pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νότια Κορέα: Είχε διατάξει συλλήψεις πολιτικών ο Γιουν – Αναμένεται η καθαίρεσή του

Σκηνικό πολιτικού χάους με δικτατορία λίγων ωρών και εισβολή στρατιωτικών στη Βουλή

6/12/2024 - 10:58πμ
Στιγμιότυπο από διαδήλωση συνδικάτων. «Μίσος για την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν υπάρχει θέση για τον Γιουν Σοκ-γελ στη Νότια Κορέα» γράφει το πλακάτ (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)

Στιγμιότυπο από διαδήλωση συνδικάτων. «Μίσος για την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν υπάρχει θέση για τον Γιουν Σοκ-γελ στη Νότια Κορέα» γράφει το πλακάτ (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να προχωρήσει στην επιβολή στρατιωτικού νόμου. Αν δεν παραιτηθεί μέσα στη μέρα, όλα δείχνουν ότι αύριο η Βουλή θα αποφασίσει την καθαίρεσή του· πλέον υπέρ τάσσεται και το κόμμα του, παρά την αρχική στήριξη που του παρείχε.

«Αν παραμείνει στη θέση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επαναληφθούν ακραίες ενέργειες, παρόμοιες με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, κάτι που θα έθετε τη Δημοκρατία της Κορέας και τους πολίτες της σε μεγάλο κίνδυνο», είπε ο επικεφαλής του Κόμματος για τη Λαϊκή Εξουσία, Χαν Ντονγκ Χουν.

Ανέφερε επίσης πως έχει στα χέρια του «αποδείξεις» ότι ο πρόεδρος απαίτησε να συλληφθούν πολιτικοί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις στη Βουλή, προτού αναγκαστεί να ανακαλέσει το μέτρο, υπό την πίεση του κοινοβουλίου και πολιτών που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν.

Σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή Τζο Σενγκ-λε, υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος της Βουλής υποδεικνύει πως οι στρατιωτικοί ήθελαν να συλλάβουν τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο του Σώματος. Η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από την Προεδρία, η οποία τονίζει ότι δεν υπήρξαν διαταγές σύλληψης.

Η πρόταση για την αποπομπή του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ κατατέθηκε από την αντιπολίτευση – για να περάσει απαιτούνται μίνιμουμ 200 ψήφοι. Το κυβερνών Κόμμα για τη Λαϊκή Εξουσία έχει 108 έδρες, έναντι 192 της αντιπολίτευσης. Την ώρα της συνεδρίασης (19:00 ώρα Νότιας Κορέας· 12:00 ώρα Ελλάδας) δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους της Σεούλ.

Εάν ο πρόεδρος παυθεί από τη Βουλή δεν θα είναι πλέον σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του ως την οριστική αποπομπή του με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αν οι δικαστικοί δώσουν πράσινο φως, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν εντός το αργότερο εξήντα ημερών.

Στο μεσοδιάστημα την εξουσία θα ασκεί ο πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου.

Ο Γιουν Σοκ-γελ, εκτός πολιτικής σκηνής από το πρωί της Τετάρτης, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για «ανταρσία». Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) ανακοίνωσε πως κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως αποτελείται από «δυνάμεις εχθρευόμενες το κράτος», με φόντο τις διαφωνίες που εμποδίζουν την κύρωση προϋπολογισμού ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία βασικών κρατικών υπηρεσιών.

Δικαιολόγησε το μέτρο επικαλούμενος την ανάγκη «προστασίας της φιλελεύθερης Νότιας Κορέας από τις απειλές που εγείρονται από κομμουνιστικές βορειοκορεατικές δυνάμεις».

Όμως, παρά την περικύκλωση του κοινοβουλίου από το στρατό, 190 βουλευτές μπόρεσαν να μπουν στο κτήριο μέσα στη νύχτα –σε κάποιες περιπτώσεις με… περιπέτειες–, και να εγκρίνουν ομόφωνα ψήφισμα που απαιτούσε να αρθεί ο στρατιωτικός νόμος. Ταυτόχρονα βοηθοί κοινοβουλευτικών εμπόδισαν τις ειδικές δυνάμεις να εισέλθουν στην αίθουσα φράζοντας τις εισόδους με έπιπλα.

Ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο Κουάκ Τζονγκ-γκουν, έχει αποκαλύψει πως του δόθηκε διαταγή από τον πρώην υπουργό Άμυνας να «βγάλει σέρνοντας έξω τα μέλη» του κοινοβουλίου. Από το υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε ότι ξηλώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές της Σεούλ, των ειδικών δυνάμεων και της υπηρεσίας αντικατασκοπείας. Επίσης απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα σε 10 αξιωματικούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Μια «πολύπλοκη αλυσίδα απειλών» προκάλεσε την καταστροφή, λένε ειδικοί

27/08/2026 - 10:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οδηγός χτύπησε με το όχημά του πεζούς στην πόλη Καν – Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

27/08/2026 - 9:33πμ
Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

26/08/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: NARPHOTOS / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Οσμάν Καβαλά: Με «πόλεμο» απειλεί η Τουρκία το ΕΔΔΑ για την υπόθεση του επιχειρηματία και ακτιβιστή

26/08/2026 - 9:31μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Δεν ανέκοψε τη χρήση των social media η απαγόρευση στους κάτω των 16

26/08/2026 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Hunini / commons.wikimedia.org)

Σαουδική Αραβία: Επιτυχής κατάρριψη εχθρικών drone από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ: Μια «πολύπλοκη αλυσίδα απειλών» προκάλεσε την καταστροφή, λένε ειδικοί

44 λεπτά πριν
Μέλη της ελληνικής κοινότητας του Τσερνοπόλιε (πηγή: islam.in.ua)

Τσερνοπόλιε: Ένα θρακικό χωριό στην… Κριμαία!

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Οδηγός χτύπησε με το όχημά του πεζούς στην πόλη Καν – Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Δήμος Καλαμαριάς υποδέχεται το μετρό με μια μεγάλη γιορτή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γκάζι: Πυρκαγιά στην Τεχνόπολη – Πιθανό βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV