pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συρία: Έπεσε η Δαμασκός – Άφαντος ο Άσαντ, πρόθυμος να συνεργαστεί ο Τζαλάλι

Οι αντάρτες καλούν τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν

8/12/2024 - 9:29πμ
Αντάρτης φωτογραφίζει το αεροδρόμιο Hama μετά την κατάληψη της πόλης (φωτ.: EPA/ MOHAMMED AL RIFAI)

Αντάρτης φωτογραφίζει το αεροδρόμιο Hama μετά την κατάληψη της πόλης (φωτ.: EPA/ MOHAMMED AL RIFAI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πανηγυρίζουν οι αντάρτες της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) –ηγείται συμμαχίας ανταρτών στη Συρία–, μετά την κατάληψη της Δαμασκού η οποία όπως φαίνεται έτρεψε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει τη χώρα προς άγνωστη, προς το παρόν κατεύθυνση αλλά και τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γάζι αλ Τζαλάλι να δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την ηγεσία που θα επιλέξει ο συριακός λαός.

«Οι δυνάμεις μας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στη Δαμασκό», ανακοίνωσε αρχικά τα ξημερώματα και μέσω Telegram η ισλαμιστική οργάνωση Χάγιατ αλ Ταχρίρ, υπογραμμίζοντας πως μαχητές της κατέλαβαν τη φυλακή Σεντνάγια στα περίχωρα της πρωτεύουσας, απελευθερώνοντας τους κρατούμενους. «Γιορτάζουμε μαζί με τον συριακό λαό την είδηση της απελευθέρωσης των κρατουμένων μας από τα δεσμά τους και την ανακοίνωση του τέλους της εποχής της αδικίας στη φυλακή Σεντνάγια», συμπληρώνει. Το άνοιγμα της φυλακής επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη φράση: «Οι πόρτες της φυλακής Σεντνάγια, γνωστής ως “ανθρώπινο σφαγείο”, άνοιξαν για χιλιάδες κρατούμενους».

Στην ανακοίνωσή τους, οι αντάρτες ανέφεραν πως η Δαμασκός είναι πλέον ελεύθερη από τα δεσμά του Μπασάρ αλ Άσαντ και κάλεσαν τους εκτοπισμένους στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην «ελεύθερη Συρία».

«Έπειτα από 50 χρόνια καταπίεσης υπό την εξουσία του (κόμματος) Μπάαθ και 13 χρόνια εγκλημάτων, τυραννίας και (αναγκαστικών) εκτοπισμών, (…) ανακοινώνουμε σήμερα το τέλος αυτής της σκοτεινής περιόδου και την αρχή μιας νέας εποχής για τη Συρία», αναφέρουν μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν από το συνασπισμό των ανταρτών μέσω του Telegram.

Πού είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ

Ο Σύρο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα. Δύο ανώτεροι αξιωματικοί των συριακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο πρόεδρος Άσαντ επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο το οποίο αναχώρησε προς άγνωστο προορισμό.

Διπλωματικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο Άσαντ έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία, όπου ζει και η οικογένειά του.

Νωρίτερα, στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εγκατέλειψαν το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διατηρεί ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Τζαλάλι: Έτοιμος να συνεργαστώ με κάθε νέα «ηγεσία»

Ο πρωθυπουργός της Συρίας Μοχάμεντ Γάζι αλ Τζαλάλι, μετά την πτώση της Δαμασκού, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την «ηγεσία» που θα επιλέξει ο λαός διευκρινίζοντας ότι θα βρίσκεται σήμερα το πρωί στα γραφεία του στην έδρα της κυβέρνησης για κάθε διαδικασία «μεταβίβασης» της εξουσίας.

«Η χώρα αυτή μπορεί να είναι μια φυσιολογική χώρα, οικοδομώντας καλές σχέσεις με τους γείτονές της και με τον κόσμο (…) όμως αυτό το ζήτημα θα αποφασισθεί από την οποιαδήποτε ηγεσία επιλέξει ο συριακός λαός και είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε και να της προσφέρουμε κάθε διευκόλυνση», δήλωσε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που ηγείται της επίθεσης των ανταρτών οι οποίοι διείσδυσαν στη συριακή πρωτεύουσα, κάλεσε τους μαχητές του να μην πλησιάσουν τους δημόσιους θεσμούς στη Δαμασκό, οι οποίοι παραμένουν υπό τον έλεγχο του πρώην πρωθυπουργού μέχρι να υπάρξει «επίσημη μεταβίβαση» της εξουσίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

30/08/2026 - 12:16πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα κέρδισε κατά κράτος τον ΟΠΕΚ και τον πόλεμο – χωρίς να πολεμά

29/08/2026 - 7:56μμ
Λουλούδια και κεριά στην πλατεία του βασιλικού παλατιού, μετά την πομπή που μετέφερε τη σορό του βασιλιά Χάραλντ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο στο παλάτι (φωτ.: EPA / Terje Pedersen)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Λουλούδια μέσα στη βροχή για τον βασιλιά Χάραλντ – Η νέα εποχή του Χάακον Η’

29/08/2026 - 5:55μμ
Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 4:18μμ
Υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Βαλτικής σε θαλάσσια περιπολία της γερμανικής ακτοφυλακής, στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας στο Φλένσμπουργκ (φωτ.: dpa / Christian Charisius)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαλτική γίνεται νέο μέτωπο της υβριδικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης

29/08/2026 - 2:17μμ
Ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα της Ισλανδίας (φωτ.: Ísland.is / Landskjörstjórn)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Δημοψήφισμα-θρίλερ για την επιστροφή στις συνομιλίες με την ΕΕ

29/08/2026 - 1:29μμ
Ο Μίλο Γιαννόπουλος μετά τη σύλληψή του από την ICE στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: U.S. Department of Homeland Security)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούσε μπλόκα της ICE στα σουπερμάρκετ – Τώρα ο Μίλο Γιαννόπουλος κρατείται προς απέλαση

29/08/2026 - 12:41μμ
Ο χάρτης απεικονίζει τον Κόλπο του Άντεν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας (πηγή: creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές στον Κόλπο του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας: Νέα κρούσματα με ομήρους δεκάδες ναυτικούς

29/08/2026 - 11:30πμ
Φωτογραφίες αγνοουμένων εκτίθενται έξω από το Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Tribhuvan (TUTH), στο Κατμαντού του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος στο Νεπάλ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών – Περισσότεροι από 2.800 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 10:38πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: «Ιστορική» συμφωνία για κοιτάσματα 65 δισεκ. βαρελιών αργού πετρελαίου

29/08/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)

Super League: Δύο στα δύο ο Παναιτωλικός – Μοιρασιά στον Πανθεσσαλικό

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά-Επαρχίας Λάρνακας/Facebook)

Η Παναγία Σουμελά Αλεθρικού ένωσε τον ποντιακό ελληνισμό της Κύπρου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» Βάιμπλινγκεν/Facebook)

35 χρόνια «Αργοναύτες» Waiblingen: Ένα ταξίδι στις ρίζες του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

2 ώρες πριν
Υποδοχή στη Μελβούρνη (φωτ.: Ναυτικά Χρονικά)

1959: Μια ξεχασμένη ετικέτα που κουβαλά την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV