pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συρία: Αποχωρούν οι Ρώσοι, αλλά προς το παρόν δεν εγκαταλείπουν τις βάσεις

Η πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ αλλάζει τον ρωσικό σχεδιασμό στη Συρία

14/12/2024 - 6:52μμ
Βομβαρδιστικό Tu-22M3 στη ρωσική βάση Χμεϊμίν στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας (φωτ.: EPA / Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας)

Βομβαρδιστικό Tu-22M3 στη ρωσική βάση Χμεϊμίν στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας (φωτ.: EPA / Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Φεύγουν οι Ρώσοι από την πρώτη γραμμή στη βόρεια Συρία και από θέσεις στα Βουνά των Αλαουιτών, αλλά προς το παρόν δεν εγκαταλείπουν τις δύο βάσεις τους, την αεροπορική που βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας και τη ναυτική στην Ταρτούς.

Η πτώση του Σύρου προέδρου, ο οποίος… παρέλαβε τη στενή συμμαχία που είχε οικοδομήσει ο πατέρας του με τη Μόσχα, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον των ρωσικών βάσεων.

Το 2017 ο Μπασάρ αλ Άσαντ ανανέωσε και επέκτεινε για 49 χρόνια τη συμφωνία του 1971 που αφορά την παραχώρηση της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε υπογράψει μια δεύτερη συμφωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίν στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, στην οποία στάθμευσαν μαχητικά αεροσκάφη και μέσω της οποίας μεταφέρθηκε ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό για την καταπολέμηση του ISIS.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε και τις δύο βάσεις για την άσκηση επιρροής στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και την βόρειο Αφρική.

Δορυφορικές εικόνες της Παρασκευής δείχνουν τουλάχιστον δύο μεταγωγικά αεροσκάφη ΑΝ-124 στη Χμεϊμίν με τους κώνους εισόδου στο εμπρόσθιο μέρος της ατράκτου τους σε ανοιχτή θέση, καθώς προφανώς προετοιμάζονταν για τη φόρτωση στρατιωτικού υλικού.

Τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος πέταξε χθες προς τη Λιβύη, όπως δήλωσε ένας Σύρος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.

Πηγές του συριακού στρατού, αλλά και των υπηρεσιών ασφάλειας που έχουν επικοινωνία με τους Ρώσους είπαν στο Reuters ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τις πρώτες γραμμές. Επίσης αποσύρει βαρύ εξοπλισμό και φυγαδεύει υψηλόβαθμους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας.

Ωστόσο, οι πηγές που μίλησαν ανώνυμα τόνισαν ότι προς το παρόν δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις βάσεις.

Μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται πίσω στη Μόσχα, όπως και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού του Άσαντ, με σκοπό στη φάση αυτή την ανασυγκρότηση, ανάλογα με τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος, δήλωσε στο Reuters ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού που έχει επικοινωνία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

27/07/2026 - 10:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής στα χέρια του κόσμου (πηγή: Μουσείο «Αλ. Μπαλτατζής)

Αλέξανδρος Μπαλτατζής: Ο Πόντιος πρόσφυγας που έδωσε δύναμη στην ελληνική αγροτιά

11 λεπτά πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες προσέρχεται στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας για τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουφάν Έρχιουρμαν. Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / George Christophorou)

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα με προοπτική διευρυμένης συνάντησης 5+1

35 λεπτά πριν
Στο βάθος διακρίνεται καπνός από τη φωτιά στην Πάρο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Δανάη Αρσενίδου)

Φωτιά στην Πάρο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – 86 πυροσβέστες και επτά εναέρια μέσα

58 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα – Πρόκειται για 38χρονη Βρετανίδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείου/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI)

Λάρισα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Τύρναβο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign