pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αττική: Από το καλοκαίρι οι νέες κάμερες στους δρόμους – Θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού

Οι πρώτες κάμερες οδικής ασφάλειας θα τοποθετηθούν στα σημεία που υπέδειξαν η ΕΛΑΣ και η Τροχαία ως τα πιο επικίνδυνα

3/12/2024 - 3:14μμ
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το καλοκαίρι του 2025 σχεδιάζεται να τοποθετηθούν οι 1.000 νέες κάμερες στους δρόμους της περιφέρειας Αττικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεγίου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, «οι κάμερες έρχονται να καλύψουν ένα κενό το οποίο υπάρχει και είναι ντροπή για ένα κράτος με καινούργιους αυτοκινητοδρόμους να σκοτώνονται δυο άνθρωποι την ημέρα στη χώρα μας, όχι στις εθνικές οδούς αλλά μέσα στις πόλεις».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχουν 388 κάμερες οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, για τις οποίες ο διαγωνισμός έχει τελειώσει. Αυτές θα είναι οι πρώτες που θα μπουν σε κόμβους που έχουν υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία ότι είναι επικίνδυνοι, γιατί γίνονται ατυχήματα και δυστυχήματα. Αυτές, λοιπόν, θα αρχίσουν να μπαίνουν από το καλοκαίρι και μετά, άρα θα χρησιμοποιήσουμε αυτές πρώτα. Έχουμε ήδη 17 κάμερες στην Αττική Οδό, οι οποίες ήδη λειτουργούν με το παλιό σύστημα, μαζί με άλλες 12».

Ο Δ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «χρησιμοποιούμε τον διαγωνισμό της Περιφέρειας, ξεκινάμε να βάλουμε άλλες 1.000 κάμερες». «Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, στόχος είναι το καλοκαίρι του 2025 να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με τις κλήσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στο κινητό του παραβάτη, στη θυρίδα του πολίτη, ενώ θα γίνεται ψηφιακή εξέταση των ενστάσεων, όπως πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «οι κάμερες της Περιφέρειας δεν καταγράφουν από μπροστά τον οδηγό και συνοδηγό αλλά από πίσω γιατί βγήκαν σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός, το GDPR και η όλη η νομοθεσία ήταν συγκεκριμένη. Σκοπός μας είναι να τα αλλάξουμε, να έχει γίνει η αλλαγή στις 1.000 κάμερες που θα τοποθετηθούν».

Με αυτήν την αλλαγή θα καταγράφεται το πρόσωπο του οδηγού, όχι ο συνοδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σεβαστούμε το θέμα των προσωπικών δεδομένων, όμως δεν είναι προσωπικό δεδομένο όταν δείχνει μόνο το πρόσωπό μου χωρίς να δείξει αν υπάρχει άνθρωπος δίπλα μου, όταν τρέχω με υπερβολική ταχύτητα ή περνώ με κόκκινο», συμπλήρωσε.

Τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα του πολίτη. Αρχικά μίλησε για τον τομέα της υγείας λέγοντας ότι «αν περιμένω κάτι πραγματικά από την τεχνητή νοημοσύνη είναι το πώς θα μπορέσει να επεξεργαστεί όλα αυτά τα εκατομμύρια δεδομένα και να δώσει κατευθύνσεις», όπως στη δημιουργία του ιατρικού φακέλου, σε συνταγογραφήσεις «οι οποίες δεν θα “χτυπάνε” σε προηγούμενες εξετάσεις ή σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιου ασθενούς». Όπως τόνισε, «την ώρα αυτή σκανάρουμε 1,2 δισ. έγγραφα στο ελληνικό Δημόσιο».

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεύτερος τομέας που θα «αγγίξει» η τεχνητή νοημοσύνη είναι αυτός της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Το ότι δεν έπιασαν τα μοντέλα τη Λήμνο και τη Ρόδο είναι κάτι το οποίο με την τεχνητή νοημοσύνη και περισσότερα δεδομένα το λύνεις. Το 2026 θα έχουμε κι όλο το σύστημα των μικροδορυφόρων, άρα καθημερινά πολύ περισσότερα δεδομένα με πολλή μεγαλύτερη ακρίβεια. Όχι για να αλλάξουμε το κλίμα, αλλά για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το κλίμα δεν αλλάζει με την τεχνολογία αλλά με την νοοτροπία», επεσήμανε ο Δ. Παπαστεργίου.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εργαλεία της ΤΝ θα βοηθήσουν και στο κομμάτι της γεωργίας, στην αγροτική παραγωγή, στη χορήγηση επιδοτήσεων με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Ψηφιακή ένωση με Κύπρο

Όπως είπε, από αύριο, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, οι πολίτες Ελλάδας και Κύπρου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφά τους και στις δύο χώρες χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία για τη γνησιότητά τους. «Πλέον ενωνόμαστε ψηφιακά, ένα έθνος δύο κράτη», σημείωσε.

Τέλος ο υπουργός μίλησε και για τα δύο voucher, το MEGABIT Voucher και το Smart Readiness, και την τοποθέτηση οπτικών ινών σε όλες της περιοχές της Αθήνας για μεγάλες ταχύτητες στο ίντερνετ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: Toklik / EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όταν οι Metallica… γράφουν «σεισμούς»: Το Αστεροσκοπείο κατέγραψε τις δονήσεις της συναυλίας στο ΟΑΚΑ

10/05/2026 - 2:15μμ
Χειραψία με ανθρωποειδές ρομπότ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wu Hao)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ρομπότ που αρνήθηκε να μεταφέρει βόμβα – Και τελικά πείστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

10/05/2026 - 10:07πμ
Ερευνήτρια στην Κρατική Συλλογή Ανθρωπολογίας του Μονάχου (SAM) εξετάζει τον σκελετό γυναίκας που έζησε μεταξύ 510 και 560 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο χωριό Άλτχαϊμ της Γερμανίας (φωτ.: SNSB / M. Harbeck)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ρώμη δεν έπεσε με… εισβολή: Το DNA ανατρέπει το μύθο των «βαρβάρων»

2/05/2026 - 6:50μμ
Ο σκελετός του άνδρα και δίπλα του το πήλινο γουδί που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε για να προστατεύσει το κεφάλι του (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πομπηία: Έτρεχε να σωθεί από τον Βεζούβιο – Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει το πρόσωπό του

1/05/2026 - 8:57μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση κεραυνών στον πλανήτη Δία (πηγή: NASA / JPL-Caltech/SwRI / JunoCam)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ο Δίας «τιμά» το όνομά του – Οι κεραυνοί του είναι 100 φορές πιο ισχυροί από της Γης

26/04/2026 - 6:09μμ
(Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με σπάνια ασθένεια

24/04/2026 - 11:51μμ
Ανδροειδές ρομπότ της Honor συμμετέχει στον δεύτερο ημιμαραθώνιο ανθρώπων και ανθρωποειδών στο Πεκίνο, στις 19 Απριλίου 2026. Κατέκτησε την πρώτη θέση καταγράφοντας εντυπωσιακή επίδοση (φωτ.: EPA / Andres Martinez Casares)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πεκίνο: Ανδροειδή ρομπότ προσπέρασαν ανθρώπους σε ημιμαραθώνιο – Θεαματικό τεχνολογικό άλμα μέσα σε έναν χρόνο

19/04/2026 - 2:05μμ
Ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι αστροναύτες της αποστολής «Artemis II» επέστρεψαν στη Γη – Η εντυπωσιακή στιγμή της προσθαλάσσωσης

11/04/2026 - 10:32πμ
Το φαινόμενο «Earthset» όπως καταγράφηκε από το παράθυρο του διαστημόπλοιου Orion (φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθέατη πλευρά της Σελήνης: Η στιγμή που η Γη «δύει» – Οι εικόνες που αλλάζουν όσα ξέραμε

7/04/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Artemis II: Η ιστορική τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η επιστροφή μετά από 406.000 χλμ.

7/04/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Ακίνητη περιουσία: Προ των πυλών το άγγιγμα του ΜΙΔΑ

29 λεπτά πριν
Αριστερά η Παρθένα Ιωαννίδου, με ένα οικογενειακό κειμήλιο στα χέρια, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Ζάμπια: Νεαρή Πόντια κράτησε στην αγκαλιά της την εικόνα των προγόνων της – Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία

52 λεπτά πριν
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία ζήτησαν οι πρώτοι ελεγχόμενοι – Ξεκινούν οι κλήσεις πολιτικών προσώπων

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς για τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: gnomikilkis.blogspot.com)

Κιλκίς: Μαθητές έδωσαν ζωή στη μνήμη του Πόντου – Συγκίνηση στην εκδήλωση «Πόντος: Ρίζες, Ξεριζωμός και Μνήμη»

2 ώρες πριν
Ο αρχικαπετάνιος Βασίλειος Ανθόπουλος «εποπτεύει» τον πυρρίχιο χορό σέρρα, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Κατερίνα Ιγνατιάδου)

Σκύδρα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Δυνατό το «όχι στη λήθη»

2 ώρες πριν
Νομοθέτες της Πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ποτάκετ

Ρόουντ Άιλαντ: Ψηφίσματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων – Εκδήλωση μνήμης για τα 107 χρόνια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign