pontosnews.gr
Τρίτη, 28/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νότια Κορέα: Επταήμερο πένθος για τα 179 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας – Πέντε παιδιά μεταξύ των νεκρών

Ανάμεσα στα σενάρια για τα αίτια της πτώσης είναι οι ελλείψεις στην ανταπόκριση του προσωπικού εδάφους και η σύγκρουση με σμήνος πουλιών

29/12/2024 - 11:24μμ
Πυροσβέστες εργάζονται στο κουφάρι του αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο της Μουάν (φωτ.: EPA/Yonhap)

Πυροσβέστες εργάζονται στο κουφάρι του αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο της Μουάν (φωτ.: EPA/Yonhap)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα χέρια των ειδικών βρίσκονται τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Jeju Air στη Νότια Κορέα, το οποίο συνετρίβη σε τοίχο κατά την προσπάθειά του να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι 179 από τους 181 επιβάτες του.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν, έχει υποστεί ζημιές. Πρόκειται για το μαύρο κουτί που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης, ενώ αντίθετα αυτό με τις συνομιλίες από το πιλοτήριο εντοπίστηκε άθικτο.

Μέλος των ομάδων που συμμετέχουν στην έρευνα για την τραγωδία, είπε στο Yonhap ότι με βάση αυτά τα δεδομένα, ίσως χρειαστεί και ένας μήνας για την αποκωδικοποίηση των δύο μαύρων κουτιών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της επίσημης έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, ειδικοί επισημαίνουν ελλείψεις στην ανταπόκριση του προσωπικού εδάφους (πού βρίσκονταν δηλαδή τα πυροσβεστικά οχήματα και οι αφροί στο διάδρομο προσγείωσης). Από τη στιγμή του προειδοποιητικού σήματος του Πύργου Ελέγχου μέχρι το πρώτο σήμα ΣΟΣ παρήλθαν πάντως μόλις 3 λεπτά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν εξάλλου ότι η σύγκρουση με σμήνος πουλιών δε θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα από μόνη της να προκαλέσει πλήρη απώλεια του ελέγχου του αεροσκάφους και εκτιμούν ότι υπήρξε συνδυασμός παραγόντων που οδήγησε στην τραγωδία.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Αερομεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ θα στείλει μια ομάδα Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν τις αρχές της Νότιας Κορέας στις έρευνες που διεξάγουν για τη συντριβή του αεροσκάφους της Jeju Air στην πόλη Μουάν.

Η NTSB ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι στην έρευνα θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της εταιρείας αεροναυπηγικής Boeing και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Την ίδια στιγμή, οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας ζουν σπαρακτικές στιγμές στο αεροδρόμιο της Μουάν, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι αγαπημένοι τους χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας κήρυξαν επταήμερο εθνικό πένθος μέχρι τις 4 Ιανουαρίου μετά και την επιβεβαίωση του τραγικού απολογισμού. Μεταξύ των 179 θυμάτων βρίσκονται πέντε παιδιά, το μικρότερο τριών ετών καθώς και δύο γυναίκες από την ΤαΪλάνδη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες προέρχονταν από τη Νότια Κορέα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος και στελέχη της εταιρείας έκαναν μια βαθιά υπόκλιση προς τους συγγενείς των θυμάτων λέγοντας ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τη συντριβή του αεροπλάνου.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Κιμ Ι Μπάε δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν είχε ιστορικό ατυχημάτων και δεν υπήρχε καμία ένδειξη δυσλειτουργίας, ούτε σημειώθηκαν ασυνήθεις ενδείξεις κατά την αναχώρηση του αεροπλάνου από την Μπανγκόγκ. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στην ιστορία της εταιρείας που λειτουργεί από το 2005 και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Νότιας Κορέας, με 12,3 εκατομμύρια επιβάτες το 2024.

Ιδρύθηκε το 2005 και πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία. Διαθέτει πάνω από 3.000 υπαλλήλους και περισσότερα από 40 αεροσκάφη, στην πλειονότητάς τους Boeing 737-800.

Σύμφωνα με τους New York Times στον τελευταίο έλεγχο των αρχών της Νότιας Κορέας για τον βαθμό ασφαλείας είχε λάβει «Α» που σημαίνει «πολύ καλά».

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Η Τζιλ (η σύζυγός του) και εγώ, είμαστε συντετριμμένοι. Σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για τους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτήν την τραγωδία» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στη Νότια Κορέα εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο Χ το υπουργείο επισημαίνει: «Βαθιά θλίψη για το τραγικό περιστατικό με το αεροπορικό δυστύχημα στη Νότια Κορέα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Συλλυπητήριο μήνυμα και από το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ενώ τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: youtube.com/@TODAY)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυκλώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα – Ίσως ο ισχυρότερος των τελευταίων 10ετιών

27/10/2025 - 11:57μμ
Συντρίμμια οικήματος που κατέρρευσε μετά τον σεισμό (Φωτ.: Χ/Neden TT oldu?)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στο Αιγαίο

27/10/2025 - 10:44μμ
Από αριστερά, ο Κιρ Στάρμερ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την υπογραφή της συμφωνίας  (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Βρετανία: Συμφωνία 8 δισ. στερλινών για την προμήθεια 20 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon

27/10/2025 - 7:25μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στην Άγκυρα για τα Eurofighter ο Κιρ Στάρμερ, ετοιμάζεται ο Φρίντριχ Μερτς

27/10/2025 - 6:15μμ
Διαδηλωτές με φωτογραφίες του Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το CHP μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένταλμα σύλληψης για «πολιτική κατασκοπεία»

27/10/2025 - 11:18πμ
Η χαρακτηριστική πυραμίδα του Μουσείου του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Λούβρο: Δύο συλλήψεις μία εβδομάδα μετά το γαλλικό… ρεντίκολο

26/10/2025 - 12:41μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής: Ενημερώθηκε για τον «αθέατο» πύραυλο της Ρωσίας

26/10/2025 - 12:12μμ
Μαχητής του PKK παραδίδει τον οπλισμό του, 11 Ιουλίου 2025 (πηγή: X / Kurdistan 24 English)
ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των μαχητών από την Τουρκία

26/10/2025 - 10:57πμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο (πρώτος από δεξιά) συνομιλεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων (φωτ.: Χ/Secretary Marco Rubio)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών» – 13 δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από τη Χαμάς

25/10/2025 - 11:44μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Περιοδεία στην Ασία κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος – Επιθυμεί να συναντήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

25/10/2025 - 10:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: youtube.com/@TODAY)

Ο κυκλώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα – Ίσως ο ισχυρότερος των τελευταίων 10ετιών

5 ώρες πριν
Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν 13 κατηγορούμενοι, ελεύθερος ο λογιστής και ο πατέρας του φερόμενου ως αρχηγού

5 ώρες πριν
Συντρίμμια οικήματος που κατέρρευσε μετά τον σεισμό (Φωτ.: Χ/Neden TT oldu?)

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στο Αιγαίο

6 ώρες πριν
Πρωτότυπη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας «Μαγική πόλη» στο Δουργούτι (φωτ.: Αρχείο Νίκου Κούνδουρου)

Οι παραγκουπόλεις στο σινεμά – Οι Έλληνες και Αρμένιοι πρόσφυγες που οι κυβερνήσεις ήθελαν να κρύψουν

6 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/poe.org)

ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου: Νέο ΔΣ στην Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

7 ώρες πριν
Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη αγγίζει την προτομή του γιου του (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign