pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αττική: Από το καλοκαίρι οι νέες κάμερες στους δρόμους – Θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού

Οι πρώτες κάμερες οδικής ασφάλειας θα τοποθετηθούν στα σημεία που υπέδειξαν η ΕΛΑΣ και η Τροχαία ως τα πιο επικίνδυνα

3/12/2024 - 3:14μμ
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το καλοκαίρι του 2025 σχεδιάζεται να τοποθετηθούν οι 1.000 νέες κάμερες στους δρόμους της περιφέρειας Αττικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεγίου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, «οι κάμερες έρχονται να καλύψουν ένα κενό το οποίο υπάρχει και είναι ντροπή για ένα κράτος με καινούργιους αυτοκινητοδρόμους να σκοτώνονται δυο άνθρωποι την ημέρα στη χώρα μας, όχι στις εθνικές οδούς αλλά μέσα στις πόλεις».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχουν 388 κάμερες οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, για τις οποίες ο διαγωνισμός έχει τελειώσει. Αυτές θα είναι οι πρώτες που θα μπουν σε κόμβους που έχουν υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία ότι είναι επικίνδυνοι, γιατί γίνονται ατυχήματα και δυστυχήματα. Αυτές, λοιπόν, θα αρχίσουν να μπαίνουν από το καλοκαίρι και μετά, άρα θα χρησιμοποιήσουμε αυτές πρώτα. Έχουμε ήδη 17 κάμερες στην Αττική Οδό, οι οποίες ήδη λειτουργούν με το παλιό σύστημα, μαζί με άλλες 12».

Ο Δ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «χρησιμοποιούμε τον διαγωνισμό της Περιφέρειας, ξεκινάμε να βάλουμε άλλες 1.000 κάμερες». «Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, στόχος είναι το καλοκαίρι του 2025 να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με τις κλήσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στο κινητό του παραβάτη, στη θυρίδα του πολίτη, ενώ θα γίνεται ψηφιακή εξέταση των ενστάσεων, όπως πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «οι κάμερες της Περιφέρειας δεν καταγράφουν από μπροστά τον οδηγό και συνοδηγό αλλά από πίσω γιατί βγήκαν σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός, το GDPR και η όλη η νομοθεσία ήταν συγκεκριμένη. Σκοπός μας είναι να τα αλλάξουμε, να έχει γίνει η αλλαγή στις 1.000 κάμερες που θα τοποθετηθούν».

Με αυτήν την αλλαγή θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού, όχι ο συνοδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σεβαστούμε το θέμα των προσωπικών δεδομένων, όμως δεν είναι προσωπικό δεδομένο όταν δείχνει μόνο το πρόσωπό μου χωρίς να δείξει αν υπάρχει άνθρωπος δίπλα μου, όταν τρέχω με υπερβολική ταχύτητα ή περνώ με κόκκινο», συμπλήρωσε.

Τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα του πολίτη. Αρχικά μίλησε για τον τομέα της υγείας λέγοντας ότι «αν περιμένω κάτι πραγματικά από την τεχνητή νοημοσύνη είναι το πώς θα μπορέσει να επεξεργαστεί όλα αυτά τα εκατομμύρια δεδομένα και να δώσει κατευθύνσεις», όπως στη δημιουργία του ιατρικού φακέλου, σε συνταγογραφήσεις «οι οποίες δεν θα “χτυπάνε” σε προηγούμενες εξετάσεις ή σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιου ασθενούς». Όπως τόνισε, «την ώρα αυτή σκανάρουμε 1,2 δισ. έγγραφα στο ελληνικό Δημόσιο».

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεύτερος τομέας που θα «αγγίξει» η τεχνητή νοημοσύνη είναι αυτός της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Το ότι δεν έπιασαν τα μοντέλα τη Λήμνο και τη Ρόδο είναι κάτι το οποίο με την τεχνητή νοημοσύνη και περισσότερα δεδομένα το λύνεις. Το 2026 θα έχουμε κι όλο το σύστημα των μικροδορυφόρων, άρα καθημερινά πολύ περισσότερα δεδομένα με πολλή μεγαλύτερη ακρίβεια. Όχι για να αλλάξουμε το κλίμα, αλλά για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το κλίμα δεν αλλάζει με την τεχνολογία αλλά με την νοοτροπία», επεσήμανε ο Δ. Παπαστεργίου.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εργαλεία της ΤΝ θα βοηθήσουν και στο κομμάτι της γεωργίας, στην αγροτική παραγωγή, στη χορήγηση επιδοτήσεων με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Ψηφιακή ένωση με Κύπρο

Όπως είπε, από αύριο, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, οι πολίτες Ελλάδας και Κύπρου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφά τους και στις δύο χώρες χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία για τη γνησιότητά τους. «Πλέον ενωνόμαστε ψηφιακά, ένα έθνος δύο κράτη», σημείωσε.

Τέλος ο υπουργός μίλησε και για τα δύο voucher, το MEGABIT Voucher και το Smart Readiness, και την τοποθέτηση οπτικών ινών σε όλες της περιοχές της Αθήνας για μεγάλες ταχύτητες στο ίντερνετ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Αγγελική Τριανταφύλλου παραλαμβάνει το βραβείο της (φωτ.: EPO)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ελληνίδα επιστήμονας κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 – Η καινοτομία της άλλαξε τα ροφήματα βρώμης

3/07/2026 - 10:11πμ
Οι αστεροειδείς Δίδυμος και Δήμορφος, λίγα λεπτά πριν από την εσκεμμένη πρόσκρουση του διαστημοπλοίου DART της NASA, στο πρώτο πείραμα εκτροπής αστεροειδούς στην ιστορία (φωτ.: ESA / NASA
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα μας χτυπήσει αστεροειδής; Ο «γκουρού» της πλανητικής άμυνας δίνει μια καθησυχαστική απάντηση

27/06/2026 - 3:15μμ
(Πηγή: facebook.com/virtualtelescope)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένας αστεροειδής-γίγαντας «φλερτάρει» με τη Γη το Σάββατο: Πώς και πότε θα είναι ορατός

25/06/2026 - 7:16μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Meta: Αποκαταστάθηκαν οι συνδέσεις των social media σε κάποιον βαθμό

24/06/2026 - 1:14πμ
Παραιτήσεις και πιέσεις στη Facebook λόγω Τραμπ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Meta: «Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram – Άγνωστος προς στιγμήν ο λόγος

24/06/2026 - 12:47πμ
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

18/06/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Νέο τεστ για τον HPV από το ΕΚΠΑ

14/06/2026 - 9:14μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ASCO 2026: Οι νέες θεραπείες που φέρνουν ελπίδα σε επιθετικές μορφές καρκίνου

13/06/2026 - 11:44μμ
(Φωτ.: Pexels / Negative Space)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια αναστάτωση σε Facebook, Messenger και Instagram – Προβλήματα πρόσβασης και στην Ελλάδα

12/06/2026 - 5:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Μπλε Σελήνη» στον ουρανό την Κυριακή – Το σπάνιο φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα

31/05/2026 - 11:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός στο υποκατάστημα της Marfin, 5 Μαΐου 2010
(φωτ.: PHASMA / EFE/Α. Πασβαντής)

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στη Marfin με τους τρεις νεκρούς, 16 χρόνια μετά

16 λεπτά πριν
Το σπασμένο παράθυρο στο αεροσκάφος της Ryanair. Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (πηγή: rthess.gr)

Ryanair: Έκτακτη επιστροφή πτήσης στη Θεσσαλονίκη μετά από σοβαρή βλάβη σε κινητήρα

40 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση εργασίας για την Αρχαία Ελλάδα (φωτ.: Facebook / Union of Greek Communities of Armenia)

Αρμενία: Μια κατασκήνωση που κρατά ζωντανή την ελληνική ταυτότητα των παιδιών της διασποράς

1 ώρα πριν
Συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Με τον αντιτρομοκρατικό νόμο οι τρεις συλληφθέντες για τις εμπρηστικές επιθέσεις – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη τους

2 ώρες πριν
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση επόμενης ημέρας μετά την παραίτηση Φάμελλου – Στο επίκεντρο η Κεντρική Επιτροπή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών Παίδων: Ασημένιο μετάλλιο ο Σπύρου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign