pontosnews.gr
Κυριακή, 23/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Ένοχος για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού, 11 χρόνια μετά

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος

6/12/2024 - 12:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης στον 39χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα, η σορός του οποίου είχε βρεθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μέσα στην πισίνα της πολυτελούς βίλας όπου εργαζόταν, στους Ελαιώνες Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το κίνητρο του φόνου ήταν σεξουαλικό, ενώ αναγνώρισε στον καταδικασθέντα ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Αποφάσισε δε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος –με περιοριστικούς όρους– μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο τμήμα ασφαλείας του τόπου διαμονής του.

Νωρίτερα, οι στρατοδίκες με ομόφωνη απόφαση έκριναν τον κατηγορούμενο –γιο των ιδιοκτητών της έπαυλης– ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τεκμηριώνοντας την απόφαση η προεδρεύουσα του Δικαστηρίου έκανε λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» με κίνητρο «το φόβο» του καταδικασθέντα «να αποκαλυφθεί στο οικείο του περιβάλλον, και ιδίως στον πατέρα του, η αποκλίνουσα σεξουαλική του συμπεριφορά» και «η ερωτική προσέγγιση προς τον παθόντα».

«Υπήρξε εκδήλωση σεξουαλικών προθέσεων που απορρίφθηκαν σθεναρά από το θύμα, γεγονός που γέννησε φόβους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο 39χρονος μετά την τέλεση της πράξης του σκηνοθέτησε τον τόπο του εγκλήματος για να παραπλανήσει τις Αρχές, ενώ απέρριψε το άλλοθι του ότι κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος ήταν σε ίντερνετ καφέ.

Ο καταδικασθείς, που κατά το επίδικο διάστημα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον οικιακό βοηθό, είχε αθωωθεί για την υπόθεση πριν από τρία χρόνια, αλλά η δίκη επαναλήφθηκε μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος.

Επιπλέον, το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης με την ίδια απόφαση διαβιβάζει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων κατά το στάδιο της προανάκρισης. Η έρευνα, όπως έγινε γνωστό, στρέφεται κατά αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης που χειρίστηκαν τη δικογραφία – και μεταξύ αυτών κατά του τότε τμηματάρχη.

Η ετυμηγορία προκάλεσε την αντίδραση συγγενών και φίλων του 39χρονου που ξέσπασαν σε κλάματα και φώναζαν: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Τι λέτε, είναι αθώος». Η πρόεδρος κάλεσε την αστυνομία να τους βγάλει από την αίθουσα.

«Έστησε ένα ψεύτικο άλλοθι»

Την καταδίκη του 39χρονου είχε ζητήσει από τους στρατοδίκες και ο εισαγγελέας της Έδρας. Κατά την αγόρευσή του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 39χρονος –γιος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών– στραγγάλισε το θύμα και το έριξε στην πισίνα της έπαυλης επιχειρώντας να φανεί ότι επρόκειτο για πνιγμό.

«Έστησε ένα ψεύτικο άλλοθι» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο κίνητρο του δράστη είπε ότι αυτό δεν ήταν εκ των προτέρων η δολοφονία, αλλά η σεξουαλική συνεύρεση με τον οικιακό βοηθό, και ο στραγγαλισμός πιθανόν προϊόν της άρνησής του 25χρονου να υποκύψει στις ορέξεις του.

Ο εισαγγελέας διαπίστωσε «κραυγαλέες παραλείψεις» στην αστυνομική έρευνα, εστιάζοντας στο ότι δεν κατασχέθηκε όλο το σώμα του κινητού τηλεφώνου του κατηγορούμενου, παρά μόνο έγινε εξαγωγή παλιών αρχείων της συσκευής.

Επιπλέον, αναφορικά με τα ρούχα του θύματος, ο ίδιος επισήμανε ότι «τα μάζεψαν, τα έκαναν ένα κουβάρι και τα έβαλαν σε μία μαύρη σακούλα», παράλειψη που κατά την εισαγγελική πρόταση οδήγησε εν τέλει στην αδυναμία αξιοποίησής τους για τυχόν ανεύρεση βιολογικού υλικού.

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του ότι το θύμα δολοφονήθηκε από άλλο πρόσωπο κι ότι ενδεχομένως ήταν «κάπου μπλεγμένος», ο εισαγγελέας απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ήταν μικρό χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Είχε βγει τρεις φορές από το σπίτι. Είναι απορίας άξιο πώς θα μπορούσε να εισέλθει τρίτο πρόσωπο στο σπίτι το οποίο ήταν καλά φυλαγμένο χωρίς να αφήσει ίχνη παραβίασης», τόνισε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι είναι αθώος και ετεροφυλόφιλος. «Δεν είχα κανέναν λόγο και κανένα κίνητρο να κάνω τέτοια πράξη. Είμαι πιο θύμα από το θύμα, είμαι πατέρας δυο παιδιών, δεν φταίω σε κάτι» τόνισε.

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pontos News / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σουφλί: Η ποντιακή λύρα συναντά το έντεχνο και λόγιο τραγούδι – Μια διαφορετική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

22/08/2026 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΠΣ /   EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

22/08/2026 - 10:58μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: instagram / irenenikolopoulou)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπέτσες: Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία με λουόμενους – Παρέμβαση εισαγγελέα

22/08/2026 - 10:00μμ
Στα κόκκινα σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το Σάββατο 22/8/26
ΕΛΛΑΔΑ

meteo.gr: Σε ποιες περιοχές φλέρταρε ο υδράργυρος τους 41°C

22/08/2026 - 7:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια

22/08/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΛ Κηφισού: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο – Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν είχα καν δίπλωμα

22/08/2026 - 4:47μμ
(Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο οι αιτήσεις

22/08/2026 - 4:18μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Σύλληψη άνδρα στην Αλμωπία για οπλοκατοχή

22/08/2026 - 3:53μμ
Για κάποιους οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν αλλά για άλλους μόλις αρχίζουν... (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύγουστος 2026: Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι για διακοπές από τα λιμάνια της Αττικής

22/08/2026 - 11:37πμ
Εικόνα από τον σταθμό «Μίκρα» στο μετρό Καλαμαριάς  (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεωφορειακές γραμμές στην Καλαμαριά από τον Σεπτέμβριο

22/08/2026 - 10:48πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Αρχή με τεσσάρα η πρωταθλήτρια ΑΕΚ – Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Pontos News / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

Σουφλί: Η ποντιακή λύρα συναντά το έντεχνο και λόγιο τραγούδι – Μια διαφορετική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΠΣ /   EUROKINISSI)

Όλυμπος: Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Εθνική ομάδα: Φιλική νίκη με βελτιωμένη εικόνα κόντρα στην Πολωνία

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: instagram / irenenikolopoulou)

Σπέτσες: Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία με λουόμενους – Παρέμβαση εισαγγελέα

6 ώρες πριν
Κόντογλου διά χειρός Κόντογλου, και στο φόντο τμήμα χειρογράφου του (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Η κακία – Φαρμακερή νυχτερίδα που σκεπάζει τον κόσμο»: Διαχρονικές αλήθειες διά χειρός Φώτη Κόντογλου

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV