pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαλέπι: Πριν από ένα χρόνο άρχισαν οι προετοιμασίες για την κατάληψή του

Η επιχείρηση καθυστέρησε λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

2/12/2024 - 8:12μμ
Άποψη του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαλέπι, στη Συρία (φωτ.: EPA/ BILAL AL HAMMOUD)

Άποψη του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαλέπι, στη Συρία (φωτ.: EPA/ BILAL AL HAMMOUD)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την περασμένη Τετάρτη, σήμανε την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης στη βορειοδυτική Συρία και την αντίστροφη μέτρηση για την κατάληψη του Χαλεπιού. Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό Χάντι αλ Μπάχρα, τα σχέδια άρχισαν να καταστρώνονται πριν από ένα χρόνο ωστόσο ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο ανέστειλαν προσωρινά την υλοποίησή τους.

Ο τουρκικός στρατός, που συνεργάζεται με ορισμένες ομάδες ανταρτών και έχει βάσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων στη Συρία, είχε πληροφορηθεί τα σχέδια των ενόπλων οργανώσεων αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα παίξει άμεσο ρόλο.

Οι αντάρτες κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη και τμήματα της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ τόσο γρήγορα, εν μέρει επειδή η προσοχή της Χεζμπολάχ και άλλων μαχητών, υποστηριζόμενων από το Ιράν, είχε αποσπαστεί στον Λίβανο, είπε ο Χάντι αλ Μπάχρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

«Πριν από έναν χρόνο άρχισαν πραγματικά να εκπαιδεύονται και να κινητοποιούνται και να την παίρνουν πιο σοβαρά», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων της Συρίας, της διεθνώς αναγνωρισμένης συριακής αντιπολίτευσης.

«Αλλά ο πόλεμος στη Γάζα (…) και μετά ο πόλεμος στον Λίβανο την καθυστέρησαν. Αισθάνονταν ότι δεν θα έμοιαζε σωστό να έχουμε τον πόλεμο στον Λίβανο την ίδια ώρα που θα πολεμούσαν στη Συρία», είπε από το γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη. Αυτά ήταν τα πρώτα δημόσια σχόλια στελέχους της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προετοιμασίες των ανταρτών. «Έτσι, τη στιγμή που έγινε κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, βρήκαν την ευκαιρία (…) να ξεκινήσουν», πρόσθεσε.

Η επιχείρηση αυτή είναι η τολμηρότερη που έχουν εξαπολύσει οι αντάρτες και η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και χρόνια. Οι γραμμές του μετώπου είχαν ουσιαστικά παγώσει από το 2020.

Οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και ο Μπάχρα είπε ότι τα πλήγματα αυτά «αποσταθεροποιούν» το Χαλέπι και το Ιντλίμπ και συνιστούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους αμάχους, δεδομένου ότι οι αντάρτες φρόντισαν με μεγάλη προσοχή να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών στην προέλασή τους.

Η ανακατάληψη του Χαλεπιού από την αντιπολίτευση ανοίγει τον δρόμο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι που έχουν εκτοπιστεί είτε σε άλλες περιοχές της Συρίας είτε στην Τουρκία, υποστήριξε ο Μπάχρα. «Λόγω των πολέμου στον Λίβανο και της μείωσης των δυνάμεων της Χεζμπολάχ, το καθεστώς (του Άσαντ) έχει μικρότερη υποστήριξη», είπε. Το Ιράν έχει επίσης λιγότερους πόρους ενώ η Ρωσία παρέχει μικρότερη αεροπορική κάλυψη λόγω του «ουκρανικού προβλήματος».

Η Δαμασκός δεν σχολίασε προς το παρόν αν οι αντάρτες προσπάθησαν να αποφύγουν να υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων ή αν υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της περιοχής λόγω των αεροπορικών επιδρομών. Ούτε η Χεζμπολάχ σχολίασε εάν ο πόλεμός της με το Ισραήλ έδωσε την ευκαιρία στους Σύρους αντάρτες να καταλάβουν το Χαλέπι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

30/08/2026 - 12:16πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα κέρδισε κατά κράτος τον ΟΠΕΚ και τον πόλεμο – χωρίς να πολεμά

29/08/2026 - 7:56μμ
Λουλούδια και κεριά στην πλατεία του βασιλικού παλατιού, μετά την πομπή που μετέφερε τη σορό του βασιλιά Χάραλντ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο στο παλάτι (φωτ.: EPA / Terje Pedersen)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Λουλούδια μέσα στη βροχή για τον βασιλιά Χάραλντ – Η νέα εποχή του Χάακον Η’

29/08/2026 - 5:55μμ
Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 4:18μμ
Υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Βαλτικής σε θαλάσσια περιπολία της γερμανικής ακτοφυλακής, στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας στο Φλένσμπουργκ (φωτ.: dpa / Christian Charisius)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαλτική γίνεται νέο μέτωπο της υβριδικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης

29/08/2026 - 2:17μμ
Ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα της Ισλανδίας (φωτ.: Ísland.is / Landskjörstjórn)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Δημοψήφισμα-θρίλερ για την επιστροφή στις συνομιλίες με την ΕΕ

29/08/2026 - 1:29μμ
Ο Μίλο Γιαννόπουλος μετά τη σύλληψή του από την ICE στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: U.S. Department of Homeland Security)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούσε μπλόκα της ICE στα σουπερμάρκετ – Τώρα ο Μίλο Γιαννόπουλος κρατείται προς απέλαση

29/08/2026 - 12:41μμ
Ο χάρτης απεικονίζει τον Κόλπο του Άντεν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας (πηγή: creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές στον Κόλπο του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας: Νέα κρούσματα με ομήρους δεκάδες ναυτικούς

29/08/2026 - 11:30πμ
Φωτογραφίες αγνοουμένων εκτίθενται έξω από το Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Tribhuvan (TUTH), στο Κατμαντού του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος στο Νεπάλ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών – Περισσότεροι από 2.800 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 10:38πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: «Ιστορική» συμφωνία για κοιτάσματα 65 δισεκ. βαρελιών αργού πετρελαίου

29/08/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)

Super League: Δύο στα δύο ο Παναιτωλικός – Μοιρασιά στον Πανθεσσαλικό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά-Επαρχίας Λάρνακας/Facebook)

Η Παναγία Σουμελά Αλεθρικού ένωσε τον ποντιακό ελληνισμό της Κύπρου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» Βάιμπλινγκεν/Facebook)

35 χρόνια «Αργοναύτες» Waiblingen: Ένα ταξίδι στις ρίζες του Πόντου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

3 ώρες πριν
Υποδοχή στη Μελβούρνη (φωτ.: Ναυτικά Χρονικά)

1959: Μια ξεχασμένη ετικέτα που κουβαλά την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV