pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νότια Κορέα: Είχε διατάξει συλλήψεις πολιτικών ο Γιουν – Αναμένεται η καθαίρεσή του

Σκηνικό πολιτικού χάους με δικτατορία λίγων ωρών και εισβολή στρατιωτικών στη Βουλή

6/12/2024 - 10:58πμ
Στιγμιότυπο από διαδήλωση συνδικάτων. «Μίσος για την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν υπάρχει θέση για τον Γιουν Σοκ-γελ στη Νότια Κορέα» γράφει το πλακάτ (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)

Στιγμιότυπο από διαδήλωση συνδικάτων. «Μίσος για την εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν υπάρχει θέση για τον Γιουν Σοκ-γελ στη Νότια Κορέα» γράφει το πλακάτ (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να προχωρήσει στην επιβολή στρατιωτικού νόμου. Αν δεν παραιτηθεί μέσα στη μέρα, όλα δείχνουν ότι αύριο η Βουλή θα αποφασίσει την καθαίρεσή του· πλέον υπέρ τάσσεται και το κόμμα του, παρά την αρχική στήριξη που του παρείχε.

«Αν παραμείνει στη θέση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επαναληφθούν ακραίες ενέργειες, παρόμοιες με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, κάτι που θα έθετε τη Δημοκρατία της Κορέας και τους πολίτες της σε μεγάλο κίνδυνο», είπε ο επικεφαλής του Κόμματος για τη Λαϊκή Εξουσία, Χαν Ντονγκ Χουν.

Ανέφερε επίσης πως έχει στα χέρια του «αποδείξεις» ότι ο πρόεδρος απαίτησε να συλληφθούν πολιτικοί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις στη Βουλή, προτού αναγκαστεί να ανακαλέσει το μέτρο, υπό την πίεση του κοινοβουλίου και πολιτών που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν.

Σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή Τζο Σενγκ-λε, υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος της Βουλής υποδεικνύει πως οι στρατιωτικοί ήθελαν να συλλάβουν τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο του Σώματος. Η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από την Προεδρία, η οποία τονίζει ότι δεν υπήρξαν διαταγές σύλληψης.

Η πρόταση για την αποπομπή του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ κατατέθηκε από την αντιπολίτευση – για να περάσει απαιτούνται μίνιμουμ 200 ψήφοι. Το κυβερνών Κόμμα για τη Λαϊκή Εξουσία έχει 108 έδρες, έναντι 192 της αντιπολίτευσης. Την ώρα της συνεδρίασης (19:00 ώρα Νότιας Κορέας· 12:00 ώρα Ελλάδας) δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους της Σεούλ.

Εάν ο πρόεδρος παυθεί από τη Βουλή δεν θα είναι πλέον σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του ως την οριστική αποπομπή του με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αν οι δικαστικοί δώσουν πράσινο φως, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν εντός το αργότερο εξήντα ημερών.

Στο μεσοδιάστημα την εξουσία θα ασκεί ο πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου.

Ο Γιουν Σοκ-γελ, εκτός πολιτικής σκηνής από το πρωί της Τετάρτης, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για «ανταρσία». Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) ανακοίνωσε πως κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως αποτελείται από «δυνάμεις εχθρευόμενες το κράτος», με φόντο τις διαφωνίες που εμποδίζουν την κύρωση προϋπολογισμού ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία βασικών κρατικών υπηρεσιών.

Δικαιολόγησε το μέτρο επικαλούμενος την ανάγκη «προστασίας της φιλελεύθερης Νότιας Κορέας από τις απειλές που εγείρονται από κομμουνιστικές βορειοκορεατικές δυνάμεις».

Όμως, παρά την περικύκλωση του κοινοβουλίου από το στρατό, 190 βουλευτές μπόρεσαν να μπουν στο κτήριο μέσα στη νύχτα –σε κάποιες περιπτώσεις με… περιπέτειες–, και να εγκρίνουν ομόφωνα ψήφισμα που απαιτούσε να αρθεί ο στρατιωτικός νόμος. Ταυτόχρονα βοηθοί κοινοβουλευτικών εμπόδισαν τις ειδικές δυνάμεις να εισέλθουν στην αίθουσα φράζοντας τις εισόδους με έπιπλα.

Ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο Κουάκ Τζονγκ-γκουν, έχει αποκαλύψει πως του δόθηκε διαταγή από τον πρώην υπουργό Άμυνας να «βγάλει σέρνοντας έξω τα μέλη» του κοινοβουλίου. Από το υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε ότι ξηλώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές της Σεούλ, των ειδικών δυνάμεων και της υπηρεσίας αντικατασκοπείας. Επίσης απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα σε 10 αξιωματικούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

21/08/2026 - 3:46μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαντά στο Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Νετανιάχου»

20/08/2026 - 8:52μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

20/08/2026 - 7:30μμ
Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΚΟΣΜΟΣ

«Γκριζάρει» ξανά το Αιγαίο η Άγκυρα – Στο στόχαστρο το ελληνικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

20/08/2026 - 4:50μμ
Η τοποθεσία της αεροπορικής βάσης Αμπού αλ Ντουχούρ, στη Συρία (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/File:Syria_adm_location_map)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Ερντογάν – Η Τουρκία αρνείται την κατηγορία

20/08/2026 - 1:40μμ
Μια αμερικανική σημαία κυματίζει μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 40 τρισεκατομμύρια δολάρια το αμερικανικό δημόσιο χρέος

20/08/2026 - 12:51μμ
Η λίμνη της Ζυρίχης, το Πφανενστίλ και η κοιλάδα του Ζιλ, όπως φαίνονται από το Φέλσενεγκ (πηγή: creativecommons.org/ licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 75 ετών η στάθμη στη Λίμνη της Ζυρίχης

20/08/2026 - 10:45πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και των αγορών προβλέψεων (prediction markets) στο Ρούσβελτ Ρουμ του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με οικονομικό Αρμαγεδδώνα

20/08/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύλλογος Ποντίων (Φωτ.: Μεταμόρφωσης Αττικής «Ο Εύξεινος Πόντος»/Facebook)

Ποντιακό Πανοΰρ έρχεται στη Μεταμόρφωση – Μια μεγάλη βραδιά με μουσική, χορό και παράδοση

31 λεπτά πριν
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: filmlinc.org)

Ελληνική παρουσία στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης – Η Ζακλίν Λέντζου επιστρέφει με νέα ταινία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ιός του Δυτικού Νείλου: 157 κρούσματα και 13 θάνατοι – Συναγερμός σε Αττική και Θεσσαλία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Καύσωνας διαρκείας: Στους 41°C ο υδράργυρος – Πότε κορυφώνεται η ζέστη και ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Panaghia of Island Park Greek Orthodox Church/Facebook)

Λονγκ Άιλαντ: Η Παναγία ένωσε μικρούς και μεγάλους της ελληνικής ομογένειας – To Ελληνικό Φεστιβάλ πολιτισμού και γεύσεων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV