βίας εναντίον γιατρών και νοσηλευτών – Ορισμένα νοσοκομεία ανά τον κόσμο φρουρούνται πλέον από ένοπλους

14/02/2026 - 4:06μμ
Η Καίτη Λαμπροπούλου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη «Μανταλένα» (φωτ.: Φίνος Φιλμ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φίνος Φιλμ: Έρωτες και χιούμορ από τον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο

14/02/2026 - 2:57μμ
Προτού σβήσει η φωτιά στο εργοστάσιο μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «Βιολάντα»: Αναβάθμιση κατηγοριών σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για την έκρηξη

14/02/2026 - 1:46μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και αφρικανική σκόνη

14/02/2026 - 12:10μμ
Το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2026 ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του Κυβερνείου

14/02/2026 - 10:35πμ
Τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή, λίγο πριν από την αναχώρηση των αγροτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Φεύγουν τα τρακτέρ μετά τη νύχτα κινητοποιήσεων – Προειδοποιήσεις για νέα μπλόκα

14/02/2026 - 9:23πμ
Θα μπορούσε να είναι η Αβάνα, αλλά είναι τα Χανιά της Κρήτης, καλυμμένα από αφρικανική σκόνη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαββατοκύριακο με αφρικανική σκόνη και …ζεστούλα προβλέπει η ΕΜΥ

14/02/2026 - 8:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)

Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ως παρατηρητής θα συμμετάσχει η Κύπρος

6 ώρες πριν
Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)

Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»: Χόρεψαν, γιόρτασαν, γλέντησαν, και το ευχαριστήθηκαν!

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Λεβαδειακός σταμάτησε τον Ολυμπιακό – Στο 1-1 ο Άρης στον Βόλο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Άνετα ο Ολυμπιακός στο Ιβανώφειο – Νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
Στο φόντο η θεατρική ομάδα της ΕΛΘ στο έργο του Φ. Κτνίδη «Ο ξενιτέας», 1946 (εικ.: ΧΚ)

ΕΛΘ: «Η ποντιακή μητρόπολις του ελληνικού Βορρά» – Με αφορμή τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign