pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – «Κόκκινος συναγερμός» σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία

Τι περιμένουμε από το σύστημα κακοκαιρίας Bora

30/11/2024 - 1:49μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες για διάφορες περιοχές της χώρας μας όπου εκδηλώνεται η κακοκαιρία Bora που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο. Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29/11/2024 1200 τοπική ώρα με α.α 4, εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας που κινείται αργά ανατολικά, προκαλεί κακοκαιρία στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα θα επικρατούν πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις. Πιο αναλυτικά προβλέπονται:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
α. Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24). Επισημαίνεται πως στην κεντρική Μακεδονία (και κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας) τα φαινόμενα από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου το απόγευμα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
β. Στη Θεσσαλία από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου νωρίς το απόγευμα έως το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου έως το βράδυ της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα.
γ. Στο Ιόνιο (εκτός της περιοχής Κέρκυρας – Παξών), την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά διαστήματα μέχρι σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου το βράδυ, ενώ στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο έως αργά τη νύχτα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου προς Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
δ. Στις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου νωρίς το απόγευμα έως το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου.
ε. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου νωρίς το απόγευμα έως και το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι στην Αττική τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
στ. Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου.

2. Επισημαίνεται πως σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 10 μποφόρ) από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου το απόγευμα έως και αργά το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου.

3. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου το απόγευμα έως αργά το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

B. Κικίλιας: Σε κόκκινο συναγερμό η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία

Σε κόκκινο συναγερμό θα βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Bora που ήδη εξελίσσεται στη χώρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά τη συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, για τις παραπάνω περιοχές θα εκδοθεί μήνυμα 112 αποφυγής μετακινήσεων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Αναφορικά με την Αττική, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και μέσα στην ημέρα θα έχουν και για το λεκανοπέδιο πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Bora και για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων, ο υπουργός δήλωσε:

«Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 8, 9 και 10 μποφόρ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Γι’ αυτό και θα εκδώσουμε 112, όπως και στη Θεσσαλία, κατά κύριο λόγο στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθότι τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και έντονα.Υπάρχει επίσης κακοκαιρία, η οποία ελέγχεται από τους μετεωρολόγους μας και θα περάσει, όπως φαίνεται, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, από την Αττική, για την οποία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα. Γενικώς, κακοκαιρία θα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Άρα, στις περιοχές τις οποίες προανέφερα, δηλαδή στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, είναι κόκκινος συναγερμός και 112. Για τις άλλες περιοχές που ανέφερα, θα είναι μάλλον σε πορτοκαλί ή κίτρινο επίπεδο, ανάλογα με τα φαινόμενα, έτσι όπως θα εξελίσσονται. Εμείς ήδη έχουμε ειδοποιήσει από χτες, από το War Room του ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας, όλους τους φορείς, δήμους και περιφέρειες, και σήμερα κάνουμε Συντονιστικό μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων ανά περιοχή. Είναι δύο μέρες κακοκαιρίας για τη χώρα. Παρακαλώ θερμά προσοχή και να ακούμε τις ανακοινώσεις- και κατά τόπους- για αυτά τα οποία μπορεί να προκύψουν. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, σε ό,τι αφορά τοπικά φαινόμενα αμέσως ειδοποιούν το ΕΣΚΕΔΙΚ και αναλόγως προβαίνουν σε κινήσεις. Θερμά παρακαλώ, για το διήμερο το οποίο έρχεται, παραπάνω προσοχή».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 29χρονου στα Μέγαρα: Έτρεχε με 208 χλμ./ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου

26/07/2026 - 7:01μμ
Εικόνα από το σημείο της φωτιάς στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου

26/07/2026 - 6:29μμ
Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

26/07/2026 - 2:42μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

26/07/2026 - 2:18μμ
Αναχώρηση μεταναστών από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης για τον Πειραιά, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του νησιού (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Οι ροές από τη Λιβύη δοκιμάζουν τις αντοχές του νησιού – Το σχέδιο και τα ανοιχτά μέτωπα

26/07/2026 - 10:09πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 34°C ο υδράργυρος

26/07/2026 - 8:10πμ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο της Συνόδου της UNESCO (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Έρχεται η κρίσιμη απόφαση της UNESCO για την ένταξή του στην Παγκόσμια Κληρονομιά

26/07/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ντογιάκου: Ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο επίθεσης – Οι νέες αποκαλύψεις

25/07/2026 - 10:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 80χρονος στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

25/07/2026 - 10:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν ήδη οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις της Παρασκευής

25/07/2026 - 7:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετανάστες αποβιβάζονται στην Αυστραλία το 1921, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποτέλεσε νέο τόπο εγκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κοινότητες (φωτ.: National Archives of Australia / Wikimedia Commons – Public Domain)

Ιστορικό εγχείρημα για την καταγραφή της ζωής των Κύπριων μεταναστών στην Αυστραλία

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

27ο Πολιτιστικό Διήμερο στη Νεοκαισάρεια Πιερίας με δυνατά ονόματα της ποντιακής μουσικής σκηνής

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

9 ώρες πριν
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign